» »

Microsoft lansiral storitev Soapbox

Microsoft lansiral storitev Soapbox

InternetNews - Med druščino najbolj uspešnih, takoimenovanih Web 2.0 strani, vsekakor sodi tudi YouTube, stran s čudnim imenom, ki omogoča uporabnikom brezplačno objavljanje videoposnetkov. Storitev je marsikomu prinesla pet minut slave, za stvaritelje ima še ogromno marketinškega potenciala, v zadnjem času pa smo se nekajkrat obregnili ob njo tudi na Slo-Tech-u. Microsoft se je, kot že nekajkrat prej, odločil, da je treba izkoristiti tržno nišo, zato je v okviru svoje storitve MSN predstavil Soapbox. Ne bom se trudil z opisovanjem -- gre za klon YouTube-a, katerega uporaba bo integrirana tudi v Windows Live Messenger, kaj več pa preberite na InternetNews.

10 komentarjev

Z-lot ::

Čudno ime? Pet minut slave? You got it all wrong, son.

Matek ::

Zakaj že? :D
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Z-lot ::

Heh, glede na tvoje vprašanje predvidevam, da nisi ravno zasvojen z YouTubeom, rajt?

Matek ::

Mja, imaš prav, ampak nisem nameraval negativno oceniti strani, smešni videoblogi so zgolj postranska zadeva, ki daje strani prepoznavnost. Sicer je itak zelo pomembna, ker ni enostavno dobiti video hostinga, posebno še ima zravne še flash frontend. Komentarja, ki ju omenjaš, sta bolj za hec, itak sem že v prvi povedi navedel, da gre za eno najuspešnejših strani nove generacije.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

pivmik ::

MS SoapBox, WTF:



Potem je tu tudi DivXov Stage6, ki omogoča upload videov v visoki kvalieti in ločljivosti. Prav tako omogočajo prost download videov za si shranit na disk. Pa še zelo hiter strežnik imajo (500KB/s BP). Žal pa je treba imet poseben DivX video NS plugin, v Operi mi pa ne dela pravilno(video naloži predvaja pa ga ne).

DODATEK: ravnokar sem spet ponovno stestiral Stage6, ki mi je ponudil update playerja/plugina in zdaj zadeva špila kot bi morala. Še podnapise podpira ta player. Stage6 tudi izgleda čisti Web 2.0. Res noro, še posebej pride lahko prav, če potrebuješ kvalitetno in hitro distribucijo video vsebin.
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

CaqKa ::

meni je gugl video vmesnik vredi samo kvaliteta videov je obupna. na na youtube in metacafe pa sta mi vmesnika ful mimo.

tega stage6 pa še nisem probal.

Looooooka ::

vazn da mas zastonj free bandwith ce uploadas video.ostalo je cist nepomembno.

marvin42 ::

CaqKa: kvaliteta videa na GoogleVideo je čisto OK, samo problem je v tem, ker se velikost prilagaja velikosti okna browserja in potem pri skoraj full screen izgleda vse skupaj kockasto.
Mostly Harmless

darkolord ::

Em, če video potegneš dol iz google videa v .avi formatu, kvaliteta ni ravno v redu... Najverjetneje stvar še enkrat enkodirajo

bozicek ::

Hja, jaz sem do sedaj zasledil samo 320*240 filme na Youtube. Na google pa po 480.
Tako da raje iz goole dol vlecem ce je ze kaj takega
Darila letos samo za poredne


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pakistan preklical prepoved dostopa do YouTube

Oddelek: Novice / Zasebnost
114799 (3587) MrStein
»

Soapbox

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
325516 (4293) mile
»

Google bo kupil YouTube

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
327075 (5516) LapD
»

priredbe - The Best Of

Oddelek: Sedem umetnosti
242468 (2099) TheJack

Več podobnih tem