» »

"Problem" z Samsung SyncMaster 193P?

"Problem" z Samsung SyncMaster 193P?

McSpike ::

Monitor imam priklopljen preko analognega vhoda na 60Hz. Na 70Hz je slika za mali odtenek slabša zato sem pustil na 60.

Kljub temu da sem v MagicTune pod Display > Image Setup nastavil Clock & Phase še vedno vidim rahel "phase movement" in sicer ob robovih črnih črt na sivi podlagi, oz. temnejših črk na sivi podlagi. Pri majhnih fontih kjer je debelina fonta le en pixel (tako kot debelina tega fonta ki ga sedaj berete) in je pisava črna (lahko tudi druge barve samo da je temna), podlaga pa siva, se vidi premikanje/migetanje/utripanje ob robovih pisave. Najbolj se to opazi na razdalji kakih 30 cm od ekrana. Recimo fonti na ICQ kontakntni listi. Migetajo. Rahlo sicer, a jaz opazim toliko da lahko rečem WTF in da je čas da o tem vprašam ostale tukaj. Image Setup se najbolje nastavi kar z "Auto Setup", ker ko sem probaval ročno nastavit Phase (ki je kriv za to migetanje), je bilo samo slabše, tako da "Auto Setup" je tisto pravo. A še vedno ne poštima 100%.

Kaj zdaj? Moja grafa je Radeon 7000. Nato sem probal še na Radeon 9600 Pro. Isto.

Ali imate vsi ta "problem" in ali je to standard pri današnjih LCD-jih ali je nekaj narobe z mojim monitorjem?

Pomislil sem da bi pa priklop na DVI zadevo mogoče rešil. Pa sem ga priklopil preko Radeon 9600 Pro na DVI. No signal. WTF? Priklopim hkrati še analognega in takoj je najdu signal - analognega seveda. Pustil sem priklopljena oba hkrati in šel v MagicTune pod Options > Source in izbral Digital In. Nič. Vrgel je nazaj na Analog In.

Kot da ni DVI signala. Brskam po navodilih za grafično in po nastavitvah kot nor da bi videl če je kje DVI najprej treba priklopit sploh. Da po defaultu mogoče ni izklopljen. Nikjer nobenega duha ne sluha. Torej naj bi DVI deloval ravno tako kot analog. Pa ne deluje.

Zdaj več ne vem ali DVI na grafični ne deluje ali pa monitorjev DVI vhod ne deluje.

Sem kaj spregledal ali bom moral monitor odnest h komu ki ima preverjeno delujoč DVI?

Sem tik pred nakupom še enega 193P (ker barve so odlične in vse ostalo seka), ampak moram se najprej dokopat do odgovorov zakaj fonti migetajo in kaj je to za en vrag z DVI.

Lahko kdo pomaga?

boštjan ::

to migetanje sem sam opazo na mojem LCD samsung 172T prek analognega priključka.al sem mel 60Hz al 70 osveževanje,vseeno črke migetale.Zamenjo driverje za grafo 9200 in monitor ,pa ostal isti problem.No pol sem dobo nek virus in sem formatiral in začuda tega migetanja ni več,če mam osveževanje na 60Hz,kak dam na 70Hz spet migeta.
Kar se tiče DVIja bi ti ta moral delat takoj ko si priključo LCD na grafo.Če pa si mel v istem trenutku monitor na obe grafi priključen pa samo držiš 2-3sekundi tisti senzor za vklop/izklop,pa ti mora najt DVI signal,seveda če ti ta na 9600pro sploh dela.
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

jao ko bi vedel da moram tisto tipko držat 2-3 sekunde... moram rečt da DVI seka! nič več migetanja.

sem pa bil pri kolegu kjer je bil monitor kar plug & play nastavljen (ko sva probavala) in na 75Hz analog in migetanja tudi ni blo več.

kakorkoli, priporočam DVI.

mogoče pri tebi leži problem v driverjih za monitor prek VGA načina.Malo se še pošpilaj.seveda,če se ti da;)

sem snel najnovjše drajverje iz atijeve strani in ni razlike. potem pa ne vem. kupil bom v glavnem 9200 in gasa na DVI.

driverje za monitor,mcspike,za monitor;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Notebook na zunanji LCD (VGA) - slika skače

Oddelek: Strojna oprema
101550 (1429) Karen
»

Samsung 971P - "Not Optimum Mode, Recommended Mode 1280 x 1024 60 Hz"

Oddelek: Zvok in slika