» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1317 / 1317
»
»»

endelin ::

So že zunaj reviewi za bmw ix3.
Avto je baje super.
In tudi dolge čakalne dobe.

mehatronik12 ::

Mi mamo na firmi trenutno EV-je na voljo do 65k€, tak da upam, da čimprej izdajo "okrnjeno" verzijo ix3 :D.
Čeprav ta z veliko baterijo je res top, SUV z 800km wltp to je to na kaj se je čakalo ;).
==> Realnih 600km poleti
==> Realnih 500km pozimi

privat pa:
Čez 3 leta ga "normalni" državljani kupimo za 30-40k :D.

Musashi ::

endelin je izjavil:

Avto je baje super.

Včeraj se menil na Wallisu. Če ga naročim danes ga dobim decembra 2026. Ko jih jebe...

Buggy ::

PS če ti nekajkrat na leto zmanjka elektrike za nekaj ur to ni noben amargedon. Med mrkom daš otrokom v roke tablico in laptop, pa na mobilniku nastaviš dostopno točko pol se pa stisneš k ženi, da je ne bo zazeblo.>:D

Otrok naceloma ni vec doma, ker so po svoje, mene bolj moti to, da ne morem brez skrbi pustiti moj "testni" 3600€ vreden monoblock TC (ki je postal kar primarni vir ogrevanja), brez stroma, ker bo revcek zmrznu, ce me ne bo doma.

JA vem. Imam alternative. Soncna z baterijami je v planu (ne dobim se soglasja - se dela na nadgradnji trafota v vukojebini). Imam opcijo agregata (monoblock je dvofazni) ampak zakaj nebi mislil naprej in kupoval avto v mislih tudi s tem da bi fural bajto vsaj kak dan, ce bi bila res nuja...vec backup planov manj zajebov :P

alekskac ::

Malo OT, se opravičujem, vendar: TČ ne more zmrznit če zmontiraš dva callefija proti zmrzovanju (načeloma je že en dovolj; ampak, OK, pas in hozntregerje za vsak slučaj - enga na dvižni vod, enga na povratni vod).
Kar se tiče bekapov; enkrat mi je fery rekel, da te bekapi običajno crknejo ravno takrat, ko jih najbolj rabiš. Nagibam se k temu, da ma prav. Sam še ventilov nimam, nalil sem 15% metanola v vodo centralne. Je kar globoko zmržišče, med -8 in -9 celzija. Da tako globoko zmrzne toliko da bi v TČ kaj odprlo, je že apokaliptično. Oboje je brez EE zaščita, s tem da z ventili je bolj varno. Ampak nisem se še spravil podirat lajteng. Bom, ko bom prestavil TČ za ene pol metra levo od kjer stoji sedaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: alekskac ()

6151 ::

Ali kdo ve koliko amperov konstantne obremenitve je sposoben prenesti yugo 3 fazni "domači" priključek?
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB

DamijanD ::

Buggy a si pogosto zdoma, avto imaš pa doma?

kow ::

bm1973 je izjavil:

Za navigacijo rabiš samo smer in naslednjo destinacijo/akcijo.

BMW je imel vse skupaj na HUD, in informacija je bila čisto zadostna...

Ne rabiš 15 colskega ekrana...

Govoril sem o navigaciji po menijih.

bm1973 ::

kow je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Za navigacijo rabiš samo smer in naslednjo destinacijo/akcijo.

BMW je imel vse skupaj na HUD, in informacija je bila čisto zadostna...

Ne rabiš 15 colskega ekrana...

Govoril sem o navigaciji po menijih.

Ah, kar se mene tiče, mora biti vse na gumbih...

Tam ti dajo cel kup opcij, ki so nekje skrite

endelin ::

Kaj bo tesla naredila potem ko bo potrebno imeti več na gumbih za boljše varnostne točke?:D

iKst_ ::

Kaj kritičnega pa Tesla nima dostopnega preko fizičnih gumbov?

denabiker ::

endelin je izjavil:

Avto je baje super.

Ja pa vsi tu tako šimfate čez izdelke iz Kitajske, pa skoraj vse elektronske komponente so iz vzhoda, ta avto pa če se ne motim v celoti izdelan na vzhodu.
Kdo bi razumel vas tule.
««
1317 / 1317
»
»»