» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1347 / 1347
»
»»

Gregor P ::

To z vžiganjem je problem predvsem gašenja.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

DamijanD ::

Gambino - ICE se lahko vžge tudi med navadno vožnjo. Je pa res malo verjetno (a ne nemogoče), da bi se parkiran ICE vžgal. Medtem, ko za EV, ko je parkiran in se polni, obstaja malo večja verjetnost...

iKst_ ::

Je pa res malo verjetno (a ne nemogoče), da bi se parkiran ICE vžgal.

Hmm, think again :)

https://www.nbcnews.com/business/busine...

The owners of nearly 200,000 BMWs should park their vehicles outside because they risk catching fire while parked or being driven, the National Highway Traffic Safety Administration announced Friday.

Pa tole:
https://news.sky.com/story/luton-airpor...

MrStein ::

UkrFTW!! je izjavil:

programmer je izjavil:

Sicer pa povprečna poraba goriva v Sloveniji je 6,5 litra na 100 km (vir: statistični urad), povprečna cena dizla+bencina je 1,77 EUR, torej 11,5 EUR na 100 km.

Za EV v nižji sezoni v zgornjem ceniku stane kWh 0,04258EUR skupaj z DDV, torej 0,8 EUR na 100 km.

11,5/0,8= 14,4 krat ceneje.

Da nisi ti omrežnimino pozabil pa še kaj?

Pa kake dajatve.
Pa dejstvo, da to velja samo če polni v sončnem delu dneva. (od 9 do 16 ure)

Saj na Luni se da živet. Če zanemariš manjko zraka, hrane, toplote, prisotnost žarčenja in še kaj...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Utk ::

Je pa res malo verjetno (a ne nemogoče), da bi se parkiran ICE vžgal.

V Sloveniji jih vsako leto kar nekaj zgori parkiranih. Samo da to ne pride v novice tako kot če zagori na avtocesti in imaš potem pol dneva zaporo.

Ko bo slej ko prej zagorel tudi kak parkiran električni, bo pa prišlo v novice, brez skrbi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

endelin ::

Jaz si ne predstavljam da kak velik električar z ogromno baterije zagori v garažni hiši. Sem bral da lahko pride do takšne vročine da lahko poškoduje armirano betonsko konstrukcijo in da po nekje stene barvajo s posebno snovjo, da zadrži, ampak je precej drago.

Plus to da so elektricarji prekleto težji avti od ICE. So garažna mesta ki so nad ali pod nivojem sploh sposobna zdržati maksimalno število parkirnih mest s tezkimi električarji?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

deco16 ::

Vsi avti ratujejo težji, ali so garažna mesta sploh sposobna to držat?

Razni kombiji naloženi, merčke G in hummerji se tudi vozjo.

Noben se ne vozi več z tonskimi avti, vsi so težji, v povprečju vsako leto. Ja lahko so zato krivi EVji, ampak tudi ICEji niso nedolžni.

Lahko začnete tudi govorit da gume menjavamo kot po spisku, pri prejšnem so letne zdržale 87k km.

Problem je ker so SUV krave vedno bolj popularne ...

iKst_ ::

Jaz si ne predstavljam da kak velik električar z ogromno baterije zagori v garažni hiši. Sem bral da lahko pride do takšne vročine da lahko poškoduje armirano betonsko konstrukcijo in da po nekje stene barvajo s posebno snovjo, da zadrži, ampak je precej drago.

Glej link 3 poste višje, pa boš videl kaj se zgodi z garažno hišo, če v njej zagori ICE Range Rover.

Plus to da so elektricarji prekleto težji avti od ICE. So garažna mesta ki so nad ali pod nivojem sploh sposobna zdržati maksimalno število parkirnih mest s tezkimi električarji?

Moj 20 let star dizel tehta 600kg več kot Tesla Y Long Range.

MrStein ::

programmer je izjavil:

Ps: s tole tarifo v nižji sezoni se v primerjavi z dizlom lahko voziš 14 krat ceneje:
https://gen-i.si/dom/elektricna-energij...

Hmm, a kje obstaja primerjalnik/simulator računa za take in druge ponudbe?
S 15 minutnim odčitavanjem in podatki za nazaj bi moral dobiti kar natančen izračun.

Našel sem tole: https://aplikacije.agen-rs.si/web/prime...
Samo ne upošteva podatkov tako podrobno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

fikus_ ::

To prepucavanje, kateri avto "lepše" gori, je bilo že večkrat, pa še vedno ni konca.
Večjo možnost je pogasiti ICE, ker ko pri EV zagori baterija, ga za gašenje lahko samo potopiš v vodo, ostalo ne pomaga.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
««
1347 / 1347
»
»»