» »

Microsoft na japonskem trgu konzol

Microsoft na japonskem trgu konzol

Ars Technica - Dežela vzhajajočega sonca je že od nekdaj trg, kjer gre Microsoft-u s konzolami bolj slabo. Razlog je dokaj preprost -- Japonci raje kupujejo domače izdelke iz tovarn Sony-ja in Nintenda, o čemer priča tudi dejstvo, da se je v letu 2006 na Japonskem prodalo več GameCube-ov kot Xbox-ov 360. Ta podatek je toliko bolj presenetljiv, če vzamemo v račun, da je Nintendova zadnja konzola ena slabše prodajanih, poleg tega pa je primerjani model Xškatle od nje celo za eno generacijo pred njo.

A Microsoft se ne bo predal tako enostavno, saj ima v rokavu še enega asa. Oskubljeni paket njihove konzole z imenom Core, ki se je do sedaj prodajal zgolj na Zahodu, nameravajo začeti prodajati tudi malim rumenim. Za lansiranje so izbrali zelo riskanten datum, približno teden pred izidom Sony-jevega paradnega konja, z namero, da mu odščipnejo košček pogače, znalo pa bi se zgoditi ravno obratno -- ljudje bodo enostavno počakali en teden, pravi Ars Technica.

4 komentarji

mtosev ::

nič novega da raje kupujejo japonske stvari.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Stepni Volk ::

V Veliki Britaniji so spustili ceno osnovnemu sistemu, t.i. Core pack. Hkrati so ga začeli ponujati tudi na Japonskem, kjer ga do sedaj ni bilo. V osnovi gre v deželi harakirijev Microsoftovi konzoli slabo, o čemer smo že poročali. Do septembra letos so jih prodali le 158,654, kar je v primerjavi s svetovno prodajo 5 milijonov zelo malo. Očitno to še ni dovolj, za častni harakiri vodilnega na področju konzol na Japonskem. Ali bo cenejši paket uspel premamiti Japonce, da se izneverijo tradiciji Nintenda / Sonya, bomo še videli. Globoko ne verjamemo.
Sprememba bo, če bodo igre, ki bodo premamile ljudstvo, ki nas prekaša v številu samomorov (poleg fincev in občasno madžarov).

Dodatno Microsoft namerava ponuditi Xbox 360 v Premium paketu skupaj s HD DVD predvajalnikom, za sponzoriranih 589 evrov. To je 74 evrov nižje od planirane Sonyjeve PS3 z Blu-Ray predvajalnikom. K temu mislijo primakniti še igro in film. Med igrami naj bi to v omejeni nakladi bili: Project Gotham Racing 3 in Ninety-Nine Nights.
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

Nerdor ::

Naj raje Microsoft pokupi tiste hard core razvijalce za PlayStation, ki razvijajo Metal Gear Solid, Tekken, Final Fantasy, Virtua Fighter, Grand Turismo... pa bo slika takoj drugačna v prid Microsoft-u.
... for lifetime!

Crimson_Shadow ::

Na Beyond3D sem slišal dober vic glede prodaje X360 na Japonskem. :D

V Vatikanu prodajo več kondomov v enem tednu, kot pa prodajo X360 (na teden) na Japonskem.

Pa brez zamere :D
We create worlds


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft podaljšal garancijo za Xbox 360

Oddelek: Novice / Konzole
85425 (4411) matjash
»

Pod ameriškimi jelkami največ Xboxov

Oddelek: Novice / Konzole
104241 (3216) fiore
»

Wii bo prinašal profit

Oddelek: Novice / Konzole
72967 (2535) hamax
»

Znižanje strojne zmogljivosti PS3

Oddelek: Novice / Procesorji
325284 (3589) Mr.B
»

HD-DVD pridobiva?

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
436083 (4315) Stepni Volk

Več podobnih tem