» »

GeForce 3 ali Radeon

GeForce 3 ali Radeon

«
1
2

Modri dirkač ::

Ker sem si kupu 22 colsko Iiyamo bom tud menjal grafično. Zdej pa mam te dve v ožjem izboru. Po testih na različnih straneh sem prebral, da ima najboljšo 2D sliko od vseh GF3 karticah pri visokih ločljivostih Gainward Cardexpert. Rabim pa za resno delo in igrce.
Kakšen nasvet!!!Please!!!:\
Everybody lies!

Senitel ::

Kaj sploh rabiš razmišljat??? GeForce 3 jasno...

JLP ::

Hja če ti je zlo pomembna kvaliteta 2D slike pol ni to lih GF3. Splo če jo boš na 22 colcu uporablov.
Live long and prosper!

Senitel ::

ELSA (in očitno tudi Gainward Cardexpert) imata zagotovo vsaj tako dobro sliko kot Radeon...

Modri dirkač ::

Pomembno je zdaj relativno. Ker GF3 baje ni pretirano dobra v 2D na velikih monitorjih in pri visokih ločljivostih me zanima ali se mi splača tolk denarja dat za GF3 če pa pol ne bom mogu pri 1600X1200X32 več prebrat, kaj piše na ekranu. Rabim samo neko alternativo in nasvet, ki govori iz izkušenj.
Na ANANDTECHU je nova primerjava GF3 kartic-kjer je Gainward pokosil vse!!!
Everybody lies!

OrlyTM ::

Jest dobim dons mojo tretjo GF3, prvi dve (Creative Labs GF3) sem zavrnil zaradi izredno slabe kvalitete 2d slike. Pri 1600x1200@85 slika ni bila berljiva.
Zvečer bom preizkusil Suma GeForce 3. Bom poročal o kvaliteti slike. V kolikor ne bo dobra, jo bom vsekakor zopet zavrnil.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

ABX ::

Na anandtech je nov test gf3, ta vsebuje tudi kavliteto slike v 2D.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

asPeteR ::

ASUSKO si že probal?
Kere si že vse probal?
Kje jih to dobiš? usa?

8-)8-)

Kriko ::

Kje si si pa owčko prislužu??

LordWorm ::

Punce GF3 je GF3 in ima isto sliko pa ce je na Elsa,Leadtek,Asus....no razen creativa ki ima ocitne probleme s tem cipom.

Mene pa zanima kero se da najbols navit....

ABX ::

Garret: preberi si nov članek na anandtech in se sramuj.
Poleg tega je debata o tem malo nižje.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

VASkO ::

garett, falil si mocno. kvaliteta slike je zelo odvisna od filtrov (vozja), ki jih zapecejo na graficne kartice. Geforci slovijo po slabi kvaliteti ravno zaradi teh filtrov (ki jih mimogrede lahko odstranis, postopek je zelo enostaven), ki so slabe kvalitete, da bi kartice imele cim nizjo ceno. Zakaj pa mislis, da se danes matrox G400 stane tam okoli 30 tisocakov? Dobri filtri, dobra slika.

LordWorm ::

E?
No potem pa povejte katera ima najlepso 2Dsliko in predvsem 3D sliko, pa seveda katero se da najbolje navit?
:\

Kriko ::

a

ABX ::

Garret: Lightspeed 128 STB
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

VASkO ::

ja ja. Odstranis kondenzatorcke (3 ali 6) odvisno od dolzine kabla tvojega monitorja in ze je filter za RFI motnje onesposobljen in s tem ne pride do popacenja slike. Malo poiscite po internetu za geforce mod ali kaj podobnega.

TribesMan ::

Če pogledaš na te stvari realno je zdejle vsaka kartica na trgu od prvega geforca sposobna poganjat vse igre v 1024 ali več kar pa je po mojem skromnem mnenju čist zadost za vsacga razn če se hočeš postavljat pred celim svetom da maš pač naj-šejšo kartico sploh!
Za resno delo pa obstajajo kartice čist druzga kova kot je gF3 ali karkoli podobnega za to ima namreč nvidia eno reč ki se ji reče quadro in je pregrešno draga.
Torej če imaš denar in rabiš dobro kvaliteto slike je tu Quadro. Aja pa da ne pozabm čudežov od 3D Labsa OXYGEN ipd.

Za navadne smrtnike je čist zadost en radeon ki slovi po hudičevo dobri kvaliteti 2D, je tud zadost hitr v 3D in sploh in oh torej RADEON 64 MB DDR VIVO!!
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

OrlyTM ::

Tribes Man, s tem se nikakor ne morem strinjat. Zakaj bi se mogli zadovoljiti z slabo kvaliteto 2d slike na GeForcih? Samo zato, ker je to v osnovi gamerska kartica? Nikakor ! GF3 se na ceniku najde nekje nad 115000 SIT, torej spada v višjo kategorijo grafičnih kartic. Nikakor, zares nikakor si podjetja ne smejo VEČ dovoljevat, da bi zanemarjala 2d kvaliteto slike. Nekak moja GF256 DDR, ki je btw stara skor dve leti, povsem brez problema prikazuje lepo sliko pri 1600x1200@85 na moji Nokii. Treba je bit glasen, z vseh koncov. Po internetu so se debate na to temo že kar razplamtele. Veliko "srečnih lastnikov" GF3 ima podobne probleme. Zopet pa so tukaj drugi, ki opisujejo odlično kvaliteto slike pri njih karticah. To pomeni, da težava ni tehnične narave pač pa zgolj in samo posledica malomarnosti proizvajalca kartice. Gainward-ova GF3, ki je na Anandtechu prejela najvišjo oceno, je tudi v praksi pokazala dobre rezultate. Na tujih forumih nje lastniki ponosno razlagajo, da zadevica seka. Nekateri uporabljajo tudi monitorje ranga 21". Prav tako na Anandtechu pa je Suma Platinum GeForce 3 dosegla dober rezultat pri oceni 2d slike. Trenutno imam jaz tukaj en primerek. 2d performanse so totalen poraz. 1600x1200@85 je popolnoma neuporabno in povzroči glavobol že po kakih 10 minutah buljenja v ekran, prebrat pa itak nič ne moreš. Še za stopničko nižje pa sta se odrezali 2 Creative GeForce kartici, ki sem jih preizkusil prejšnji teden. Upam, da so te težave posledica kake slabe serije, ki je prispela v naše kraje. Kot najbrž veste je Slovenija v svetu še vseprevečkrat tretirana kot tretjerazredna država. Žal tako.

Potem pa mi nekateri razlagajo, da GF3 pač ni primeren za resno delo. S tem se preprosto ne morem strinjat. Mislim, da si proizvajalci kartic v cenovnem rangu 115000+ SIT ne SMEJO privoščit tako ignorantskega odnosa do potrošnika. Nisem še vrgel puške v koruzo. V ponedeljek grem na lov za Gainwardovo kartico. mogoče bom imel tokrat srečo.

Matrox pa zame ni opcija, računalnik je naprava, ki se s pravo strojno opremo lahko povsem sinhrono uporablja za delovni stroj, v prostem času pa postane multimedijski center. Trenutno mi to prav lepo uspeva, z uporabo Creative GeForce 256DDR in prepričan sem, da bom našel ustrezno GF3. Kajti stara dobra DDR-ka je že začela kazat znake utrujenosti.

Ne smemo sprejet takega dogajanja na 3d sceni. 2d kvaliteta slike je pomembna za vsako grafično kartico. Samo razmislite, koliko časa preživite ob upravljanju z Windows/Linux (2d) in koliko ob igranju iger (3d). Se lahko odločite, kaj vam je pomembneje? Ali ni pravilneje, da se niti odločat ni potrebno ?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

LordWorm ::

Kje dobit lightspeed?Kolk stane?Koliko filtrov ima?Koliko pa jih ima G400?

Senitel ::

Ne vpraši kaj je STB Lightspeed 128...

LordWorm ::

Aha.
Mislim da sem zastavil resno vprasanje.Ok potllej pa povejte kje dobit Gainworlda in Elso in kolk kustata.
Ne mislim za preprosto vprasanje/a postavljati novga topica!
;((;((;((

ABX ::

Senitel: pizda mogoče bi jo uspel komu uvalit :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Tzar ::

Ja Gainward se je res potrudu pri 2D grafiki, vsaj pri MX-400 VIVO. Slika je izvrstna, bolša kot pri ATI radeonu (sem stestiral).Pa še za TV out so upoabil Phillipsov 7100 chip, tko da je se ta slika izvrstna.
Sem mel že prej Gainwardowo kartuljo in sem bil tud zadovoljen. Če pa kdo želi kupit GF 3 od gainwarda naj pa kar maila.
lp
Tzar8-)
Življenje je lepo!

VASkO ::

jaz sem prej mel tseng ET6000 kartico (kakor stb lightspeed 128) od gainwarda pa je slika bila malo boljsa kot sedaj na mojem MXu. Sem ze razmisljal, da bi onesposobil RFI filter, ker je problem le v slabem filtru, potem bi slika bla malo boljsa. Dejstvo je, da skoraj vsi proizvajalci hocejo ponuditi cim cenejso kartico, ker je cena vcasih najpomembnejsi faktor, ko se odlocas za nakup kartice. Da proizvajalci dosezejo tako nizko ceno produkta pa uporabijo najveckrat referencni design kartic z NVidiinimi cipi katerih sestavni del pa je tudi zelo slab RFI filter, ki sliko zelo popaci. Ta filter se lahko onesposobi, vendar lahko povzroci motnje na ostalih elektricnih napravah. Folk, ki je to naredil, sicer poroca, da je slika kristalno cista, motenj pa ni bilo niti na hi-fi sistemu, ki je bil 1.5m od racunalnika. Probajte to naredit in potem govorite. Kvaliteta 2D ni odvisna toliko od cipa, kot pa od filtra na kartici. Se link:

evo vam vse na to temo pa ne sinfat geforce cipa

TribesMan ::

Ejga Tzar kje si dobu Gainward GF2MX 400 VIVO? Me zelo matra da bi jo kupu ker zadeva naj bi imela 4ns ram!! Vsaj tok sm jest slišu pa še VIVO je zdevca ki bi mi zelo prav prišla!:P
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

ABX ::

Kod začne? :)
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

OrlyTM ::

Nekak nebi lih kartice za 100k+ su kr lotat pa cint :))

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

VASkO ::

jaz pa, samo nimam denarja za kartico. Za kakega cenejsega geforca (GTS,MX) pa se tale postopek zelo splaca, saj je slika potem primerljiva matroxu.

asPeteR ::

Jutr dobim en ge2 pro pa ga bom malo po cinu!:D

Poročam, če bo kaj bolje!

ZIDAR ::

Zanima me koliko vas je imelo v svojih računalih GF3 in Radeona VIVO, DDR 32, VE , da tako veselo priporočate kartice o katerih verjetno samo berete.
Če bi imeli GF3 in Radeona 64 VIVO v svojih računalih sigurno ne bi kupili GF3 pa tudi če bi stal 15.000 Sit!!!!8-O

OrlyTM ::

Zidar, ni čist tko. GF3 kar dobr rula. Verjamem, da je ta pofl, ki je zdej v Kokoški, tu po nekem čudnem naklučju in da kanimo dobit tako robo, kot jo imajo drugod, odkoder prihajajo informacije, da je tudi 2d kvaliteta slike povsem OK. Kajti 3d del popolnoma seka.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

ZIDAR ::

Orly, mogoče je res tko, toda jst govorim iz lastnih trenutnih izkušenj testiranja, treba je vedet tudi za razliko v ceni med R in GF3 ter vse ostale faktorje....., ki me nažalost vedno bolj odvračajo od GF čipa.
Imel sem malo morje kartic na testu ali pa sem stran vrgel denar ker sem po neumnosti kupoval nove na osnovi raznih testov in raznih forumov, kateri pa vsaj z mojo prakso odstopajo vedno vsaj za 40%.
Katero kartico imam sedaj v računalu ni pomembno, ker vidim, da na tem forumu takoj dobiš žig fanatika bodisi NVidia, 3dfx....
Upal bi si trditi (iz lastnih izkušenj-mnogih testiranj) ,da je z GF3 čipom nekaj narobe, pa prosm ne to vzet za provokacijo ampak poziv tistim, ki so prišli do podobnih izkušenj (še enkrat povnavljam izkušenj - ne branja), da še kaj dopišejo pa tudi če je njenje drugačno!

LP Primož8-O

Senitel ::

Naj lepo povem, da GeForce 3 v živo še nisem videl, vendar:
1. Testiral ga je Sergio, in ni imel nobenih problemov.
2. Poznam vsaj ene 10 ljudi, ki imajo vse od referenčnih GeForce 3 kartic do zadnjih retail zadev, in noben od teh ni nič rekel, da bi bilo kar koli narobe.
Torej KAJ naj bi bilo z GeForce-om 3 narobe če smem vprašat??

OrlyTM ::

Take slutnje so prevevale tudi mene, po preizkusu 1., 2., in nato tudi 3. kartice z GF3 čipom. Vendar. ... Ne morem in ne smem verjeti, da je to napaka GF3 čipa. Res je, da sem sam naletel na 3 "slabe" modele. "Slabe" zato, ker je v bistvu njih edina pomanjkljivost 2d del v višjih resolucijah. Prvi dve (Crative GF3) sta imeli že pri 1280x1024@85 kriminalno sliko, višje pa povsem neberljivo. Medtem ko je tretja (Suma Platinum GF3) pri 1280x1024@85 poskrbela za lepo in dokaj ostro sliko, takoj po dvigu na 1600x1200@85 pa se je stanje spet poslabšalo pod uporabno. Zakaj tako lahko le ugibamo. Sam se nisem zadovoljil z rezultatom, da je pač z GF3 čipom nekaj narobe in sem se odpravil po odgovore na tuje forume. Tam sem izvedel, da ima nebroj lastnikov GF3 (različnih proizvajalcev) zelo lepe izkušnje z temi karticami tudi v najvišjih resolucijah. Medtem ko drugi zopet razlagajo, da je kartica slaba oz. je slika neberljiva. Vsako možnost človeškega faktorja izključujem, ker je nemogoče, da bi se slika (1600x1200@85) proizvedena z npr. Creative GF3, ki se dobi pri nas, komurkoli zdela vredu. Na Anandtechovem testu je najvišjo oceno iz 2d dobila Gainward-ova GF3. Ta je trenutno na mojem spisku na vrhu. Če se še ta izkaže za slabo, pa res odstopim od vsakršne namere imeti GF3.

Tudi z g. Sergiotom iz Slo-techa sem govoril glede testisa Leadtekove kartice, ki jo veselo v promet spravlja JAE. Pravi, da je zadevščino preizkusil na 1600x1200 in da mu ni delalo težav, temveč je bila slika lepa.

Zatorej, ... še bomo preizkušali, pa naj bodo naši prodajalci zato slabe volje kot hočejo :)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

ZIDAR ::

Senitel: Kaj je narobe z GF3 čipom , pri višjih resolucijah (kot je že omenil Orly) prvo presenečenje - MEGLA, niso mi po godu nastavitve, katere niso 100 stabilne (tud preveč komplicirajo), v določenih igrah "Deus-Ex", NFS5,4 (100%) tudi doživljaš razne strese (ki pa jih je občutno manj kot pri GF2) kot npr. občasen trikotni izsek v naravi pri NFS4, manjka delček kolesa pri NFS5, "prekrasno nebo" v Deus-u.....skratka za 110.000 ne hvala (pišem za Creative, Leadtek) ! katice niso bile stestirane v 2 urah ampak za vsako po 8 ur na dan x 3 dni. Po moje je tuki podoben primer kot pri SAVAGEu 2000 (če se ga še spomnita)govorilo se je da so krivi driverji, strpnost še malo pa bodo tu novi boljši in vsekakor stabilnejši - pa vseeno ni bilo od tega nič - samo zatišje - lahko sklepam da je v tem primeru problematičen čip - ps. to je moje mnenje....
Medtem ko pa je Radeno 64 VIVo resda nekaj FPS počasnejši je pa zato toliko bolj prepričljiv v višjih ločljivosti, enkratna slika, v dotičnih igrah nisem opazil problemov, DVD - cool..........pa še pol manj denarja!

Kaj češ, tolk dnarja je že šlo,pa ne bom reku stran vrženega, ampak odločno prevelike količine za določene grafične kartice, katere sposobnosti in stabilnosti so se obdražale le na papirjih - zato dragi forumovci pred nakupom se obrnite na lastne izkušnje oz. preverite kartico, v določenih trgovinah vam bodo za 110.000 sit rade volje kartico vstavili v računalnik, da jo slišite z svojimi očmi!

LP8-O

Senitel ::

Kot smo na temu forumu že milijonkrat ugotovili je za megleno sliko na GeForce karticah (pa naj bo GeFroce 256 ali GeForce 3) kriv izključno in samo zanič RTI filter. In kot ti je že Orly povedal obstaja kartica z GeForce 3 čipom od Gainward-a, ki ima vsaj tako dobro kvaliteto slike kot Radeon, jaz ti pa še povem, da ima tudi ELSA ZELO dobro 2D kvaliteto slike, OK?

OrlyTM ::

Vsekakor je na tržišču več kartic z čipom GF3, ki imajo težave z prikazom 2d slike na višjih resolucijah. To smo ugotovili. Vendar se nikakor ne morem strinjat s teboj Zidar, ko trdiš, da je vzrok težav sam čip na kartici. To nikakor ne more biti res, v nasprotnem primeru, bi imele VSE kartice to težavo, kar pa ni res. Veliko ljudi na tujih online forumih ima zelo pozitivne izkušnje z GF3 karticami. Nekateri so mi osebno zatrdili, da uporabljajo GF3 na 21" z 1600x1200@85+ in imajo kristalno čisto sliko. Katere firme so OK in kater ne je pa nemogoče rečt, ker se pojavljajo informacije o dobrih in slabih karticah iz mnogih podjetij. Mislim, da gre tu tudi za serije. In upam, da so te slabe kartice še začetna zaloga in da bodo kmalu iz tovarn prihajali zdravi izdelki. Do takrat pa ... še bom testiral.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

ZIDAR ::

Se delno strinjam, sicer pa počakajmo in videli bomo!

LP Primoz8-O

OrlyTM ::

No, preberite si tole novico.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

BlackAdder ::

Tzar, povej kaj več o Gainward Cardexpert geforce2 MX400 Vivo - kje in za koliko cekinov jo dobiti, pa glede kvalitete 2D slike: ali je res primerljiva(praktično enaka) z Atijem Matroxom?
Hvala vnaprej.
BlackAdder stroke again!

BlackAdder ::

Tzar, wake up!
BlackAdder stroke again!

Radiant ::

Pametno bi bilo pocakati saj je RADEON 8500 tik pred vrati. T&L je 1 krat hitrejsi od gf3 in to pri testih beta boardov na nvidiotskih straneh (anandtech). Prav tako bo ob prihodu novega radeona padla cena high end 3d pospesevalnikov in r200 (ime cipa) bodo ponujali tudi drugi proizvajalci (MSI, ASUS itd.)
Ce je tako kot pravijo 2d kvaliteta bolsa od Radeona 1 bo to prav super za delo na visokokvalitetnih monitorih da o podpori hydravisiona sploh ne govorimo kartica bi naj izsla drugi teden septembra.
Ce pa hoces graficno kartico ki je vredna svojega dnara kupi radeona saj so vsi ki se sedaj prodajajo ze SE verjante (pozor v sloveniji so mogoce se kaki stari modeli) ki imajo visjo clickrate (200 mhz) naproti starin 183 MHZ. P.S Gonilniki so ze zelo izdelani in delajo z vsemi tekocimi igrami brez tezav.>:D

ZIDAR ::

Mr. Radiant se popolnoma strinjam!!!!!!!!!!!8-O

Uporabnik ::

bolj pravilno bi blo če bi rekel še ZA 1 krat hitrejši al pa 2 krat hitrejši...

LordWorm ::

V Jokerju so pa s CeBita sporocil da je imela Elsa slabo sliko a za 500markov hitrejsa od Herculesa,ki pa je imel kulturno sliko.

Radiant ::

en stavek :
Radeon ali pa pocakaj se 2 tedna na Radeona 8500 ki ima 400MHZ RAM DAC to je zdalec najbolje na trgu pa se pixel sharderje 1.4 podpira ce ti to nic ne pove si pa oglej naslednje slike in videote;
http://www.rage3d.com/radeon/8500demos/...
>:D>:D

singular ::

jst sm pr frendu vidu radeon vivo 64mb im ma odlicno sliko..

AntiC ::

A je kdo tuki testiru asusko v8200 delux ker se zanimam zanjo8-)

Radiant ::

Radeon AIW je dosti bolj uporaben kot asusova ker ima v vsem boljso kvaliteto (snemanega videa 2D, DVD...) pa se dosti uporabnega software dobis poleg pa se en cenejsi je v austiji ga zaj dobis za za 3890 silingov !
To pa pisem zato ker se ti takih multimedia kartic v sloveniji ne splaca kupit ker vsi hocejo z ngimi zasluzit!
>:D>:D

AntiC ::

Veste kva. Dons sm nabavu Asus v8200 delux. RULA. Pri najvisji resoluciji se da vse prebrt. Skratka to je the best:D
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nVidia buys ATi (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
674139 (3267) Senitel
»

Geforce 4

Oddelek: Zvok in slika
321937 (1223) Rippy
»

Katere GeSile 3

Oddelek: Kaj kupiti
9955 (722) tha_man
»

GeForce 3 lastniki

Oddelek: Pomoč in nasveti
221417 (1100) Loki
»

Geforce 3 me je ZELO razocaral!

Oddelek: Zvok in slika
251686 (1084) OChack

Več podobnih tem