» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1369 / 1369
»
»»

codeMonkey ::

Zgleda da ga nisi pogledal :D

BmoQuh ::

Žiher prilepim povzetek, sem ga ročno pretipkal, vsako sekundo poslušal, zapisoval in nazadnje se še potrudil s strukturiranim povzetkom? Vprašam, ker včasih delijo PNG zaradi tega :D Ojej?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BmoQuh ()

Ojej?

Nic novega. Dotcom style. Ko poci, bo nekaj zdravega ostalo, drugo gre kot je prislo :)

Zgodovina sprememb…

Gregor P ::

codeMonkey je izjavil:

Zgleda da ga nisi pogledal :D
LOL smo sarkastični … enako pravi da je danes mogoče drugače zaradi konkurence, ti pa lepo pove, kako je Ferrari pogojeval nakupe; meni to pač ni všeč in tudi zaradi tega (takrat) ne bi kupil vozila takšnega proizvajalca. A zdaj smo prišli tako daleč, da človek ne sme prav nič več komentirati, če si zadeve ne lasti? A za komentiranje računalniških komponent velja enako? Ste že kar malo dolgočasni s tem >:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Ne nakladaj pa bo...

... ne komentiraj stvari na katere zares nimaš nobenega komentarja (še prej preveri dejstva), pa bo veliko bolje ...

Zgodovina sprememb…

Leno v prvem stavku pove da je lahko kupil Mondiala.

shmandi ::

A to je govora o Ferrari Luce?

Na zalost ne. Ker potem bi se drzali teme, to pa ni zanimivo :/

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Gregor P je izjavil:

Ne, dejansko ne razumeš. Res na kratko, ne moreš inačiti neko luksuzno (super-)športno vozilo z navadnim osebnim avtom za redno vsakodnevno vožnjo.

Ob naslednjem trolanju bos letel. Ce ne razumes, da je "ne more vsak kupit ferarija" prispodoba za to, da si vsak ne more kupit avta za katerega nima dovolj denarja, potem ti ni pomoci. A X oseba dejansko lahko kupi katerega koli Ferarija je off-topic.

Odpri si svojo temo za Ferarije in nehaj nabijat.

A to vrhnji moderatorji namenoma omejujejo nekatere forumaše, ki niso čisto pripognjeno compliant?

Namreč deluje samo ta tema in mogoče še kakšna, ostalo se pa vrti, vrti, vrti - pa še neki ogabni polži prilezejo na ekran.

Sploh me ne moti, če je tako, celo pozdravljam v celoti, ampak samo toliko, da vem, koliko je forumska ura (22:03 CEST).

BigWhale je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Ne, dejansko ne razumeš. Res na kratko, ne moreš inačiti neko luksuzno (super-)športno vozilo z navadnim osebnim avtom za redno vsakodnevno vožnjo.

Ob naslednjem trolanju bos letel. Ce ne razumes, da je "ne more vsak kupit ferarija" prispodoba za to, da si vsak ne more kupit avta za katerega nima dovolj denarja, potem ti ni pomoci. A X oseba dejansko lahko kupi katerega koli Ferarija je off-topic.

Odpri si svojo temo za Ferarije in nehaj nabijat.

Od nas zahtevaš izjemno natančnost pri odgovorih, navedbe virov, lastništvo nad stvarmi, ki jih komentiramo ni da ni, tako da od tebe ne pričakujemo nič manj. Jaz sem zelo kulturno in dobronamerno opozoril to glede Ferrarijev, zakaj ga ne revež ne bogataš ne moreta kar tako kupiti in je zato dokaj slaba analogija - to je le tudi tema o avtomobilih in Ferrari je zelo specifičen proizvajalec. Namesto, da bi se zahvalil, da si se na Slo-tech nekaj novega naučil, se rajši sedaj spravljaš name z moderatorskimi grožnjami. In to si daš praktično duška pri vsakem mojem komentiranju česarkoli.

Podajam še nekaj hitrih virov, da ne trolam na prazno:
https://www.autoevolution.com/news/the-...

https://www.hotcars.com/rules-ferrari-o...

https://mastersexpo.com/en/ferrari-kope...

… in še hitri odgovori UI robotov:

Gemini:
Da, za nakup novega Ferrarija zgolj denar res ni dovolj. Kot nov kupec lahko kupite le vstopne modele, pa še to šele po tem, ko trgovci preverijo vašo finančno stabilnost in ugled. Najbolj ekskluzivni modeli so na voljo izključno s povabilom za zveste stranke z zgodovino nakupov. Tudi po nakupu morate upoštevati stroga pravila – prepovedana je hitra preprodaja vozila in spreminjanje podobe avtomobila, kršitelje pa Ferrari uvrsti na črno listo in jim nikoli več ne proda novega avtomobila.

ChatGPT:
Za “običajnega” rabljenega Ferrarija je odgovor: da, če imaš denar in najdeš avto, ga lahko kupiš. Za nov Ferrari pa potrebuješ še dostop do dodelitve pri pooblaščenem trgovcu. Za najbolj zaželene, omejene ali posebne modele pa v praksi velja: Ferrari in njegov trgovski sistem izbirata kupce — denar je nujen pogoj, ni pa zadosten pogoj.

Claude:
Da, pravila obstajajo. Ferrari skrbno preverja potencialne kupce — sam denar ni dovolj, upoštevajo se ugled, vozniška zgodovina in odnos z salonom. Novega Ferrarija ni dovoljeno prodati v prvih 12 mesecih, modifikacije brez odobritve so prepovedane, servisirati pa ga moraš izključno pri pooblaščenih servisih.  Za limitirane modele je potrebna dolgoletna zvestoba znamki  — bogastvo samo po sebi ne zadostuje. Kršitelje pravil (npr. Justin Bieber, Kim Kardashian) Ferrari uvrsti na neuradno črno listo in jim onemogoči dostop do ekskluzivnih modelov.

Iz tega razloga jaz v tem kontekstu o “revežih” Ferrarija več ne uporabljam; tako kot npr. ne uporabljam več primera zlate ribice za slab spomin (ker imajo v resnici zlate ribice presenetljivo dober spomin in so zelo inteligentna bitja). Jezik gre naprej s časom.

P.S.: in brez skrbi to je zadnje, kar sem zapisal na to temo.

Zgodovina sprememb…

Ok, izredno posrečena primerjav nas, forumašev, z Jay Lenom :D
Tu nas 99,99+% načeloma ne razmišlja o nakupih nekih starijih ferrarijev, novih za privilegirane pa seveda tudi ne.
Mi se večinoma ustavimo že pri kakšnih popuščenih masovno proizvedenih Teslah, recimo...

Dajte potem odpreti temo "Zakaj so Ferrari prava stvar", mogoče celo ločeni temi za nove in stare.

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Gregor P je izjavil:

Jaz sem zelo kulturno in dobronamerno opozoril to glede Ferrarijev, zakaj ga ne revež ne bogataš ne moreta kar tako kupiti in je zato dokaj slaba analogija

Off-topic je in slaba analogija je samo za nekoga, ki se namerno dela butastega.

BmoQuh je izjavil:

A to vrhnji moderatorji namenoma omejujejo nekatere forumaše, ki niso čisto pripognjeno compliant?

Ne vem, a si nov tle al ne, ampak tam na levi strani si preberi pravila. In jih probaj razumet. Da nau pol "nism vedu".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

Nisem nov in sem že marsikaj izkusil, phehe - primerjujoč se s forumskim grezničarji, ki se jim ves smrad odpušča.
Tudi Gregor P najbrž ve, da je do njega malo več tolerance kot do drugih, navkljub ekstremnim idiotijam.

Saj vam bom v drugih temah še vedno 6 mesecev predčasno svetoval, ko se boste še smejali iz neznanja :D

Zgodovina sprememb…

Taycan dobiva konkurenco. Mercedes predstavil elektricni AMG GT: https://www.motortrend.com/news/first-l...

Ne bo neke prodaje, itak, ampak tu in tam bomo pa verjetno videli kakega.

Bizkit45 ::

Forthing T5 EV, preconditioning ne deluje, ker še nimamo poštimanih serverjev za slovenske VIN številke.
Zelo razočaran, ker je ok funkcija in bi pričakoval pri novem EV. Je to kdo overridal z izborom kakšne druge regije ali podobno?

temni_princ ::

codeMonkey je izjavil:

Taycan dobiva konkurenco. Mercedes predstavil elektricni AMG GT: https://www.motortrend.com/news/first-l...

Ne bo neke prodaje, itak, ampak tu in tam bomo pa verjetno videli kakega.

Taycan ni relevanten, bomo videli če bo vsaj približno dosegel Xiaomi SU7

No ja. Tako subvencioniran ziher ne bo, ce ciljas na ceno. Tehnicno pa je vseeno Taycan se referenca. Vsaj ko gre za lego ipd. Ni pa ravno za zanesljivost oz. okvare :) Mi je pa SU7 eden najlepsih in ce so postimali zavore kot je treba, se ga ne bi branil.

Tole pri tem Mercedesu zadaj pa zgleda malo po C111.

Zgodovina sprememb…

iKst_ ::

ce so postimali zavore kot je treba, se ga ne bi branil.

Težave z zavorami so bile precej napihnjene. Folk je testiral avto z organskimi, road spec ploščicami na stezi, pa so bili presenečeni, ko je šlo naravnost v zid. Nič drugače kot pri večini drugih avtomobilov, ki niso narejeni za na dirkališče.

Jah, tega proizvajalec ne sme ravno dovoliti. Na avto z doloceno tezo, mocjo in koncno hitrostjo, se ve kaj pase gor. Od velikosti gum, vzmetenja, zavor itd. Nimas kaj sparati na porabi in ceni. Nek standard mora biti, pridejo pa te stvari z izkusnjami. Samo glede na to kako hitro so spravili ven ta avto od sankcij na telefone, pa do prvih primerkov na cesti, se lahko vseeno samo cudis.

Zgodovina sprememb…

It's clear that slowing down a car of this power and weight (4,365-4,861 lb or 1,980-2,205 kg) is no easy feat. The Autopian notes that the Brembo brakes on the SU7 Max have pads smaller than those found on a Honda CR-V, a family SUV with about one-third of the power of the Chinese performance sedan.

:))

endelin ::

Za od semaforja štartat zadostuje Temu zavorni komplet. :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

iKst_ ::

Težko preprečiš ljudem, da grejo na dirkališče s tvojim avtom.

Drugače ima SU7 Max večje diske kot Taycan, oba imata Brembo 4 batne čeljusti. SU7 Ultra pa večje kot Taycan Turbo S.

To, da ima SU7 max manjše ploščice kot CR-V malo dvomim, glede na velikost čeljusti.

kow ::

Ko imas taksne novice, je najbolj posteno, da se pac napise model zavor, dimenzije ipd.

kow ::

IEA je objavila letno porocilo o EV.

https://www.iea.org/reports/global-ev-o...

codeMonkey je izjavil:

Samo glede na to kako hitro so spravili ven ta avto od sankcij na telefone, pa do prvih primerkov na cesti, se lahko vseeno samo cudis.
… najbrž imaš glede sankcij prej v mislih proizvajalca Huawei kot Xiaomi, ki je sicer bil res za kratek čas uvrščen na črno listo, a je to neprimerljivo s Huaweijem; ker pametni telefoni Xiaomi so lahko ves čas nemoteno uporabljali procesorje ameriških podjetij (kot je Qualcomm) in polno različico Androida z vsemi Googlovimi storitvami.

Musashi ::

A nisi ti rekel da ne boš več pisal v to temo? Odvisnost je kurba...

Gregor P je izjavil:

codeMonkey je izjavil:

Samo glede na to kako hitro so spravili ven ta avto od sankcij na telefone, pa do prvih primerkov na cesti, se lahko vseeno samo cudis.
… najbrž imaš glede sankcij prej v mislih proizvajalca Huawei kot Xiaomi, ki je sicer bil res za kratek čas uvrščen na črno listo, a je to neprimerljivo s Huaweijem; ker pametni telefoni Xiaomi so lahko ves čas nemoteno uporabljali procesorje ameriških podjetij (kot je Qualcomm) in polno različico Androida z vsemi Googlovimi storitvami.

Mislil sem kot sem napisal. Ne vem zakaj bi imel v mislih Huawei.

In January 2021, Lei Jun received a call informing him that Xiaomi had been sanctioned by the United States. During an emergency meeting with the board of directors, someone raised the question of what would happen to Xiaomi's 30,000 or 40,000 employees if the company's mobile phone business could no longer continue. This led to Xiaomi's plan to diversify into car manufacturing

Direktno z Wikipedie: Xiaomi Auto @ Wikipedia

Ampak casovnica naprej je impresivna:

On March 30, 2021, Xiaomi announced that would establish a wholly owned subsidiary dedicated to the intelligent electric vehicle (EV) business.

September 1, 2021, Xiaomi Automobile Co., Ltd. was officially established.

Xiaomi's first trial production car was completed on 16 August 2023 and subsequently underwent extensive winter and summer vehicle testing.

Zgodovina sprememb…

Musashi je izjavil:

Ne, nisem napisal tega. Bralna polpismenost je k….

codeMonkey je izjavil:

Mislil sem kot sem napisal. Ne vem zakaj bi imel v mislih Huawei.
Hvala za povratno informacijo. Sem zmotno mislil zaradi tega, ker ni bilo tako hudo tistih par mesecev za Xiaomi in so s tožbo zmagali. A vidim zdaj, da je to dejansko sprožilo idejo o proizvodnji avta. Tako da se strinjam, da je to bila zelo drzna in očitno pravilna strateška odločitev vodstva, ki je takoj odreagiralo na morebitno krizo, saj gre za zgodbo o uspehu.

Je pa tudi Huawei naredil podobno, samo v smislu platform preko partnerskih podjetij.

Musashi ::

Gregor P je izjavil:

Musashi je izjavil:

Ne, nisem napisal tega. Bralna polpismenost je k….

Fak, le zakaj ne? Sem imel upanje da ne bo več tvojih bebavih postov...
««
1369 / 1369
»
»»