Forum » Omrežja in internet » Kaj narediti, ko imaš kabel kratek? Lahko kupim daljšega?
Kaj narediti, ko imaš kabel kratek? Lahko kupim daljšega?
titan1 ::
Kolega imam oddaljnega okoli 300m vidne linije. Rad bi ga povezal z mano preko brezžičja in imava problem, kako na kak način ga povezat, ker ima ravno na drugi strani hiše računalnik, tako da ga ovira dolžina kabla, ki bi ga potreboval za na streho ali na najbližjo zunanjo steno. Tak problem imam tudi jaz ker kljub temu, da sem na podstrešju potrebujem cca 5,5-6m kabla. Vsak katerega vprašam mi odgovori, da je lahko maksimalna dolžina kabla 5m od računalnika(se pravi od brezžične kartice do antene, ki bi jo imel na strehi hiše)! Kako naj rešim z čim manj denarja problem? Lahko kupim daljši kabel? Vem da z dolžino kabla signal upada! Kaj naj naredim?
Bronx
Gwanaroth ::
Jaz, ko sem postavljal wlan, je bila dolzina kabla 12m. Res pa je, da ni bil priklopljen na mrezno, ampak na router.
Wlan deluje odlicno.
Wlan deluje odlicno.
Lights often keep secret hypnosis..
K0K0 ::
Mislim da je dolžina odvisna od kvalitete kabla.
Recimo Belden coax H500 je (baje) bp dolg 20-25m.
Cena: 430sit/m
Kabel in ostalo opremo dobiš pri pujsku klik!
Recimo Belden coax H500 je (baje) bp dolg 20-25m.
Cena: 430sit/m
Kabel in ostalo opremo dobiš pri pujsku klik!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: K0K0 ()
kekz ::
Meni so kable po želji naredili tukaj: http://www.trivalantene.si
Ampak taki profi kabli niso poceni in so tudi precej nerodni (debeli in trdi). Na koncu moraš zato pred kartico dodatni kratek tenak pigtail kabel. Na strani imajo vse razloženo. Imel sem dolžino približno 20m.
Najbrž se ti bolj splača na mesto namestiti brezžično dostopno točko, ki jo povežeš z navadnim utp kablom do računalnika. Paziti je treba le na delovno okolje (ne more biti ravno na strehi na prostem sredi dežja, zime ipd.)
Ampak taki profi kabli niso poceni in so tudi precej nerodni (debeli in trdi). Na koncu moraš zato pred kartico dodatni kratek tenak pigtail kabel. Na strani imajo vse razloženo. Imel sem dolžino približno 20m.
Najbrž se ti bolj splača na mesto namestiti brezžično dostopno točko, ki jo povežeš z navadnim utp kablom do računalnika. Paziti je treba le na delovno okolje (ne more biti ravno na strehi na prostem sredi dežja, zime ipd.)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kekz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zemeljska antena po utp kablu?Oddelek: Zvok in slika | 3687 (3146) | Scorpia |
» | internet in siol tv do sosednje hiše (50 metrov)Oddelek: Omrežja in internet | 4794 (4386) | Tilen |
» | Zunanja antena za gprs/UMTS kartico Novatel wireless Merlin XU870Oddelek: Omrežja in internet | 3851 (3307) | Spajky |
» | Delavnica izdelave Wireless antenOddelek: Novice / Kiberpipa | 8524 (6617) | VolkD |
» | wireless mreža (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12779 (9333) | pujsek_ |