» »

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Zakaj so električni avtomobili prava stvar

Temo vidijo: vsi
««
1280 / 1280
»
»»

kow ::

Ta del je bolj pomemben za percepcijo branda. Ce naredijo kul roadsterja, bo vrednost branda v povprecnem (neukem) potrosniku spet zrasla.

billy ::

Baje bo hud. Naj bi uporabljal podobno tehnologijo kot McMurtry's Spéirling

endelin ::

Tesla S je sicer vrhunski EV. Vendar po toliko letih istega designa (ok z nekaj facelifti) se človek zasiti designa in to ni ok za avtomobil ki stane 100k eur.
Tako potencialni kupec gre potem kar po bmw 550e/i5, ki deluje sveže, mean, posh. Ali kaj drugega novejšega.
Vsi cross shopajo.
Nabor kupcev za 100k avte in več je zelo omejen. Ma saj to vidiš na cesti da takih vozil ni ravno na pretek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Lol mercedes cla electric še kar ni konfiguratorja pri nas. Zelo me zanima na koliko so ocenili njihov ev. Izgleda smo za mercedes nek tretji svet

pegasus ::

Na nemškem sajtu je že ... 53-75k so osnovne cene modelov.

DamijanD ::

Statistika pri nas za julij:

mehatronik12 ::

iKst_ je izjavil:

Stvari je treba postaviti v kontekst. Tesla še vedno proda nekajkrat več Model X kot Lucid vseh avtomobilov skupaj. Tudi v primerjavi z avtomobili kot je BMW 7 ali Mercedes S class se Model X prodaja kot vroče žemljice.

Problem je, da so te številke za Teslo zanemarljive.

Pa Model Y je enostavno boljši avto za veliko večino ljudi.

problem je čisto drugi, ker številke eksponentno padajo, to je vsem jasno, razen tebi očinto ;)

Če zanemariš dejstva oziroma namerno lažeš to drži, pa kje živite vsi Tesla fan boyi v jami!?

tesla S okol 28 000 v letu 2024.
Če to številko primerjaš s primerljivimi modeli BMW 5 je samo v Evropi prodal več avtov....

Če primerjaš z eksotiki, valda je pol 28 000 več :D.

Vsak ki primerja Tesla X z Mercedes S je pomojem mnenju konkretno čez les!

A ni Tesla X cirka 100k? Menda ni S tako "poceni"?

iKst_ ::

Vsak ki primerja Tesla X z Mercedes S je pomojem mnenju konkretno čez les!

Malo si zgrešil bistvo. Primerjal sem prodajo Model X in S klase, ne avtomobilov kot takih.

Bmw 550e in roka:D
Šestak
Domet kakor češ
V mestu in regionalki na elektriko

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Najslabše iz obeh svetov. Časi plug-in hibridov so mimo.

Plugin hibridi so res najslabsa moznost za kupca. Japonski hibrid ali BEV. Ce bi kupoval avto, bi se tako odlocil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

telexdell ::

kow je izjavil:

Plugin hibridi so res najslabsa moznost za kupca. Japonski hibrid ali BEV. Ce bi kupoval avto, bi se tako odlocil.

Nimajo Japonci monopol nad hibridi. Bolj pravilno bi bilo ali hibrid kot diesel lokomotiva ali BEV.

PS pri diesel lokomotivi ICE motor sliži, da poganja generator. Elektrika preko elektromotorja pa poganja lokomotivo. Tako tudi nekateri hibridi delujejo v najvarčnejšem (Atkonson) modu in poganjajo generator. Avto pa se obnaša kot električni.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

codeMonkey ::

Tole je kar fin hibrid

Grimnir3 ::

Zadnjič sem spraševal zakaj v KP ne delajo dodatna polnilna mesta.

No danes baje niso delala še 4 mesta od starih.

Gužva delux. Ocitno so se zakalkuliral z elektriko.

Utk ::

PS pri diesel lokomotivi ICE motor sliži, da poganja generator. Elektrika preko elektromotorja pa poganja lokomotivo. Tako tudi nekateri hibridi delujejo v najvarčnejšem (Atkonson) modu in poganjajo generator. Avto pa se obnaša kot električni.

Lokomotive ne delujejo tako, ker bi šparale tistih zadnjih 5% porabe, ampak ker je to enostavneje. Pri avtih je pa vsakih 5% pomembnih in to pač ni najbolj efektivno. Je bolje kot nehibrid, ni pa bolje kot hibrid, ki vseeno kdaj spusti ice (čim bolj) direktno na kolesa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

shmandi ::

Utk je izjavil:

Lokomotive ne delujejo tako, ker bi šparale tistih zadnjih 5% porabe, ampak ker je to enostavneje. Pri avtih je pa vsakih 5% pomembnih in to pač ni najbolj efektivno. Je bolje kot nehibrid, ni pa bolje kot hibrid, ki vseeno kdaj spusti ice (čim bolj) direktno na kolesa.

Same neumnosti... prav tako Atkinsonov motor nima direktne povezave z t.i. range extender hibridi...

Utk ::

Ni enostavneje?

JohnyQ_ ::

Grimnir3 je izjavil:

Zadnjič sem spraševal zakaj v KP ne delajo dodatna polnilna mesta.

No danes baje niso delala še 4 mesta od starih.

Gužva delux. Ocitno so se zakalkuliral z elektriko.

Ni dobro biti EV voznik če hodiš na Hrvaško morje.

DamijanD ::

Ko bodo Hrvati pogruntali, da se kakšen Nemec boji priti na morje, ker ni polnilnic, se bodo verjetno (vsaj malo) zganili...

Sej v Italiji, Grčiji,itd... je še slabše, tak da ni bojazni si pač kalkuliraš tak, da otroci hodijo na vsakih 250km na wc in jest :D.

Zakaj to? Jaz pridem do destinacije brez polnjenja. Pa nazaj tudi. Z dizlom se moram pa ustavljat na nabitih pumpah.

si pač kalkuliraš tak, da otroci hodijo na vsakih 250km na wc in jest :D.

To si v vsakem primeru, ne glede na vrsto pogona. Dobro, ni treba ravno vsakič jesti, ampak WC in noge pretegnit je pa normalno in zdravo, za otroke in odrasle.

Gambino ::

iKst_ je izjavil:

Zakaj to? Jaz pridem do destinacije brez polnjenja. Pa nazaj tudi. Z dizlom se moram pa ustavljat na nabitih pumpah.

si pač kalkuliraš tak, da otroci hodijo na vsakih 250km na wc in jest :D.

To si v vsakem primeru, ne glede na vrsto pogona. Dobro, ni treba ravno vsakič jesti, ampak WC in noge pretegnit je pa normalno in zdravo, za otroke in odrasle.

Sam sem brez polnjenja prišel do Rima in nazaj, brez polnjenja do Korčule in nazaj, z dizelico, ki naredi 1500km v kosu, tako da.....

billy ::

Eni grejo do avstralije brez tankanja, so what?

telexdell ::

billy je izjavil:

Eni grejo do avstralije brez tankanja, so what?

Celo na Luno so prišli in nazaj na zemljo in to brez vmesnega tankanja.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

bm1973 ::

mehatronik12 je izjavil:

Sej v Italiji, Grčiji,itd... je še slabše, tak da ni bojazni si pač kalkuliraš tak, da otroci hodijo na vsakih 250km na wc in jest :D.

Ni čudno da so pol vsi otroci debeli >:D

Scaramouche3 ::

iKst_ je izjavil:

Pumpe dol sploh niso nabite, je pa tvoja destinacija lepo skalkulirana, da ti ni treba polniti.
Tisti,ki imajo dol žlahte in gredo potem še na različne destinacije na morje, nimajo tega luksuza...

Ja, tisti pa trpijo, ko se morajo vmes za 15 minut ustaviti na polnilnici. Srce se mi para.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst_ ()

Ni samo to da se ustaviš. Je treba še priti do polnilnice;)

In to je problem ker...?

Evo, za foro sem spet pogledal na app. Trenutno je na vseh Ionity polnilnicah po Istri in južno prostor.

Superchargerji:
Koper 4 prosta mesta
Kozina 5
Senj 2
Otočac 4
Zadar 2
Dugopolje 4

Poleg random ELEN in podobnih chargerjev, ki so na praktično vsaki pumpi.

Še vedno velja, da imajo največ problemov s polnjenjem električnih avtomobilov tisti, ki sploh ne vozijo električnih avtomobilov.

Odgovor je bil na ta komentar:
"Ko bodo Hrvati pogruntali, da se kakšen Nemec boji priti na morje, ker ni polnilnic, se bodo verjetno (vsaj malo) zganili..."

Dvomim da keri svabo pride brez polnjenja do istre :D, do Korcule pa porabi pa se mu v konici itak lahko zmesa na polnilnicah, tudi se jim ;)

"Ja, tisti pa trpijo, ko se morajo vmes za 15 minut ustaviti na polnilnici. Srce se mi para."
15 minut najmanj rabis da prides do polnlnice in nazaj recimo na najbolj obremenjeni in povprasevani v Gospicu, v Zagrebu pri outletu in v Zadru je isto.....

Ful dober podatek, v ponedeljek ob 17:30 je 30% polnilnic prostih.

Sam vozim EV 3 leta, je res kul stvar za vozit, za polnit pa katastrofa!

"Poleg random ELEN in podobnih chargerjev, ki so na praktično vsaki pumpi."
Vsak ki vozi EV tudi ve da delajo zelo na random in zelo pocasi!

Vsak ki vozi EV tudi ve da delajo zelo na random in zelo pocasi!

50-150kW je čisto OK za doštukat.

Ful dober podatek, v ponedeljek ob 17:30 je 30% polnilnic prostih.

Dober podatek. Pove, da je jamranje o zasedenih polnilnicah odveč.

Sam vozim EV 3 leta, je res kul stvar za vozit, za polnit pa katastrofa!

Ja, berem že nekaj časa tvoje prigode, pa mi res ni jasno kako ti uspe tako zakomplicirati stvar. Razumem, da Kia ni ravno vrhunski EV, ampak vseeno ni tako zanič.

Caracas ::

ikst, nalagaš da glava peče, vozim pa t3. Polnenje je pizdarija kar pri konkretnem število poti na jug.

Nekak več kot očitno nisem edin, pizdijo vsi na polnilnicah...

Zadnje 3 recenzije za Ionity Gospic (vse od predvidevam nemcev)

FELIX COOLMAN
Rezension aus Google
4/5
? Bearbeitet: vor 3 Wochen
Neu
Einige Lader wollten mit bestimmten Autos einfach nicht.
In der Nacht ca. 1 Uhr wenige Autos....Mehr
K. G.
Rezension aus Google
3/5
? Bearbeitet: vor einer Woche
Neu
Dass es in der Ferienzeit 15.07.25 zu Wartezeiten kommt war uns klar. Aber 2 von 6 ausser betrieb und schlange von 10 Autos ist sehr dünn! Nach 20 Minuten...Mehr
melanie Günther
Rezension aus Google
1/5
? vor 2 Wochen
Neu
Enttäuschung pur..
Die Ladestationen funktionieren nur wenn keine Autos da sind, denn du musst immer mindestens bei 3 probieren das eine funktioniert. Jedes mal ein Theater.. Das einzig positive ist das genug Platz zum spielen für Kinder ist und Zeit braucht man hier genug wenns überhaupt funktioniert.
Probleme
Ladevorgang nicht gestartet, Ladevorgang unterbrochen

Details zum Problem
Ladevorgang wird nicht gestartet Auto wurde nicht erkannt Ladevorgang wird nach 2 Sekunden abgebrochen

Ladestation finden
Einfach

Al bodo nekaj drastičnega ukrenli s temi EV polnilnicami, ali pa se bomo vsi lastniki EV morali res ekstremno prilgajat.

pa še klasični problem, ki se ne dogaja očitno samo meni (recenzija je tud iz Gospica), pri Ionity Pesnica že več kot eno leto druga polnilnica ne dela, kaže pa vedno da je prosta in ready!

Botond Ponner
10 Rezensionen?8 Fotos
vor einem Monat
CCS | Länger als 20 Minuten
Katastrophal- über 1 Stunde Wartezeit, 2 defekte Säulen wurden als frei angezeigt. Helpline nocht hilfreich. Einziger Lichtblick bei 38 Grad ohne Schatten: supportive Community, selbstorganisiert mit Liste der Reihenfolge, wer dran ist - man lernt Leidensgenossen kennen. Ansonsten: nie wieder Ionity.
Ladestation finden
Einfach

Zgodovina sprememb…

Caracas je izjavil:

ikst, nalagaš da glava peče, vozim pa t3. Polnenje je pizdarija kar pri konkretnem število poti na jug.

Možno. Sredi sezone je konkretno število poti na jug nasploh pizdarija, ne glede na vrsto pogona.

Jaz sem samo napisal, da so trenutno polnilnice prazne pa, da meni ni treba polniti v nobeno smer. YMMV.

UkrFTW!! ::

Zato pa imaš dizla za rezervo oziroma za potovanja. Čeprav porabi 2x več od običajnega dizla, je očitno še vedno zakon. Zaradi nedelujočih polnilnic, zasedenih polnilnic, premalo polnilnic, dragih polnilnic, polnilnic, ki niso na poti, je enega čakanja na polnilnicah....

Jaz imam dizla zato, ker takih električnih zaenkrat zaenkrat še ne prodajajo v EU. Ko bodo tukaj prodajali kakšne Riviane, Cybertrucke ali druge off road EVjev tudi potrebe po dizlu ne bo več.
««
1280 / 1280
»
»»