Forum » Programiranje » [VB] Nerazumljiva težava
[VB] Nerazumljiva težava
MihaFirst ::
Imam obrazec, ki računa evre v tolarje in obratno.
Komanda
Dela normalno - v okence vpišem vrednost, ki predstavlja evro in potem mi vrne vrednost, ki predstavlja tolar.
Težava pa je tu:
Ne glede na vrednost "tolar" mi vedno vrne vrednost 0. Kako to popraviti?
Pazil sem na to, da konstante nimajo enakih imen - pri gumbu1 je najavljena in uporabljena konstanta tolar, pri gumbu 2 pa konstanta tolar1 itd.
Ima kdo kakšno idejo?
LP
Komanda
Evro * 239
Dela normalno - v okence vpišem vrednost, ki predstavlja evro in potem mi vrne vrednost, ki predstavlja tolar.
Težava pa je tu:
Tolar / 239
Ne glede na vrednost "tolar" mi vedno vrne vrednost 0. Kako to popraviti?
Pazil sem na to, da konstante nimajo enakih imen - pri gumbu1 je najavljena in uporabljena konstanta tolar, pri gumbu 2 pa konstanta tolar1 itd.
Ima kdo kakšno idejo?
LP
www.gamma.si
Loki ::
da ni slucajno problem v podatkovnih tipih?
zakaj ti je pa vb tako vsec? zakaj ne python ali vsaj vb.net?
zakaj ti je pa vb tako vsec? zakaj ne python ali vsaj vb.net?
I left my wallet in El Segundo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loki ()
zaradi enostavnosti, ne rabiš objektnega programiranja ker je itak poln raznih objektov... pa všeč mi je "slovnica"
www.gamma.si
Ziga Dolhar ::
> zaradi enostavnosti, ne rabiš objektnega programiranja ker je itak poln raznih objektov...
Saj ne bom rekel, da kaka trditev v tvoji izjavi ne drži, ampak celokupno vzeto je pa ... VAAT?
Saj ne bom rekel, da kaka trditev v tvoji izjavi ne drži, ampak celokupno vzeto je pa ... VAAT?
https://dolhar.si/
ja, no... hotel sem povedat, da mi je VB preenostaven, da bi se šel poglabljat v python :D
www.gamma.si
Nejc Pintar ::
python je IMHO najpreprostejši jezik
@jan01: tako je v pythonu. Drugače pa je zadeva odvisna od podatkovnega tipa spremenljivke.
@jan01: tako je v pythonu. Drugače pa je zadeva odvisna od podatkovnega tipa spremenljivke.
Lahko je biti prvi, če si edini!
StratOS ::
Sej ti je pokazal v čem je fora :
\ in / rezultat je celoštevilčen zaokrožen ali pa decimalen :)
\ in / rezultat je celoštevilčen zaokrožen ali pa decimalen :)
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHP in objektno programiranje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 12090 (10557) | kivi113 |
» | [FORK] PHP kot jezikOddelek: Programiranje | 3363 (2702) | [MYTiX] |
» | PHP - objektno programiranjeOddelek: Izdelava spletišč | 4189 (3577) | Trubadur |
» | Kje začeti z programiranjem? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7924 (5528) | BigWhale |
» | mene me pa čista osnova zanimaOddelek: Programiranje | 1856 (1646) | NoUse4AName |