Forum » Znanost in tehnologija » Zakaj so električni avtomobili prava stvar
Zakaj so električni avtomobili prava stvar
Temo vidijo: vsi
mehatronik12 ::
Mi mamo na firmi trenutno EV-je na voljo do 65k€, tak da upam, da čimprej izdajo "okrnjeno" verzijo ix3 :D.
Čeprav ta z veliko baterijo je res top, SUV z 800km wltp to je to na kaj se je čakalo ;).
==> Realnih 600km poleti
==> Realnih 500km pozimi
privat pa:
Čez 3 leta ga "normalni" državljani kupimo za 30-40k :D.
Čeprav ta z veliko baterijo je res top, SUV z 800km wltp to je to na kaj se je čakalo ;).
==> Realnih 600km poleti
==> Realnih 500km pozimi
privat pa:
Čez 3 leta ga "normalni" državljani kupimo za 30-40k :D.
Musashi ::
Buggy ::
PS če ti nekajkrat na leto zmanjka elektrike za nekaj ur to ni noben amargedon. Med mrkom daš otrokom v roke tablico in laptop, pa na mobilniku nastaviš dostopno točko pol se pa stisneš k ženi, da je ne bo zazeblo.>:D
Otrok naceloma ni vec doma, ker so po svoje, mene bolj moti to, da ne morem brez skrbi pustiti moj "testni" 3600€ vreden monoblock TC (ki je postal kar primarni vir ogrevanja), brez stroma, ker bo revcek zmrznu, ce me ne bo doma.
JA vem. Imam alternative. Soncna z baterijami je v planu (ne dobim se soglasja - se dela na nadgradnji trafota v vukojebini). Imam opcijo agregata (monoblock je dvofazni) ampak zakaj nebi mislil naprej in kupoval avto v mislih tudi s tem da bi fural bajto vsaj kak dan, ce bi bila res nuja...vec backup planov manj zajebov
alekskac ::
Malo OT, se opravičujem, vendar: TČ ne more zmrznit če zmontiraš dva callefija proti zmrzovanju (načeloma je že en dovolj; ampak, OK, pas in hozntregerje za vsak slučaj - enga na dvižni vod, enga na povratni vod).
Kar se tiče bekapov; enkrat mi je fery rekel, da te bekapi običajno crknejo ravno takrat, ko jih najbolj rabiš. Nagibam se k temu, da ma prav. Sam še ventilov nimam, nalil sem 15% metanola v vodo centralne. Je kar globoko zmržišče, med -8 in -9 celzija. Da tako globoko zmrzne toliko da bi v TČ kaj odprlo, je že apokaliptično. Oboje je brez EE zaščita, s tem da z ventili je bolj varno. Ampak nisem se še spravil podirat lajteng. Bom, ko bom prestavil TČ za ene pol metra levo od kjer stoji sedaj.
Kar se tiče bekapov; enkrat mi je fery rekel, da te bekapi običajno crknejo ravno takrat, ko jih najbolj rabiš. Nagibam se k temu, da ma prav. Sam še ventilov nimam, nalil sem 15% metanola v vodo centralne. Je kar globoko zmržišče, med -8 in -9 celzija. Da tako globoko zmrzne toliko da bi v TČ kaj odprlo, je že apokaliptično. Oboje je brez EE zaščita, s tem da z ventili je bolj varno. Ampak nisem se še spravil podirat lajteng. Bom, ko bom prestavil TČ za ene pol metra levo od kjer stoji sedaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alekskac ()
6151 ::
Ali kdo ve koliko amperov konstantne obremenitve je sposoben prenesti yugo 3 fazni "domači" priključek?
7900X3D | 32GB | 6800 | 4 TB