» »

LCD MONITOR - PROBLEM ?! (Slika migeta)

LCD MONITOR - PROBLEM ?! (Slika migeta)

balts ::

Lep Pozdrav vsem skupaj !

Monitor: SAMSUNG SyncMaster 913N

star je priblizno 1 leto, in pred priblizno 2 tedni sem prvič zaznal čudno obnašanje monitorja. Slika namreč "migeta" oz "blinka" pa ne celotna slika ampak samo na določenih barvah, najbolj je to opaziti na nevtralnih (siva). Tam se dejansko pojavlja zelo opazno, moteče hitro blinkanje slike, s tem da slike ne popači ampak samo "diha" oz "utripa". Res ne znam boljše opisati problema kot sem ga ! Upam, da bo komu jasno....

Nevem kaj bi to lahko bilo.
Hvala za vse odgovore

Lp
b.

miwche ::

imaš na nativni resoluciji?

si siguren da se je sedaj začelo migetanje ali pa prej le nisi opazil?

testiraj monitor s kakim toolom a la eizo monitor test ali nokia monitor test. če ti bo tam kazalo nepravilnosti, je panel najbrž šel po gobe.
~ there are more alpha males than beta testers ~

balts ::

Ja vse je nativno.. nič tikano. Frekvenca je na 60hz. Tovarniško.. ubistvu tej testi mi pokazejo tisto kar sem ze sam opazu. Horizontal wavy distortions..
sej, monitor je v garanciji, zanima me bolj kot drugo to, kakšne so moznnosti da to popravijo, al je to za stran fuknit monitor ?

hvala

damjan11 ::

Tudi sam sem seznanjen z podobnim problemom, vendar naj povem, da monitor dela bp na drugem compu. Migetanje se pojavi, ko je procesor obremenjen. Ali je pri vas tudi tako? Sem bil že vesel, da bom dobil novi monitor venda z monitorjem ni nič narobe. Ali mogoče kdo ve kako odpraviti to težavo, ki pa je zelo moteča.
lp
damjan

Orbit89 ::

Meni se to pojavi če priklučim na analogni izhod (Radeon 9600 XT), če pa priključim na DVI z adapterjem pa je slika normalna.

LP

damjan11 ::

Riptor@
Ali ti monitor migeta vedno ali samo tedaj, ko je proc obremenjen mislim na analognem priklopu? Pazi pri meni tudi 9600 XT

Zgodovina sprememb…

• spremenil: damjan11 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Migetanje monitorja

Oddelek: Strojna oprema
71132 (922) Thompic
»

LCD in migetlanje slike?

Oddelek: Strojna oprema