» »

Milo namesto miške

Milo namesto miške

engadget - Microsoftovi razvijalci so se odločili oblikovati popolnoma novo napravo za krmiljenje osebnega računalnika, imenovano Soap, ki za delovanje ne potrebuje podlage in bi lahko v prihodnosti nadomestila miško. Stvar je sestavljena iz hardverskega dela, ki je podoben brezžični optični miški, dejansko gre za škatlico z optičnim senzorjem, gumbom za klikanje in brezžičnim oddajnikom. Finta pa je v drugem delu -- jedro z elektroniko je všito v kosmato elastično tekstilno preobleko in se premika neodvisno od nje, tako uporabnik v roki drži puhasto kepico in jo gnete, s čemer dosega gibanje miškinega kazalca po ekranu. Stvar je možno uporabljati na tri različne načine, ki jih raje ne bom poskušal opisovati, saj so zelo dobro prikazani v predstavitvenem filmčku, eden od njih pa razvijalce spominja na vrtenje mokrega mila v pesti, kar je bil povod za ime naprave. Zaenkrat izgleda delovanje dokaj obetavno, možno je celo igrati 3D streljačine in opravljati ostale naloge, ki zahtevajo visoko natančnost in hitrost premikanja, tako da Milu privoščimo čimveč uspeha, če bo le uspel funkcionalno nadvladati svojega predhodnika.
Izobrazite se z branjem izvorne novice in uradne strani izdelka.


Pazite le, da se Soap ne znajde na tleh med družabnem nabijanju igric s prijatelji, da se ne boste znašli v neprijetnem položaju.

46 komentarjev

Evil mind ::

S tem že ne bom igrau iger.

schwabspenk ::

Mislim, da je tokrat microsoft res zabluzil s temi svojimi idejami, kot že ničkolikokrat.

LP :D

jvolk ::

Ojejej.. Kaj bo še vse vtaknjeno v USB. Miške, tipkovnice, lučke, printerji, dildoti, akvariji,.. Po novem še milo :)

Ne zgleda mi preveč uporabna stvar.. Malo nerodna se mi zdi. V posnetku tam okoli minute reče, da je strašno natančna, pol pa fali X za zapret okno. :\ Mislim, da bomo pri miškah ostali...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jvolk ()

Matek ::

Delno se strinjam, so pa na uradni strani pod možnimi načini uporabe navedeni prenosni predvajalniki. MP3 player, zapakiran v takole kosmato škatlico in z brezžičnimi baterijami bi bil kar zanimiva stvar, če bi se domislili dovolj intuitivnega upravljanja z gnetenjem.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

matjash ::

Mislim da milo ne bo zmoglo konkurirati miši, ker bo omejeno samo z enim gumbom če bi jih pa implantirali več pa ne bi več vedel katerega moraš stisnit, pa mislim da bi nas po par urnem delo s tem milom že kar pošteno bolela roka. Drugače pa zanimiva ideja. Saj na tem področju manjka inovativnih idej, ker miš je prisotna že 3 desetletja.
... bolje pozno kot nikoli.

Looooooka ::

super...cist se jim je zmesal...logitech bo verjetno zacel ponujat gobice za pucanje posode namesto josticka...

darkolord ::

Čist kul. Za upravljat recimo PC v dnevni sobi si je težko izmislit kaj boljšega

mrTwelveTrees ::

cool stvarca... samo ena slaba lastnost... ne umivajo si vsi roke pogosto :D ...

ripmork ::

čist zanimiva rešitev, nabildaš si roke pa še manj manevrskega prostora rabi:D
se strinjam s postom matjash-a

kar se pa prenosnih mp3-jev tiče: edina prednost tegale je da se lažje zgubi ker ni vezano na slušalke...>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

Dragi ::

Nekaj novega, izgleda všečno, nimaš boljšega za upravljanje na daljavo. Ležiš na postelji, gledaš film ali serijo, ga je konec, potem pa za predvajanje drugega uporabiš soap. :)) Wiiii, nič več vstajanja.

p.S. hudi komentarji, tako tisti v novici, kot tudi ta od luka. Nasmejal sem se do solz. :D

darkolord ::

Glede umazanih rok... Vzameš miško ven in tole opereš... preprosto. Sej baterije je tudi treba kdaj menjat ane

fiore ::

ideja je zanimiva, po ogledu posnetka pa se mi ne zdi da je prevec uporabno. "joystick" upravljanje se mi ne zdi prevec natancno, se posebej ker se ne da "likat" (zaradi vracanja), verjetno manj uporabno od kakih trackball mousemanov. "milo" upravljanje pa ima to pomankljivost da si omejen na obrat na 360 stopinj, ker pri 180 koncas s senzorjem pod kazalcem, in z gumbom pod palcem. ce bi imel dva senzorja (na vsaki strani), bi potreboval se senzor nagiba, sicer ko bi s palcem upravljal bi mimogrede nenamerno se s kazalcem drsal...

zanimivo torej, ampak ne prevec uporabno.

TeraSonic++ ::

Wooo tole je pa ultra zakon. Mogoče jo bom celo naredu :D
...........................................................
Life is only a computer simulation
"veritas vos liberabit"

darkolord ::

fiore: gumb je tako, da stisneš zgornjo in spodnjo stran skupaj (poglej si video, kako je miška vtaknjena v flaško), tako da je tudi 180 obrat kul. V bistvu lahko obe stranici stisneš skupaj ne glede na pozicijo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

fiore ::

V bistvu lahko obe stranici stisneš skupaj ne glede na pozicijo

res je. ampak senzor je samo 1. torej ko obrnes za 180 ni vec pod palcem (kjer bi moral bit).

Z-lot ::

Kdor tarna nad Soapom... thou art wr0ng.

Tole bi konec koncev, če upoštevamo, da imamo vsi 2 roki, izpodrinilo najprej krmilnike za konzole, nato pa še miške... slednje velja predvsem, če jim uspe implementirazti dovolj natančno upravljanje s palcem :D
Skratka, v končni fazi bi šel lahko po gobe tudi wii kontroler.

CWIZO ::

Mogoce je pa to tisti novi FPS kontroler za xbox, o katerem se nekaj govori...

Glede na to da so zadevo naredil iz obstojecih misk je se veliko prostora za izboljsave (vec gumbov, itd...) tako da upam, da bodo kej naredil se v to smer, zgleda zanimivo.

Bo kdo anredu to doma?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Beernarrd ::

Za tv in dvd playerje super. Za igre in delo pa nikakor.
A ste videli tisti odlomek, ko dva tipa igrata igrico en proti drugemu? Še malo pa bi jima roke eksplodirale. No go. Namesto da bi zmanjšali število gibov (peglanje) so jih povečal.
Rabimo nekaj v stilu toma cruisa v AI...

AtaStrumf ::

Men se zdi cool :).

Kenpachi ::

"Saj na tem področju manjka inovativnih idej, ker miš je prisotna že 3 desetletja."

Why fix something that ain't broken?
Zaraki Kenpachi.

Genetic ::

Rabimo nekaj v stilu toma cruisa v AI...

Rabimo nekaj v stilu toma cruisa v Minority report...

darkolord ::

Ah, s tem milom se dejansko lahko med razmišljanjem lepo fejst nazaj nasloniš v stolu in medtem ko ti roke počivajo ob telesu, miško še kar premikaš

Tisto Cruisovo mahanje z rokami je pa bolj :\

njok ::

Sicer si ne predstavljam, kako je z natancnostjo, vendar izgleda, kot da je za upravljanje potrebno precej vec dela kot z misko, tako da zna biti stvar utrudljiva za resno igranje ali delo. Je pa definitivno zelo kul kot daljinec za v dnevno sobo ali pa kot kontroler za prenosne naprave.

Matek ::

Why fix something that ain't broken?

Jao, to je čisto napačno razmišljanje. Napredek is the way to go, še vsaka nova stvar v zgodovini se je soočala z nasprotovanjem, ker je bila v nasprotju s starimi spoznanji. Če bi razmišljali po tvoje, bi bili še v jamah.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

;-) ::

Manjkajo še nam igralne palice v obliki mehkega penisa in tipkovnice v obliki vagin -na 2 tipki:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

Sandoval ::

To ravno ne.
Bi pa imel 2 ali 3 naprstnike ali karkoli podobnega, kar bi pritrdil na konico prsta.
Nato pa bi imel grafično tablico oz nekaj podobnega in bi ti 1 naprstnik služil kot levi gumb, 1 pa kot desni.
To bi bilo meni nekaj najboljšega-seveda za primerno ceno.
Kr3nU_X JAZZ-WA Sandoval

Kenpachi ::

@Mad:
Ja, in po tvoje bodo ljudje v podjetjih telovadili s tem gizmom? Dej, dej.... Miš je ena takih reči, ki se jih ne more zamenjat oz. nadgradit - tako po uporabnosti kot po intuiciji, isto je s tipkovnico.

In tole "milo" je kaplja v morje sfiženih ekscentričnih poskusov.

@darko:
Ja, z brezžično miško tega ne moreš počet? Aja, malce moraš premikat zapestje, ja... to je že svojevrsten projekt. Sploh pa obstajajo tudi daljinci, tako da sploh ni potrebe po nekih čudnih gizmih, niso ne eno ne drugo (miška oz. daljinec.)

Don't fix something that ain't broken je vodilo, brez katerega bi človek res še živel v jamah. Napredek in izboljšave so eno, skrajnost v tem početju je drugo. Recimo, pozdravljam idejo pri konzoli Wii, da bo tak novi nadzor vpeljan, ampak Wii je igralna konzola in nič več.
Zaraki Kenpachi.

sketch ::

Nekaj takega kot ima Tom Cruise v Minority Report že imamo - tehnologiji se reče FTIR, in baje jo lahko pričakujemo v applovih tablet PCjih...

Sicer je bila že novica na s-t, ampak da ponovimo:

Seksi demo filmček - ogled obvezen
Uradna stran raziskovalca ki je zgrontal stvar
Kako deluje

Baje zdaj delajo na tem da bo stvar prepoznavala razlike med prsti (ie, palec, kazalec, leva, desna) in celo med prstnimi odtisi. Na ta način imamo deset različnih klikov, in ne samo dva... kar v kombinaciji z obstoječo tehnologijo (prepoznavanje gest ipd.) dvigne human interface na popolnoma nov nivo... že to kar je na filmčku se meni cedijo sline (manipulacija 3d prostora, modeliranje, rrrr...)

lp
s.
Adapt and overcome.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sketch ()

kronik ::

Super za kopalnico, lahko kr z milom nastavis toploto vode ... :D

darkolord ::

Ja, z brezžično miško tega ne moreš počet?

Za brezžično miško potrebuješ ravno podlago, kar je največja omejitev. Daljinci so pa v primerjavi z miško zelo omejeni

...:TOMI:... ::

Men se zdi da je tole super zadevca za media center oz. komp v dnevni sobi. Tisti dalinci (npr. ATI Remote Wonder) se mi ne dopade tolk kt tole:D .
Tomi

Looooooka ::

ce je ze uporaba miske nevarna zarad konstantnega klikanja...kaj to pol sele tole nardi z dlanjo ce mors 24 ur na dan vrtet k zmesan.
verjetn se ti *****jo dlani se 3x prej.
edina stvar,ki bo kadarkol uspesno misko izpodrinla bojo hologrami da bomo lahko iz kauca v dnevni sobi klikal po tvju,ki bo 10 metrov stran.
al pa kksn hud laser,ki bo dost pametn da bo spremlju roko in prepoznavu gibe...k jst z eno gobico za pucanje ne mislm po kuhni laufat =)
se manj pa spilat igrce...zato mam ze misko...ce bom hotu pa ut spilat na konzoli si bom pa kksno pusko kupu...v glavnem za vse obstajajo boljse resitve kot tale gobica.
zgleda pa zabavno za kksn dan igranja z njo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

darkolord ::

ce mors 24 ur na dan vrtet k zmesan

a z miško pa drgneš mizo in klikaš k zmešan 24 ur na dan?

hud laser,ki bo dost pametn da bo spremlju roko in prepoznavu gibe

a široko mahanje po zraku te pa manj utrudi kot sproščujoče 8-) vrtenje mila v roki?

M-man ::

Če bo kdo naredil, naj napiše članek.:D
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

roli ::

Meni je tole veliko bolj všeč.Žiroskopska miška.Čisto navadna optična miška.Vendar,ko jo dvignemo in z njo mahamo je veliko bolje kot ta gobica.V enem PC Formatu je bil test tipkovnice in te miške tega proizvajalca.In so pohvalili tole.Pa v SLO stane komplet z tipkovnico 20.000 SIT.
http://www.r00li.com

CaqKa ::

naredit doma?

moj logitech v500 je glih prav gladek in velik da ga samo v eno vrečko zadegam pa probam :)

samo če se ne motim bo težava z osmi.. mislim da bo treba osi flipnit.

pa skroler bo verjetno nagajal.

Pithlit ::

Hudo... z Darkotom se strinjam 8-O

Bi blo pa še lepše če bi kdo zgruntal eno tako foro kkr so une kitajske kugle. Se mi zdi za kak odtenek bolj sproščujoče.
Life is as complicated as we make it...

Nejc Pintar ::

Če bo preveč časa pa mogoče še res grem tole delat:)

Za normalno uporabo PCja precej neuporabno IMHO
Za HTPC pa precej!
Lahko je biti prvi, če si edini!

;-) ::

To bi lah bla ena verzija miške za duševno prizadete(resno mislim) ker ponavadi roke nemorjo prmiru držat pa bi lah mučkali miško.

SodVina ::

Torej na Visto cakamo ze tako dolgo zato, ker je MS zaposlen z vtikanjem misk v zokne?

CWIZO ::

Ne.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

MrStein ::

Inovacija bo, ko bodo pogruntali, da bog ni ustvaril roke zato, da "komuniciraš" z PC-jem.
Oko, govor, misli...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

uio ::

No ja kontroliranje z gibi so glih slovenci eno programsko opremo pogruntal pred kratkim, ki krmili miško in ustale stvari preko kamere.
Tko da tist Tom Cruse ni več tko nemogoče, še dodatne opreme ne rabiš :8)

Glede igranja iger je verjetn kr dobr, ker se morš skos pomikat levo in desno, tko da moraš pri navadni miški včasih tut prestavlat miš. Zato je un tolk dobr igral igrco, ker mu ni blo treba nič gor pa dol gledat, samo levo in desno, se pravi samo vrti. >:D

Drugač maš pa tut miške s kroglico in je glih tko dobra.

Glede na to da če iz kavča gledaš film, lahko tut mal po hlačah podrgnš tisto brezžično miš pa glih tko deluje kakor če bi bla v vrečki. :D Glede na to da se optične miške praktično nič ne svinjajo kakor prej kuglične to ni problem.

Kenpachi ::

Ja, tisto je sparconet. Razvili so ga za tekmovanje Imagine Cup-a. Gledal sem prezentacijo. Prezentacija je odlična in tudi zamisli so dobre, ampak je stvar še v povojih. Z nekaj izpopolnjevanja bi se to lahko razvilo v kar uporabno tehnologijo. Ampak... ni se treba prenaglit. Miška bo še dolgo časa nepogrešljiv del I/O periferije.
Zaraki Kenpachi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kenpachi ()

nevone ::

Sicer je stvar luštkana, ampak tudi jest dvomim, da bo nadomestila uporabo miši pri delu z računalnikom.

Ker dokler moraš uporabljat tudi tipkovnico, je miš bolj praktična. Izmenično delo s tipkovnico in mišjo je udobnejše, kot s tipkovnico in milom.

Gotovo pa obstajajo niše, kje bo stvar čisto uporabna.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

madviper ::

Jaz ga si bom pa naredo, testiral, pa komi pol komentiral. Star je v bistvu možno narediti doma, sam čas si je treba vzeti, pa mal prebrat strani oz. pogledat filmček do konca :D
I'd like to do something crazy!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izdelava DIY CNC

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
1513198 (12496) Azrael
»

FairUse4WM ponovno udaril

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
224264 (2798) kriko1
»

Največja težava vseh programskih jezikov in orodij

Oddelek: Programiranje
152002 (1433) BigWhale
»

MX610 za levičarje

Oddelek: Novice / Ostale najave
263415 (2454) Raw
»

Nakupovanje

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
283461 (2367) B-D_

Več podobnih tem