» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1370 / 1370
»
»»

shmandi ::

MrStein je izjavil:

Za kake namene pa so primerni?
In za kake niso?
Kaj pa naslednje generacije Leafa?

Za vožnjo v službo in nazaj. Npr. Do 40 km v eno smer. Drugače velja za enega zaneslivejših E pogonov.

MrStein ::

pegasus je izjavil:

Sem pa minuli vikend že imel tudi 13.3 na 300km, tako da ko se ogreje še za 10 stopinj, pričakujem porabo okrog 12, krepko pod WLTP, v realnem normalnem prometu.

Kateri WLTP?
Mestni? Izven mestni? Avtocesta?
Povprečje?

pegasus je izjavil:

Tole mi je pa ultimate challenge: "During efficiency tests, the ID.7 Pro S has exceeded its WLTP rating, covering 941 km on a single charge under ideal, low-speed conditions."

Tole sem jaz tudi razmišljal. Pred 20 leti.
Potem pa se spomniš, da bi trajalo ves dan in nobody got time for that...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

codeMonkey ::

Pri EV Clinic imajo novo resitev za Stellantisov OBC, razvito v Ljubljani: https://x.com/evclinic/status/205790050...

1,3k za popravilo pri njih, 3k za novo originalno z napako (cene brez davka). Dobri so.

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

pegasus je izjavil:

Ena na temo WLTP ... za vse, ki pravijo, da je te številke nemogoče dosečt.

Ravnokar naredil svojih 820km, lovil starship launch, a ga zaradi številnih bauštel, štauov in celo enega kreša zamudil za dobre pol ure. Vozil s tempomatom na prometne znake, temp na začetku 29-25, sedaj okrog 16, dosegel porabo 14.6, bang on enako kot WLTP.

Sem pa minuli vikend že imel tudi 13.3 na 300km, tako da ko se ogreje še za 10 stopinj, pričakujem porabo okrog 12, krepko pod WLTP, v realnem normalnem prometu.

Tole mi je pa ultimate challenge: "During efficiency tests, the ID.7 Pro S has exceeded its WLTP rating, covering 941 km on a single charge under ideal, low-speed conditions."

švoh ti gre tole hypermilanje. na svojem sn dosegu najbolšo roudtrip porabo na 10.1kWh/100km (optimalna hitrost na avtocesti). WLTP poraba za ta avto je rejtana na 14.5kWh/100km. Izračunan doseg pr novi bateriji bi bil s tako porabo cca 500KM, kar je precej več k 350KM rejta.

Se mi zdi pa da pr tej zgodbi precej pomagajo tudi gume, ker so bolj efficient od tistih, k so ble original. Naslednji stadij "nadgradenj" je znizano podvozje, zatemnit vsa stekla k se dajo in vgradit aktivne rešetke od bolj opremljenga modela. TKo da sub 100Wh/km je cilj tudi pri daljših poteh.

Gre pa pr pri tej igrači efficiency precej dol z višanjem hitrosti (slab aero) in temparaturami. Jasno, ptc grelc je pozresna prasica.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()
««
1370 / 1370
»
»»