Forum » Omrežja in internet » Vprašanje glede e-Trgovine
Vprašanje glede e-Trgovine
Radiation ::
Zadeva je taka:
V eni trgovini sem nekaj naročil (za kar sem tudi prejel potrdilo), nakar mi rečejo da tega trenutno nimajo na zalogi. OK rečem bom počakal. Sedaj mi pa rečejo, da se je vmes cena spremenila in da če hočem moram plačat višjo ceno...
Zanima me ali lahko to naredijo
V eni trgovini sem nekaj naročil (za kar sem tudi prejel potrdilo), nakar mi rečejo da tega trenutno nimajo na zalogi. OK rečem bom počakal. Sedaj mi pa rečejo, da se je vmes cena spremenila in da če hočem moram plačat višjo ceno...
Zanima me ali lahko to naredijo
bluefish ::
če je bilo naročilo opravljeno in potrjeno, tega naj ne bi naredili. Poglej malo drobni tisk in pogoje prodaje.
perci ::
Glede na to, da so ti naročilo potrdili, česa takega ne morejo storiti. Pogodba je bila sklenjena. Pacta sunt servanda.
bluefish ::
najprej se pritoži njim, potem pa pojdi na urad za varstvo potrošnika oz. jih pokliči. Lahko pa prvi korak preskočiš .
BlueRunner ::
Ne. Razen v izjemnih primerih tega po plačilu računa ali predračuna več ni možno storiti. Vse kar lahko storijo je to, da od pogodbe odstopijo in ti vrnejo vso vplačano kupnino, zakonske obresti za čas čakanja in morebitne neposredne stroške, ki si jih utrpel zaradi razdrtja pogodbe.
Za začetek pa lahko glasno poveš za katero trgovino se gre... Da se bomo drugi tej trgovini vedeli na široko izogniti, kar je po vsej verjetnosti tudi najboljše "zdravilo" za takšne prodajalce. Vsekakor pa jim daj vedeti, da je njihovo obnašanje nesprejemljivo.
Za začetek pa lahko glasno poveš za katero trgovino se gre... Da se bomo drugi tej trgovini vedeli na široko izogniti, kar je po vsej verjetnosti tudi najboljše "zdravilo" za takšne prodajalce. Vsekakor pa jim daj vedeti, da je njihovo obnašanje nesprejemljivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()
coffeetime ::
Ni šans,da to naredijo.Ukrep:
-poptv
-rtvslo
-zps
Pa povej katera trgovina je bila to!
-poptv
-rtvslo
-zps
Pa povej katera trgovina je bila to!
Hvala za komentarje !
Za sedaj še ne bom nič rekel katera trgovina je to. Pač si ne bi rad nakopal pravnih ali kakšnih drugih težav preden ne razčistim vsega...
Zanima me ali mi je dolžan povrniti stroške, ki sem jih utrpel (v primeru da je pogodba razdrta), ker sedaj že več kot teden čakam in sem že imel nekaj stroškov.
Za sedaj še ne bom nič rekel katera trgovina je to. Pač si ne bi rad nakopal pravnih ali kakšnih drugih težav preden ne razčistim vsega...
Zanima me ali mi je dolžan povrniti stroške, ki sem jih utrpel (v primeru da je pogodba razdrta), ker sedaj že več kot teden čakam in sem že imel nekaj stroškov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Radiation ()
Poldi112 ::
Ampak to škodo moraš verjetno tudi dokazati, kar pa predvidevam da ni ravno lahko.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.
Zgodba ima srečen konec
Potem ko sem se malo *bolj* pogovoril z prodajalcem mi je dal staro ceno in še nekaj popusta
Potem ko sem se malo *bolj* pogovoril z prodajalcem mi je dal staro ceno in še nekaj popusta
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prometna nesreča s službenim avtomobilomOddelek: Na cesti | 7318 (5255) | Mare2 |
» | Uveljavljanje garancije - stroški pošiljanja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8476 (6647) | galu |
» | Povsem nov laptop.. na servisu že več kot 1 mesec. (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7526 (6116) | Zheegec |
» | Škoda v trgoviniOddelek: Loža | 3980 (2807) | Sims |
» | Vrnitev kupnine pri odstopu od online nakupa?!Oddelek: Kaj kupiti | 2515 (1352) | frenk |