Forum » Znanost in tehnologija » Zakaj so električni avtomobili prava stvar
Zakaj so električni avtomobili prava stvar
Temo vidijo: vsi

iKst_ ::
paradajzos je izjavil:
Za “forumsko zmago” boš lagal in prilagajal dejstva.
Pa ti ne bi bilo treba. 7,5 L/100 km je pretiravanje. Povprečni voznik dizla nima na strehi vedno truge, ane?
Sam bi že lani imel Tesla M3, če Musk ne bi sighajlal. In tudi če bi jo že imel, ne bi danes lagal o tem, kako grozno požrešni so dizli.
Aha, tista fotka števca, ki sem jo naredil dobro uro nazaj je verjetno photoshop, a ne? Pa poraba na spritmonitor je tudi zarota EV borcev? :)
Pa kdo govori o povprečnih voznikih? Jaz sem napisal konkretno primerjavo med točno določenima avtomobiloma na točno določeni poti.

paradajzos ::
paradajzos je izjavil:
Za “forumsko zmago” boš lagal in prilagajal dejstva.
Pa ti ne bi bilo treba. 7,5 L/100 km je pretiravanje. Povprečni voznik dizla nima na strehi vedno truge, ane?
Sam bi že lani imel Tesla M3, če Musk ne bi sighajlal. In tudi če bi jo že imel, ne bi danes lagal o tem, kako grozno požrešni so dizli.
Aha, tista fotka števca, ki sem jo naredil dobro uro nazaj je verjetno photoshop, a ne? Pa poraba na spritmonitor je tudi zarota EV borcev? :)
Pa kdo govori o povprečnih voznikih? Jaz sem napisal konkretno primerjavo med točno določenima avtomobiloma na točno določeni poti.
Kaj, a zdaj pa ni več “povprečna hitrost na avtocesti v Sloveniji je…”?
Kakorkoli že, tole baje NIKOGAR ne zanima, zato pač ne bom več. Jebiga, fotke števca na insignii ti ne morem nalepit, je že dolgo nimam več (po tvoje od tam leta 2003

Dejva zaključit, ker nisem pripravljen deliti več podatkov, ti pa zagotavljam, da stojim za napisanim. Ampak ti & EV boyzi imate prav. I surrender to you, Sir.

iKst_ ::
Saj ti je telexdell napisal kakšna je povprečna hitrost na neomejenem delu autobahna.
Sicer pa, jaz ti povsem verjamem, da si imel porabo 7 litrov. Sem tudi napisal, da se tvoja poraba sklada z mojimi izkušnjami. Strešni kovček doda cca. 10%, avtomatik doda nekaj malega pa mestna vožnja je smrt za porabo pri dizlih (kar lahko vidiš iz slike števca, kjer je povprečje v zadnjih 2600km točno 9 litrov).
Glede na napisano sem očitno vozil precej varčno, sicer bi morala biti razlika še višja.
Sicer pa, jaz ti povsem verjamem, da si imel porabo 7 litrov. Sem tudi napisal, da se tvoja poraba sklada z mojimi izkušnjami. Strešni kovček doda cca. 10%, avtomatik doda nekaj malega pa mestna vožnja je smrt za porabo pri dizlih (kar lahko vidiš iz slike števca, kjer je povprečje v zadnjih 2600km točno 9 litrov).
Glede na napisano sem očitno vozil precej varčno, sicer bi morala biti razlika še višja.

BigWhale ::
paradajzos je izjavil:
Daj še njemu napiši isto. Brez njegovega BSa se jaz sploh oglasil ne bi.
Najvec kar zmores je: "to si ti, kaj sem pa jaz"?
Cestitam. :D

Midva z iKst sva se že zmenila, lahko nehaš bit otročji? Konec koncev si moderator pa to...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()

No Teslar? Nemci vejo, kaj je dober avto, me ne preseneča.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: paradajzos ()

Gambino ::
paradajzos je izjavil:
No Teslar? Nemci vejo, kaj je dober avto, me ne preseneča.
Japajade, nobeden od zgoraj naštetih ni dober avto, tudi Tesla ne, pa je vseeno tehnološko daleč pred ostalimi naštetimi!

MadMen ::
Kakšen pa je kriterij za dober EV in katerega priporočate?
Meni je Tesla antipatična, ampak generalno gledano naj bi imela precej malo okvar in naj nebi pogojevala servisne intervale z garancijo. To drži tudi v Sloveniji?
Hyundai in Kie so zanimive, ampak ne dokler ne odpravijo težave z ICCU.
Meni je Tesla antipatična, ampak generalno gledano naj bi imela precej malo okvar in naj nebi pogojevala servisne intervale z garancijo. To drži tudi v Sloveniji?
Hyundai in Kie so zanimive, ampak ne dokler ne odpravijo težave z ICCU.

pegasus ::
Po podobnem razmisleku sem nazadnje pristal na vw id7. Sicer mi ga še nočejo prodati, ampak so varjante okrog tega ...

codeMonkey ::
Kakšen pa je kriterij za dober EV in katerega priporočate?
Vse odvisno od potreb. Tesla je super, ampak tudi ni tehnolosko spredaj kot nekateri zelijo prikazati. So drugi pocasi izboljsali zadeve, ujeli in na koncu odlocajo cisto prakticne stvari. Zato je najbolje najprej dolociti ozji izbor in testirati.

codeMonkey ::
Nemčija julij 2025:
Poleg tega da ni Tesle, mi je presenecenje BMW iX1, ki je v bistvu se najslabsi EV na tem spisku. Pac lena pretvorba z ICE platforme. Z M opremo se nekako zgleda za frajarit po mestu, pa niti to ne vec, ker je ze zastarel. Dalec pa z njim itak ne prides. Sem ga se gledal, ker bi lahko dobil do 20% popusta, pa sem hitro nehal. Ampak, OK, Nemci...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()

JohnyQ_ ::

pegasus ::
Ma ja ... mentalno so z dizajnom še 50 let zadaj. Rabim dolžino, zato so mi dizajni ala Aptera ali Telo zelo interesantni. Ampak nov voziček rabim letos do konca leta in izbiram med tem, kar je trenutno na voljo ... bomo že preživeli. Če ne drugega, bo vw (upam da) ohranil resale value, predvsem na balkanu :P