» »

Ugašanje računalnika med zagonom (zelo nenavaden!!!)

Ugašanje računalnika med zagonom (zelo nenavaden!!!)

dye ::

Problem je naslednji. Ko zjutraj ko vstanem prizgem racunalnik, se začne avtomatsko prižigat in ugašat. To naredi ene 3,4 nato pride do windows logota in se spet ugasne in ponovno prizge.
Po spet parih ugasanjih in priziganjih pa nato normalno pride v Windowse!!!
Ko je enkrat v windowsih racunalnik normalno dela.
Torej posumil sem pregrevanje, sem dal novo hlajenje, tako da je temperatura procesorja 50-60, zamenjal sem napajalnik, ter odstranjeval rame ter mrezno. Se vedno isto!
Ali ima kdo kaksno idejo, ker tole je za znoret.
Aha, pa bios sem updatal, ker mi je enkrat med to serijo zagonom vrgel Blue screen in zahteval da updateam bios z ASPI compliant biosom.

Konfiguracija

AMD Athlon 1600+
Maticna Gigabyte GA-7VRX 2.0
768 RAM
ati radeon 9250

Nejc is cool ::

Kdaj ti je pa to začelo zajebavat?

Maximus ::

Zdi se mi , da maš v bios-u neko čudno zadevo vklopljeno. V biosu dej load defaults. Če ti bo normalno bootal, potem lahk v biosu še dodatno spemeniš, kar imaš za spremenit.

LP!

dye ::

Tole je zacelo zajebava pred priblizno 2 mescema. Na zacetku se je samo enkrat resetiral in je bilo v redu, nato pa cedalje pogosteje. Aha racunalnik je prikljucen na UPS, zaradi slabe elektrike, saj napetost vcasih zaniha, ter zjebe strom, vendar dvomim da zaradi tega prihaja do napake ker UPS to polovi.
Glede BIOSa sem ga updatal parkart ter nalozil default settings, tako da tle tud nimam sanse :(

Gomzyj ::

Tudi jaz sem imel pred kratkim enake težave. Kot ti, sem tudi jaz poskušal vse živo.
Najprej sem mislil, da je nekaj z napalnikom, toda po zamenjavi ni bilo nič boljše.
Predvidevam, da je bilo nekaj narobe s plato, ker dokler se ni segrelo do 36 stopinj, mi je takole ves čas reseteralo zadevo, včasih pa tudi napisalo, da ne najde operacijskega sistema.

Rešitev:
- imej računalnik prižgan ves čas :))
- zamenjaj plato

No ja, jest sem na koncu zamenjal plato, ker se mi je nekega dne problematična ob jutranjem zagonu skurila (sam zabliskal se je).
Plata, ki je bila problematična je bila Epox, ne spomnim se oznake, toda imela je VIA KT333 chipset, tako kot tvoja.

LP, Nebo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gomzyj ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je v okvari?

Oddelek: Strojna oprema
141605 (1146) amigo_no1
»

razlike v voltaži... (strani: 1 2 )