Forum » Pomoč in nasveti » GRAFIČNA KARTICA!
GRAFIČNA KARTICA!

condor2002 ::
Zanima me ali je grafična kartica KYRO 2 64MB AGP - Hercules 3D Prophet 4500 Retail po vašem mnenju dobra?
Kaj pomeni RETAIL? Ali bi mi grafična kartica normalno delovala z procesorjem celeron 366?
Kaj pomeni RETAIL? Ali bi mi grafična kartica normalno delovala z procesorjem celeron 366?

ChiefThunder ::
kyro 2 je kot tak čist solidna kartica, vendar rabi veliko procesorske moči da to pokaže, tko, da ob tvojem zdajšnem procesorju ne priporočam nakupa. retail pomeni, da kartico dobiš v lični embalaži + programska oprema...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

rap3r ::
Za ta tvoj procesor si raj ubod mx-a, lahk ti ga tud jz prodam! Je mx 400! Ma pa najhitrejši ram pr mx-ih! Kontakt na:Klik
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

o ::
celeron 366 je prepocasen tako za mx kot za kyro 2 tko da ti mx ne bo cisto nic bolj pohitril sistema kot pa kyro2,za mx moras imet najmanj 700mhz procesor kar imas tudi napisano v testu mxa na slo-tech strani:
"Sicer je za vse grafične kartice, , ki bazirajo na MX GPUju značilno, da jim manjka pomnilniške prepustnosti, vendar bo kartica ob primernem procesorju (700 MHZ+) ter s pomočjo navijanja kos vsem zahtevnim dandanašnjim igram"
Na taksenem procesorju pa je kyro2 dalec hitrejsi in kvalitetnejsi od kateregakoli mx.
Torej je nakup kyra bolj smiseln.
"Sicer je za vse grafične kartice, , ki bazirajo na MX GPUju značilno, da jim manjka pomnilniške prepustnosti, vendar bo kartica ob primernem procesorju (700 MHZ+) ter s pomočjo navijanja kos vsem zahtevnim dandanašnjim igram"
Na taksenem procesorju pa je kyro2 dalec hitrejsi in kvalitetnejsi od kateregakoli mx.
Torej je nakup kyra bolj smiseln.

Sumo ::
Kolikor jaz vem je Kyro mnogo bolj odvisen od procesorja kot pa geforce. Krivca sta:
-TBR (tile based rendering), ki uporablja osrednji procesor za izracun tega, katere ploskve so vidne in katere ne,
-odsotnost t&l enote, ki bi (vsaj v igrah ki to podpirajo) razbremenila osrednji procesor.
Tako da ti nakup Kyrota pri tvojem procesorju odsvetujem. (pomoje je za tvoj procesor se najboljsi voodoo3 <- pa ne se smejat :)
-TBR (tile based rendering), ki uporablja osrednji procesor za izracun tega, katere ploskve so vidne in katere ne,
-odsotnost t&l enote, ki bi (vsaj v igrah ki to podpirajo) razbremenila osrednji procesor.
Tako da ti nakup Kyrota pri tvojem procesorju odsvetujem. (pomoje je za tvoj procesor se najboljsi voodoo3 <- pa ne se smejat :)

sumo in kaj tocno si mislil s tem da je kyro 2 mnogo bolj odvisen od procesorja, tukaj mislim v praksi
a si mogoce s tem mislil,da je recimo duron 800 s kyrom2 pocasnejsi od celerona 500 z mx
senitel in kam tocno namigujes s tem svojim odgovorom
a si mogoce s tem mislil,da je recimo duron 800 s kyrom2 pocasnejsi od celerona 500 z mx
senitel in kam tocno namigujes s tem svojim odgovorom
Zgodovina sprememb…
- spremenil: o ()

Senitel ::
Na dejstvo, da če ti dosežeš en X framerate na 640x480x16bpp vse na low, potem boš na GeForce-u desegel ta X framerate na višjih resulucijah in pri večjih detajlih. Tako se da zelo hitro ugotovit, če je za počasne špile kriv procesor...

condor2002 ::
Pol mi pa odsvetujete nakup te grafične kartice! Zanima me še samo to! Ali mi bo kartica delovala pri igrah, pa čeprav počasi???

seveda ti bo delovala in to dobro,ce pa bos se nadgradil procesor bo pa se bolje
senitel:se vedno nevem kam meris,s kaksno graficno naj bi dosegel prvi x framerate da bo ta isti framerate geforce mx dosegel pri visjih resolucijah in z visjimi detajli
senitel ce lahko mi povej koliko fpsjev dosežeš s svojim mx in svojim procesorjem v quake3 timedemo1 vse detajle na max v 1024*768 32 bitnih barvah
senitel:se vedno nevem kam meris,s kaksno graficno naj bi dosegel prvi x framerate da bo ta isti framerate geforce mx dosegel pri visjih resolucijah in z visjimi detajli
senitel ce lahko mi povej koliko fpsjev dosežeš s svojim mx in svojim procesorjem v quake3 timedemo1 vse detajle na max v 1024*768 32 bitnih barvah

rap3r ::
No uglavnem jz sm z mojim mx-om pr celeronu 400 dosegu 1800 pik v 3d mark2001, tko da ne se kregat a se da lepo današne, tud najnovejše špile poganja!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

Ja če maš recimo Voodoo 3, pa ti nardi v enem špilu 30fps na 640x480x16bpp, lahko z GeForcem 2 MX v tem istem špilu pričakuješ 30fps na višjih resulucijah in večjih detajlih...
Timedemo mi pa nardi 1346 fremov v 39,5 sekundah torej 34,1 fps...
Timedemo mi pa nardi 1346 fremov v 39,5 sekundah torej 34,1 fps...

JanezH ::
Prej sem imel TNT2, zdaj sem si pa nabavil 3D Prophet 4500 32 TV out in imam procesor celeron 400.
Razlike v hitrosti med karticama skoraj NI. Je pa VELIKA razlika v kvaliteti slike, ki je pri kyru občutno lepša (3D). Pa tudi kvaliteta slike v 2D je pri kyru opazno boljša kot pri prejšnji TNT2.
Razlike v hitrosti med karticama skoraj NI. Je pa VELIKA razlika v kvaliteti slike, ki je pri kyru občutno lepša (3D). Pa tudi kvaliteta slike v 2D je pri kyru opazno boljša kot pri prejšnji TNT2.

Seveda to, kar sem povedal malo prej ne drži za arhitekture, ki potrebujejo precej ekstra dela na geometriji.

sheep ::
Heh jest se strinjam z unimi da KYRO2 64MB rab zelo mocn procesor ker sam procesor od KYROTA nepremore hitro delovanje na procesorjih pod 700MHZ tko da KYRO2 64MB dela full pocas v procesorjiih pod 700MHz sploh pa Celeroni! Ce vam poaga ta test: // ABIT SA6 ,CII 700MHZ , 256MB CAS2 , KYRO2 64MB ---Q3A 1024-768,32BIT.LIGHTMAP,HIGH- 73FPS // ELITE, XP+1600,256DDR,KYRO2 64MB ----Q3A 1024-768,32BIT,LIGHTMAP,HIGH+ANTILISING 2X - 150FPS !!! Tko da kot je reku SUmo ti predlagam na celeronu 366 V3 3000 in bos srecen!!! Najcenejs vrjanta! hehhe 

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kyro2 32MB?Oddelek: Kaj kupiti | 1445 (1150) | Senitel |
» | GF1 nice price :) (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 5436 (4741) | Shadowman-x |
» | Kyro II nima več smisla!Oddelek: Zvok in slika | 1864 (1194) | o |
» | Geforce 2 MX ali Kyro II?Oddelek: Kaj kupiti | 1768 (1369) | Lyu |
» | grafična kartica !Oddelek: Zvok in slika | 2063 (1622) | ABX |