Forum » Omrežja in internet » Preobremenjena linija/centrala
Preobremenjena linija/centrala
meta2909 ::
Od vseh ponudnikov Amis, Siol in t-2 sem dobila odgovor da priklop interneta ni mogoč, zaradi preobremenjene linije/centrale. Vsi sosedi imajo Adsl ali Isdn, jaz pa ne morem imeti nobenega od ponudnikov. Sem pred kake pol leta nazaj imela tudi težave z telefonom ker ni delalo- pol prišel tehnik in namignil da mi tega ne bi smel povedati ampak da so na moji liniji preklopljeni še drugi sosedje/ da mi požirajo linijo in da se zato pojavljajo težave.
Kak nasvet kam naj se obrnem, da dobim informacije kako je z mojo linijo in zakaj ni mogoč priklop, če vsi drugi okoli moje hiše imajo internet .
Kak nasvet kam naj se obrnem, da dobim informacije kako je z mojo linijo in zakaj ni mogoč priklop, če vsi drugi okoli moje hiše imajo internet .
BluPhenix ::
Jah če so tako rekli bo težka. Veliko central v sloveniji je namreč še vedno kombiniranih analogno/digitalnih. Ko digitalna centrala nima dovolj mesta za vse prebivalce nekega okrožja pustijo določen del na analogni. Tukaj je sedaj ta problem. Digitalna je trenutno polna, dokler kdo ne odjavi št. ki je vezana na digitalno centralo ne moreš nič.
Vsekakor poskusi na telekom in povprašaj, kdaj bodo kaj nadgrajevali centralo in kako lahko rešiš problem.
Začasna rešitev je, da ti kdo od sosedov odstopi dostop do njegove povezave.
Vsekakor poskusi na telekom in povprašaj, kdaj bodo kaj nadgrajevali centralo in kako lahko rešiš problem.
Začasna rešitev je, da ti kdo od sosedov odstopi dostop do njegove povezave.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
iMark ::
Hehe, ne da ni mogoč priklop, ampak leni so. Mi smo težili Siolu da že enkrat uštimajo ta adsl ampak n i bilo nič in nič, pa smo še zmiri težili vsak dan klicali nevem skom vse govorili (to velja za celo vas ne samo za našo hišo) in celo so nekaj naredili tko da mamo zdej adsl. Aja, nam so isto rekli da ni možno, ampak je. tudi za Siol TV so rekli da ni možno pa smo še naprej težili in je pšu en pogledat kako je z linijo al če je dovolj močan signal za TV in izkazalo se je da je v redu.
Sam težit jim morš nonstop!
Sam težit jim morš nonstop!
Ja bom vidla kako in kaj.
Kaj pa polno rezvezno dostop - pol mora delat.
Kaj pa polno rezvezno dostop - pol mora delat.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: meta2909 ()
jurre ::
glede polno razvezanega dostopa (PRD), to mora tudi centrala podpirat..tako, da ce centrala ne podpira PRD, ne bo nic.
kulSMS ::
...če vsi drugi okoli moje hiše imajo internet .... z enim sosedom se pa ja razumeš in bi bila možna delitev povezave. če bi še ti naročila ADSL to bi bilo razmetavanje denarja
multiscan ::
to da so centrale kombinirane analogno-digitalne je popolna dezinformacija.Analognih central na območju Slovenije NI!
Zakaj pa se ne da dobit ADSL?
Lahko je zasedenost same kapacitete centrale, lahko prezasedeno omrežje,pa še kaj bi se našlo.
Aja meta, to da ti drugi žrejo linijo, prosim te lepo, ti imaš vendar naročen priključek, priključek ki ti dela.....kako pa sploh ni važno.
Zakaj pa se ne da dobit ADSL?
Lahko je zasedenost same kapacitete centrale, lahko prezasedeno omrežje,pa še kaj bi se našlo.
Aja meta, to da ti drugi žrejo linijo, prosim te lepo, ti imaš vendar naročen priključek, priključek ki ti dela.....kako pa sploh ni važno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: multiscan ()
roba87 ::
Tako kot je rekel PCMark. Samo gnjavi jim. Meni so tudi govorili da ni možno pa sem tak dolgo gnjavo da so enega lepega poletnega dne popizdli in od zamenjali približno 30metrov kabla od nas pa do soseda :) (ker prejšnji je bil premalo žilni) . In sedaj že imama adsl več kot 2 leti. Zaj še jim samo za SiolTv zagnjavim pa imajo mir pred mano. Gnjavit pa moreš predvsem telekomu in ne siolu ( sicer ti tako povedo telefonske številke od odgovrnih pri telekomu za omrežje v vašem kraju).
Gnjavi,gnjavi kak rabiš to za službo/šolo...
Gnjavi,gnjavi kak rabiš to za službo/šolo...
Sem klicarila Telekom, Siol, T-2, Apek in nisem dobila ravno kakih spodbudnih informacij.
Na Siolu so mi rekli da je na enem vmesniku 5 priključkov in med temi je tudi moj- kaj zdej to dejansko pomeni. Na Telekomu so mi rekli naj jih pokličem čez nekaj mesecev. Tako da res ne vem kam naj se obrnem.
Sej če bi stanovala bogu za hrbtom bi razumela da priklop ni možen, sem pa doma eno postajo naprej od BTC-ja.
Kakšna ideja kaj mi še preostane.
Na Siolu so mi rekli da je na enem vmesniku 5 priključkov in med temi je tudi moj- kaj zdej to dejansko pomeni. Na Telekomu so mi rekli naj jih pokličem čez nekaj mesecev. Tako da res ne vem kam naj se obrnem.
Sej če bi stanovala bogu za hrbtom bi razumela da priklop ni možen, sem pa doma eno postajo naprej od BTC-ja.
Kakšna ideja kaj mi še preostane.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telekom noče priklopiti interneta, kljub temu, da je le ta na naslovu že bil prikloplOddelek: Omrežja in internet | 3532 (2519) | RejZoR |
» | Razvezan dostop - kalvarijaOddelek: Omrežja in internet | 2717 (2236) | PaJo |
» | ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 14725 (10612) | Bistri007 |
» | Adsl in oddaljenost od centraleOddelek: Omrežja in internet | 3796 (2757) | PROTOTIP |
» | Govorice o ADSL na analognih linijah resnične? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 4536 (3411) | swar |