Forum » Strojna oprema » Za lastnike 22incnih...
Za lastnike 22incnih...
LordWorm ::
Torej zanima me kako izgleda resolucija 1024x768 ce je cez cel zaslon.Ali se vidijo pixli.Js mam 19i in se pri res 800x600 cez cel zaslon vidjo pixli, kar mi sploh ni vsec ker slika ni polna,zato za kar nekaj smanjsam vidno polje pri tej resoluciji.
Pri kolk resoluciji imate desktop.Ali je treba imeti dober ramdac za cisto sliko?Vas ta velikost kdaj ovira?
Pri kolk resoluciji imate desktop.Ali je treba imeti dober ramdac za cisto sliko?Vas ta velikost kdaj ovira?
ni podatka
andrej ::
1024 je meni osebno skoda na 22. Jaz uporabljam 1152 in je dobra slika. Res pa je fajn da mas dober RAMDAC. Tukaj odpadejo razne GeForce MX karte, ker imajo preslabo sliko. Vsaj za mene. Jaz se vedno uporabljam dobri stari Matrox.
Ovira me nena nic, samo mi je skoda da se pri vecjih resolucijah ze vidi izguba na kvaliteti slike. Se posebej ce mas vzporedno kak TFT.
Ovira me nena nic, samo mi je skoda da se pri vecjih resolucijah ze vidi izguba na kvaliteti slike. Se posebej ce mas vzporedno kak TFT.
LordWorm ::
Kirga matroxa mas?Pri kolk resolucije se opazi izguba kvalitete?Na kak nacin?Kir tocno zaslon imas?
Js mam G400 16MB in pricakujem nekak isto kvbaliteto slike z GainwardGF3Ti200.
Js mam G400 16MB in pricakujem nekak isto kvbaliteto slike z GainwardGF3Ti200.
andrej ::
Mam G200, monitor je NEC MultiSync FP1350. Izguba kvalitete ni tako opazna, ce delas samo s CRT monitorji. Ce pa das recimo na 1600x1200 pa zraven postavis LCD pa vidis poslabsanje...
Jaz zaradi tega uporabljam locljivost 1152, ker moje oci vec ne prenesejo na monitorju... Za primerjavo, na LCD-ju mam 1600x1200 z velikimi fonti.
Jaz bi pri GF pricakoval malo vecjo izgubo kvalitete, vendar tega GF-ja se nisem sprobal tak da nebi vedo vec povedat...
Izbuga kvalitete je vidna v ostrini crk, moire effektu...
Jaz zaradi tega uporabljam locljivost 1152, ker moje oci vec ne prenesejo na monitorju... Za primerjavo, na LCD-ju mam 1600x1200 z velikimi fonti.
Jaz bi pri GF pricakoval malo vecjo izgubo kvalitete, vendar tega GF-ja se nisem sprobal tak da nebi vedo vec povedat...
Izbuga kvalitete je vidna v ostrini crk, moire effektu...
ABX ::
Kvaliteta 2D slike ni samo odvisna od Ramdac-a. GF imajo prav dober ramdac kateri mirno potegne na 2000xnekaj resolucije. V bistvu je ramdac zadolžen samo za resolucijo ter osveževanje slike.
Kvaliteta 2D slike pa je močno odvisna od kvalitete filtrov na grafični (le teh pa se odloči proizvajalec kartic).
Za kvalitetno 2D sliko pa priporočam
1.Matrox
2.Ati
3. Zelo natančna zbira GF kartice (če se ne motim ima Gainward zelo dobro).
Kvaliteta 2D slike pa je močno odvisna od kvalitete filtrov na grafični (le teh pa se odloči proizvajalec kartic).
Za kvalitetno 2D sliko pa priporočam
1.Matrox
2.Ati
3. Zelo natančna zbira GF kartice (če se ne motim ima Gainward zelo dobro).
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dober CRT (Trini/Diamond -tron) ali LCD? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5736 (4795) | iso2000 |
» | Geforce 4Oddelek: Zvok in slika | 2014 (1300) | Rippy |
» | GeForce 3 ali Radeon (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 4238 (3260) | Radiant |
» | Kako dobra je ta kartica-YUAN 600S GF2GTS 64MB DDROddelek: Zvok in slika | 1327 (1030) | ABX |
» | GeForce 3 lastnikiOddelek: Pomoč in nasveti | 1535 (1218) | Loki |