Forum » Operacijski sistemi » Debian ??? na prenosnik HP NX8220
Debian ??? na prenosnik HP NX8220
borutslatki ::
Zdravo.
Zanima me, če ima mogoče kdo kakšna navodila za inštalacijo Linux DEBIAN na moj prenosnik HP NX8220. Z inštalacijo sem poskušal že približno 10x, vendar ni delovalo vse kot bi moralo. Npr. brezžićne kartice sploh nisem uspel usposobiti. Prav tako hitrih tipk, bluetooth in še par zadev. Torej če mi kdo lahko pomaga z inštalacijo bi mu bil zelo hvaležen.
Lep pozdrav.
BorutS
Zanima me, če ima mogoče kdo kakšna navodila za inštalacijo Linux DEBIAN na moj prenosnik HP NX8220. Z inštalacijo sem poskušal že približno 10x, vendar ni delovalo vse kot bi moralo. Npr. brezžićne kartice sploh nisem uspel usposobiti. Prav tako hitrih tipk, bluetooth in še par zadev. Torej če mi kdo lahko pomaga z inštalacijo bi mu bil zelo hvaležen.
Lep pozdrav.
BorutS
Nothing last forever
- spremenil: borutslatki ()
b ::
Ne vem, ce ti bo to pomagalo, ampak jaz za desktop uporabljam samo se Ubuntu. Sem pristas Debiana (pravzaprav prakticno zivim od njega), ampak za desktop je z njim enostavno prevec dela. Pri Ubuntuju vecina stvari dela out of the "box", pa se derivat Debiana je, kar je super, ker je lahko za kaksne bolj advanced stvari uporabim moje precej obsirno znanje o Debianu, pa delujoc desktop mam brez muk.
borutslatki ::
Danes sem poskusil z inštalacijo Ubuntu-ja. Zaenkrat sem prijetno presenečen. Ne morem verjeti, da brez kakršnega koli truda vse deluje (zvok, slika, internet ...). Kot programerja, me samo še zanima, katera orodja mi priporočate za uporabo. V WIN XP programiram v Delphi 2006 in pa Visual studio 2005 (C++). Katera orodja pa se uporabljajo v LINUX okolju?
L.p. BorutS
L.p. BorutS
Nothing last forever
416c6573a ::
Kdevelop za C/C++/KDE in se nekaj zadev.
QT Designer za GUI.
Eclipse IDE je tut ratal bolj spodoben/univerzalni.
MONO za .NET aplikacije.
Delphi alternativa je Kylix, vendar na novejsih distrotih ne deluje vec, ker ga je Borland nehal razvijat zaradi pogoja da se je lahko pridruzil microsoftu al neki v tem smislu.
QT Designer za GUI.
Eclipse IDE je tut ratal bolj spodoben/univerzalni.
MONO za .NET aplikacije.
Delphi alternativa je Kylix, vendar na novejsih distrotih ne deluje vec, ker ga je Borland nehal razvijat zaradi pogoja da se je lahko pridruzil microsoftu al neki v tem smislu.
Lastnorocno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Najljubši Linux/Unix OS/Distro (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 38706 (27937) | diler515 |
» | Linux - Kje se naučiti? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 19173 (16789) | NeMeTko |
» | Debian bo odslej izhajal na dve letiOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 3815 (2578) | Poldi112 |
» | Prvi test Gentoo linux 2006.1 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8158 (6592) | Brane2 |
» | Uradno izšel Ubuntu 5.10 - Breezy Badger (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 7725 (6062) | 64202 |