» »

siol in pogodbena kazen zaradi prekinitve nar. razmerja

siol in pogodbena kazen zaradi prekinitve nar. razmerja

sosko1 ::

imam eno bolj pravno usmerjeno vprašanje. Pred dobrim letom smo doma naročilo siol ADSL študentski paket ter se ob tem zavezali na siol za 24 mesecev. Ko so letos omogočili prenos tel številk smo se pričeli pogovarjati da bi naročniško razmerje pri telekomu prekinili ter vzeli siolov duo paket. Tako smo prejšnji mesec v teletrgovini v celju uredili vso potrebno papirologijo za prenos tel. številke v siol omrežje ter spremembo silo nar. razmerja iz študentskega paketa na duo paket. In sedaj glavno. Včeraj dobim račun za SIOL ter na njemu cifra 20000 SIT. Ko pogledam postavke računa vidim da je gor navedena postavka sorazmerni delež priključnine v višini cca 14000 SIT. Pokličem danes na 0801000 kjer mi razložijo da je ta znesek pogodbena kazen zaradi predčasnega odstopa od pogodbe. ko jim povem da nisem odstopil od pogodbe temveč sem samo spremenil paket mi povejo da je to za njih enako kot odstop. Povedal bi še to da ob urejanju papirjev za spremembo nar. paketa ni bilo nobenega govora o kakršnikoli kazni. Zanima me če mogoče kdo ve ali imam kašne možnosti z pritožbo saj se mi zdi res svinjsko to kar delajo. Človek se odloči da bo vzel drugi paket ki jim prinese še več denarja oni pa te potem še kaznujejo. Kakšen nasvet prosim ??;( ;(

Brane2 ::

BEri drobni tisk stvari, ki jih podpisuješ.

Vem, da ti tarem sol v rano in se opravičujem za to, samo pametnejše variante zaenkrat ni.

Mogoče lahko pokličeš na zavod za varstvo potrošnikov, samo to bo verjetno novo razsipanje tel. impulzov.

Če se odločišp za to, potem vsekakor preberi kaj si podpisal in kdaj je to bilo, da ne boš napamet govoril...
On the journey of life, I chose the psycho path.

#000000 ::

Lahko res da ti niso povedal. ampak ponavadi to takoj povejo, vsaj meni so in to že neštetokrat.

Jest se odstopil od pogodbe cca 3 mesece pred rokom, in so mi takoj povedali da me bodo štrafali po 1200 sit cca za en mesec + 2500 sit za nimam pojma kaj ?

Nikakor pa se ne morem odjavit od siola ker naj bi tehnik ne zaključil naloga, mater so to lopovi, samo da bi mi scuzal še eno mesečno naročnino, banda.


PS: 'tole bi lahko dal med funny linke'

Pred dnevi pride tehnik od Telekoma narest preklop, in ob odhodu malce žalostno ugotovi, da narod množično beži k T2 in da je to zato ker oni 'Telekom' pač nimajo nič svojega za ponudit ! Haloooo, a me jebeš čigav pa je jebeni roparski Siol ????

sosko1 ::

razumem da plačaš penale če prekineš naročniško pogodbo ampak jaz naročniške pogodbe nisem odpoveda temveč sem zahteval samo spremembo paketa. pri tem so vsi naročniški podaki ostali isti. in če jaz pri njih nastopam z istimi podatki pod isto števiklo to zame ni prekinitev pogodbe

#000000 ::

Ja vem sej če logično pogledaš jih nisi zapustil in boš plačal kazen, torej, za drugič glej da jih zapustiš če že plačaš penale. To je banda s temi penali ni nič narobe, ampak oni jih imajo zgleda tud zato če samo zamenjaš paket, in ja tko je bilo že pred letom, ko sem se zanimal za njihov triple play, hvala bogu da je nekaj kasneje uletela konkurenca.

Nimaš kej, plačal boš in najbolje da plačaš takoj, ker čim dalj odlašaš več jim boš na koncu dal, sej veš obresti, opomini ipd. da pa bi se šel kako tožbo pa je nesmiselno, ker jo boš zgubil v vsakem pimeru. Kar pa ne pomeni da delajo prav (vsaj v tvojem primeru) tebe bi moral v bistvu nagraditi ker nisi prebegnil h konkurenci, ne pa da te kaznujejo. LP

dolegar ::

Res ne vem zakaj pol folk še ostaja pri SIOL-u. Lastne stranke nategujejo po dolgem in počez.

...dokler so stranke naivne, zakaj pa ne :\

Brane2 ::

Mogoče se lahko sklicuješ na to,d ati za penale niso rekli in odpoveš novo pogodbo na tej osnovi- da je šlo za nesporazum.

Mogoče lahko celo požugaš, da boš sicer šel k T-2.

Samo tega ne bi delal tako na pamet, da ne boš plačal dveh penalov namesto enega- še za tanovo pogodbo...
On the journey of life, I chose the psycho path.

sosko1 ::

če bi imel možnost bi že zdavnaj šel samo t-2 žal nima centrale tako blizu da bi zadeva delovala

Brane2 ::

Ti res površno bereš.

Nisem rekel da pojdi na T-2, rekel sem da požugaj da v primeru nadaljnjega zajebavanja misliš it na T-2.
On the journey of life, I chose the psycho path.

sosko1 ::

brane2 berem že točno samo ne gre istočasno ko koba piševa :)) :)). glede groženj pa mislim da nebi kaj dosti pomagalo saj dobro vejo kakšne tehnične zahteve ima T-2 in kakšna je moja oddaljenost od centrale ( mislim da je cca 2500 lahko celo več)

dolegar ::

...obstajajta še amis in volja, ki ponujata ADSL, ADSL2+...

Hux ::

Sej to je vsepovsod tak. Ko so kablasi hodili na docsis 2 standard in modeme so tudi placevali kazen za predcasno prekinitev stare pogodbe.

Da menjas samo paket nerabis placat pgodbene kazni kar pomeni prhod iz solo na duo oz 1Mbit na 10Mbit itd. To je bil prehod z ADSL1 na ADSL 2 in iz telekomove na siolovo opremo pac.

Kaj mors pac je tak.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

MadMicka ::

sosko1, jaz bi jim napisal dopis oz. reklamacijo in to čim prej (mislim da sami postavljajo rok 15 dni) ter bi notri napisal točno to, kar ti trdiš: ni šlo za odstop od pogodbe, temveč za spremembo pogodbe. Nanjo so pristali tudi oni, to je jasno kot beli dan. V primeru spremembe pogodbe, na katero pristaneta obe stranki, pa o pogodbeni kazni ne moremo govoriti.

Daniel ::

Mene pa zanima kako se računa pogodbena kazen, če imam paket solo, samostojna vzpostavitev, modem ganymed, do konca pa imam še 23 mesecev?

AndrejS ::

Pregled subvencij (kazen) (za tiste ki ne vedo kako izračunati)
http://servis.siol.net --> "prijavi se" --> Moji podatki

Subvencija mi je potekla pred 6 mesci, Dolg piše da je 0,00 - samo ne vem zakaj mi piše kazen 2.400,00 SIT ??!?
Sem klical na 0801000 pa so rekli če je potekla subvencija ni kazni.

Bom videl ko bom dobil račun!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AndrejS ()

zavajon ::

Ne vem, če je to s tem povezano, ampak so bile neke frke na sodiščih glede vezav pri nakupih mobitelov.
V financah je članek na to temo ( http://www.finance-on.net/?MOD=show&id=162975). Žal je plačljiv, tako da ga nisem mogel prebrati.

lp

Stajerc ::

Zakaj pa imam jaz vse podatke neizpolnjene na:

http://servis.siol.net --> "prijavi se" --> Moji podatki

pregled subvencij (subvencija,od, do,dolg, kazen,...) vse je brez vpisanih vrednosti in neizpolnjeno.

Ostali podatki pa so vnešeni pod ostalimi kategorijami. Sem pa točno na polovici sedaj 2 letne pogodbe.
Have a nice day.

SepoX ::

@sosko1 - povej mi, če si že kaj uredil.

Drugače pa temeljito preglej pogodbo in pojdi vprašat na lokalni tržni inšpektorat, če jih lahko kaj prijaviš. Povej vse dogodke, najbolj pomembno pa je, da kar imaš papirjev jih prinesi.

Če si že reklamiral račun, ti morajo stvar rešiti (torej moraš dobiti nek papir od njih) v roku 8 dni. Najbolje je, če boš dobil to reklamacijo negativno rešeno, da še to odneseš s sabo.

Inšpektor ti bo znal povedati, če lahko kaj ukrene, drugače ti pa preostane Zveza potrošnikov Slo. (ne urad za varstvo potr.).

BlaY0 ::

Jaz osebno bi gradil na tem, da SiOL ne ponuja več prvotnih paketov, torej ne moreš nadgraditi paketa, če ta ne obstaja več in ga niti ni na ceniku. Amapk oni ti vseno ponujajo nadgradnjo pod pretvezo da zamenjaš paket. To je čista manipulacija in zrelo za tržno inšpekcijo. Plačuješ torej pogodbeno kazen za nekaj, česar v SiOL-ovih cenikih že dolgo ni (ne obstaja). Se motim?

Dejstvo je, da so pri SiOL-u zviti kot preste - če podražijo, podražijo itak vse, pocenijo pa na tak način, da formirajo novo postavko v ceniku in jo formulirajo kot nov paket in hkrati tudi kot novo storitev. Koliko je ta storitev dejansko nova je pa vprašljivo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

BlaY0 ::

Aja še nekaj... pozanimaj se, če je za prehod s paketa SOLO na DUO tudi treba plačati pogodbeno kazen.

Zdi se mi pa da obstaja ena precej velika razlika med prejšnjimi paketi in zdajšnjimi. Pri prejšnjih si dobil modem v najem in bil subvencioniran zgolj za stroške priklopa, zdaj pa je modem tvoj (subvencioniran) + stroške priklopa ti tudi subvencionirajo.

Si ti torej vrnil stari modem in če si ga, a so ti povedali zakaj ga moraš vrnit?

sosko1 ::

pritožbo sem poslal tako da sedaj čakam na odgovor. Modem sem moral vrniti ker prej sem imel iskrinega zdaj mam pa sagema.
bom poročal ko dobim odgovor

BlaY0 ::

To je švoh obrazložitev. A so ti povedali zakaj ga moraš vrnit in vzeti onega?

BlaY0 ::

Spomnil sem se variante, ki bi dejansko tudi pravno zdržala v tvojem primeru. Oni ti očitajo da si enostransko prekinil pogodbo z njimi zato so ti obračunali pogodbeno kazen. Dejansko ti nisi prekinil stare pogodbe z njimi ampak sta se prodajalec in potrošnik sporazumno odločila da prekineta staro in podpišeta novo pogodbo. Zakaj? Zato ker oni ne morejo tebe priklopiti na nov paket preden te ne odklopijo s starega, to fizično ni možno, torej morajo s tabo razdreti staro pogodbo, da sploh lahko začnejo postopek za podpis nove. Ker je v tem primeru korist vzajemna (obojestranska), stara pogodba ni bila (neupravičeno) enostransko prekinjena s tvoje strani!!!

Pokliči na SiOL, zahtevaj razgovor s šefom naročniške službe, navedi ta dejstva in ti morajo vrnit ta denar Z ZAMUDNIMI OBRESTMI VRED (če si račun že plačal)!

gjural ::

res mi je hudo za tebe. plačuješ dražje storitve, s časovno vezavo, stroški prikopa in ne vem čem vsem, in potem ko hočeš dejansko podaljšat njihovo razmerje in še dodatno plačevat zraven ti dajo pogodobeno kazen in še stroške prilopa.

obstaja T2 kjer ni vezave, ni stroškov priklopa in kjer lahko kdaj se ti sprdne odjaviš, spremeniš pogodbo. Tudi cene so nižje.

kako si potem rešil to?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gjural ()

dukenukem ::

jah ,če že plačaš penal,potem pa pojdi na amis,deluje na telekomovem omrežju in še cene so veliko nižje,siol je pa res ratal glup,hehe tole okol datuma pa nisem videl takoj

Zgodovina sprememb…

gjural ::

jah ,če že plačaš penal,potem pa pojdi na amis,deluje na telekomovem omrežju in še cene so veliko nižje,siol je pa res ratal glup,hehe tole okol datuma pa nisem videl takoj

saj na amisu si tudi vezan in je drazji od T2. tako da ni nic boljse naredil.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol bo podražil TV (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14913141 (6644) Tilen
»

Prekinitev siol ADSL!!! ali je mogoče?

Oddelek: Omrežja in internet
316543 (3943) michel
»

Siol in njihove nove/stare laži in zavajanje kupcev (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
757161 (4392) BlueRunner
»

Telefoni9ja internet in izsiljevanje ponudnikov-tehnični nasvet rabim

Oddelek: Omrežja in internet
51103 (950) BlaY0
»

Naročnina za obstoječe naročnike SIOL ADSL

Oddelek: Omrežja in internet
161941 (1373) TRIROG

Več podobnih tem