» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1361 / 1361
»
»»

kow ::

Za mestni avto tipo twingo.. si tezko predstavljam, da 1 faza ter 16A ne bi bilo dovolj. Mimogrede, ce imas avto v garazi pod blokom, kjer ni signala. Domnevam, da to ni vecji problem, ker se vedno lahko v appu vidis podatke preden si zapeljal v garazo? Kako je to reseno? Obstaja centralni streznik od proizvajalca, ki recimo na 10m posynca?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Alexius Heristalski ::

Tebi se prav vidi, da nimaš praktičnih izkušenj z EV. Z naprednim polnjenjem lahko tudi avto z baterijo 27 kWh prevozi celo Slovenijo, ne da bi predolgo visel na polnilnicah. Prav nobenega razloga ni, da bi se omejeval na mesto in ne hodil na daljše izlete z njim.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

Magic1 ::

Alexius Heristalski je izjavil:

Tebi se prav vidi, da nimaš praktičnih izkušenj z EV. Z naprednim polnjenjem lahko tudi avto z baterijo 27 kWh prevozi celo Slovenijo, ne da bi predolgo visel na polnilnicah. Prav nobenega razloga ni, da bi se omejeval na mesto in ne hodil na daljše izlete z njim.

Seveda, študentje se tudi brez problema vozijo s javnim prevozom.
Magic

BigWhale ::

codeMonkey je izjavil:

Itak da ne, samo jaz sem razumel da je on bil relativno blizu, spremljal stanje in nato je bila realnost precej drugacna. Jaz sumim na obcasen izpad osvezevanja podatkov v tem primeru. Torej odpoved ze precej enostavnega sistema :)

Tocno to. Prakticno vedno pogledam tik preden sem na polnilnici, ali pa ko sem ze tam, in je staje skoraj vedno drugacno od realnega.

Porocanje o tem kolk je trenutno priklopljenih ni tolk tezko narest. Polnilnice lahko sproti posiljajo stanje, avto ga pa posodobi takrat, ko prikaze polnilnico.

Ni trivialo, je pa dalec od tega, da bi bilo blazno kompliciran.

codeMonkey ::

Se ena lepa na temo BEV/Tesla kvaliteta je za en drek:

https://youtube.com/shorts/ADjVPbLET_g?...

Zgodovina sprememb…

N75 ::

iKst_ je izjavil:

Sem napisal, da nameravam polniti še naprej na navaden 220V šuko. Meni osebno se ne splača, ker si ne predstavljam scenarija, v katerem bi potreboval 11kW ali DC.

Kako se peljat iz NG do LJ in nazaj brez 11kW polnilca in DC polnjenja.

Gregor P ::

Res je da, in ta padec kakovosti se dogaja že leta; začelo se je že pred pohodom EV na trg.

Gregor P je izjavil:

MNZ/ICE premium vozilo ... Mercedes ... nisem bil najbolj zadovoljen s kakovostjo vozila (moj občutek je, da je ta znatno padla; ...

Gregor P je izjavil:

Primeri: A-klasa, zaigrane oz. manipulirane predstavitve za novinarje pri S-klasi, ali npr. težave s kljukami oz. ključavnicami pri S-klasi - ki se avtomatično odklenejo -, ko te običajno pozimi pri nizkih temperaturah pusti na cedilu in ne moreš odpreti vrat in ko jih, se jih ne potem ne da čisto zapreti ipd. ...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

J.McLane ::

iKst_ je izjavil:

Sem napisal, da nameravam polniti še naprej na navaden 220V šuko. Meni osebno se ne splača, ker si ne predstavljam scenarija, v katerem bi potreboval 11kW ali DC.

Kaj pa resale value, ko boš prodajal, ga bo sigurno laže prodati s 3f polnilcem
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
««
1361 / 1361
»
»»