Forum » Omrežja in internet » Asusov router Deluxe bi lahko bil moj strežnik-kako?
Asusov router Deluxe bi lahko bil moj strežnik-kako?
Ursus ::
Prvo potrebujem trdi disk z adapterjem/ohišjem na USB (iščem).
In potem? So kje kakkšna navodila za začetnike?
hvala
In potem? So kje kakkšna navodila za začetnike?
hvala
Se da nastavit tako, da bi še vedno imel dinamični IP?-obstaja en programček ki potem pošilja na mail IP-je, a je le za računalnike...
T(he) Boss ::
Kako vezo pa ima samba in dinamicen IP? Prevec specificnih programckov pac ni za pricakovat, da bos lahko na router deval.
BlaY0 ::
@Ursus666: Na ruter si inštaliraš mini_sendmail potem pa v start-up skripto dodaš ukaz, da ti naj ta mini_sendmail pošlje e-mail. Tako ima jaz to rešeno.
"Na ruter si inštaliraš mini_sendmail potem pa v start-up skripto dodaš ukaz, da ti naj ta mini_sendmail pošlje e-mail. Tako ima jaz to rešeno"
Bi te prosil za opis kako to izvesti. Pa še: moj Asus Deluxe je nastavljen kot AP, siolov modem Sagem pa kot router.
hvala
Bi te prosil za opis kako to izvesti. Pa še: moj Asus Deluxe je nastavljen kot AP, siolov modem Sagem pa kot router.
hvala
BlaY0 ::
Aja, sploh nisem videl vprašanja. Jah tko kot meni dela ti verjetno ne bo, boš moral malo drugače zadevo rešit. Pri meni je relativno enostavno, ker je vse v enem - vsakič ko se resetira ppp konekcija, router (dd-wrt) ponovno požene vse kar se tiče firewall-a, jasno tudi startup skripto. V startup skripti preverim IP (ifconfig) in si ga via mini_sendmail pošljem na e-mail.
Pri tebi torej to ne bo delovalo, ker se ti IP spreminja na Sagem-u. Boš pa v cron dal eno skripto, ki ti bo periodišno (recimo na pol ure) preverjala, če se je IP na Sagem-u spremenil (najlažje boš to dosegel tako da boš recimo naredil wget na moj-ip.com in output sprasal v nek file) in v primeru da se je, poslal e-mail via mini_sendmail...
Pri tebi torej to ne bo delovalo, ker se ti IP spreminja na Sagem-u. Boš pa v cron dal eno skripto, ki ti bo periodišno (recimo na pol ure) preverjala, če se je IP na Sagem-u spremenil (najlažje boš to dosegel tako da boš recimo naredil wget na moj-ip.com in output sprasal v nek file) in v primeru da se je, poslal e-mail via mini_sendmail...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sendmail na CentOs 5.4Oddelek: Omrežja in internet | 2044 (1880) | Vuli |
» | Linux sendmail - Problem !!!??Oddelek: Omrežja in internet | 1955 (1716) | n0name |
» | [LINUX] Pošiljanje mailaOddelek: Operacijski sistemi | 2045 (1922) | 'FireSTORM' |
» | e-mail server - kako narditOddelek: Omrežja in internet | 1172 (1013) | Bakunin |
» | DNS intranet serverOddelek: Omrežja in internet | 1255 (1147) | simon |