» »

Največja težava vseh programskih jezikov in orodij

Največja težava vseh programskih jezikov in orodij

Reliant2 ::

Če uporabite bilo kateri jezik, ki je v obstoju, katera zvrst, katero stvar se vam zdi da bi bilo najtežje narediti?.. lahko na praktičnih primerih..


hvala za odgovore

lep pozdrav!

mjakop ::

Najtežja stvar za vse jezike bi prav zagotovo bila umetna inteligenca...in ne mislim tko kot je že sedaj nekaj ampak tist ornk na višjem nivoju, da bi roboti prav razmišlal in "živeli" samostojno v mestu npr.

y00r3 ::

Spistati celoten program potem pa to skompajlat pa da ni niti enga errorja in buga.(Hello world programi disincluded ^^)

BaRtMaN ::

Meni se zdi v javi gradnja GUI-ja preveč zakomplicirana, predvsem zaradi soobstoja starejšega AWT in novejšega Swinga.

jvolk ::

mjakop, tudi to ne bi bilo ravno težko pisat. Slediš razvoju otroka, pa je. Razumevanje govora je že sprogramirano na kar dosti programih, seveda imajo še nekaj problemov, ampak ne velikih, tako da to bi šlo tja naredit en program ki bi bil like 5 leten mulc. Samo bi dosti spraševal :D, kot vsak petletnež. ;)

klemen22 ::

Meni se zdi v javi gradnja GUI-ja preveč zakomplicirana, predvsem zaradi soobstoja starejšega AWT in novejšega Swinga.

Jah no, ne vem kaj je tako "preveč" zakomplicirano. Sej tut v Visual Basicu je fajn met kakšne komponente za resizanje grafičnih komponent v oknu.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

mjakop ::

jvolk: Pol bi stvar zgledala nekako takole. Gre robotek po mestu(izgleda kot navaden človek), vidi kakec na cesti in ne ve kaj je to. Sprašuje mimoidoče če mu lahko povedo vendar ga vsi pisano pogledajo in si mislijo ti pa me že ne boš zafrkaval. Tako sedi/stoji robotek tam cel dan ob tistim kakcu in brez občutka, da tista stvar smrdi.....

V svojem odg. nisem mislu tko, da bi robotki vse spraševal ampak, da bi tud mal sklepal. Sicer pa za tak sprehod je treba še prepoznavo okolice poštimat, tko da bi robot vedu kaj gleda(vse stvari mu ne morš vpgrogramirat).

Drugih idej pa nimam, ka bi bilo še tako težko sprogramirat...rečmo da avto, ki deluje samostojno v prometu(spet povezava z umetno inteligenco).

CCfly ::

Razumevanje govora je že sprogramirano na kar dosti programih, seveda imajo še nekaj problemov, ampak ne velikih, tako da to bi šlo tja naredit en program ki bi bil like 5 leten mulc. Samo bi dosti spraševal :D, kot vsak petletnež. ;)

Tak način učenja ne bi sproduciral nič boljšega od trenutnih chat botov. Zakaj bi uporabil tako primitvno bazo za učenje, če pa imaš celotno medmrežje na voljo ?
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

'FireSTORM' ::

mjakop: glede avtov, že dolgo majo audiji in še kateri drugi iz višjega ranga senzorje v odbijačih da vozniku v kabini piska ko je kaj preblizu od spredaj ali odzadaj
to sploh nebi bil problem sprogramirat da mora avto zabremzat ali pospešit, isto bi se lahko naredilo od strani
volvo pa razvija novo tehnologijo v stranskih ogledalih bodo novi volvi imeli nameščene senzorje in avto nebo mogel preko bele črte(če ne bo vklopljen žmigavc)
potem maš tudi gps sisteme ki ti izpisujejo ali nekateri celo že govorijo čez kolko metrov moraš kam zavit

itd. itd. tehnologije v avtih je že tolko in še se je sploh nekateri ne zavedajo:D

tak da to nebi blo tak težko naredit in tu ni neke hude AI
kar se pa cenovno tega tiče je pa druga stvar

Zgodovina sprememb…

jeti51 ::

volvo pa razvija novo tehnologijo v stranskih ogledalih bodo novi volvi imeli nameščene senzorje in avto nebo mogel preko bele črte(če ne bo vklopljen žmigavc)

Uhh... v normalnih okoliščinah OK, ampak kaj, če moraš na hitro zaviti, da se izogneš nepričakovani oviri? V naglici zgrešiš stikalo za žmigavc in avto ne bo hotel čez črto, ti pa direktno v oviro. Kako bojo pa to rešili?

BaRtMaN ::

Takrat pa sistem v ogledalih ne deluje, ker je njegov izhod speljan v AND vezje s senzorji v odbijaču. Edino signal iz odbijačev bo treba negirat - mala malca. ;)

Da ne bom čist off-topic, naj klemnu22 povem, da je zelo bedno imeti dvoje metod za isto opravilo. Ko se zamenja API, naj se starega povsem onemogoči ali pa naredi kompletno funkcionalno zamenjavo in se star API naredi deprecated.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaRtMaN ()

Loki ::

to sploh nebi bil problem sprogramirat da mora avto zabremzat ali pospešit,
to je ze.

zqadnji lahko to se malo poves za navadne smrtnike? tudi senzorji v odbijacih so ze (kamioni, citroen se mi zdi, da jih ima). ce pa nenadno zavijes, je pa vcasih treba tudi prek crte.

pa ce se jaz peljem naravnost, cesta pa zavija, ne bo pomagal noben sistem, ker bo crte zanj (sistem) konec par stotink sekunde, ko jo bom prevozil oz. par desetink potem, ko se bom sploh odlocil, da poravnam volan. 100kmh je 28m/s, med ogledalom in odbijacem je pa razdalje cca. 0.5m - nebi mogel dosti hitro naredit popravka, da nebi zavil dol
I left my wallet in El Segundo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Loki ()

'FireSTORM' ::

jeti51: če bi vedel kako bodo to rešili pa nimam pojma:D

Loki: saj pravim da še komaj razvijajo to, kakšen pa majo napredek pa še trenutno vedo samo njihovi "mojstri"

kak in če bo to delovalo pa še bomo vidli, če bo sploh prišlo v produkcijo(v kratkem)

z tem zavijanjem pa bi se dalo rešit z GPS sistemom, mogoče še ne takoj zdaj ker še verjetno ni vseh cest ravno dobro vnešenih(vsak ovinek natančno itd.)

Zgodovina sprememb…

alesrosina ::

Vesoljc ::

offtopic ste
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

BigWhale ::

self-aware programa se nihce ni naredil.

Pa self awareness ni to, da znas preveriti kje imas .lock file... ;>


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobri aftermarket parking senzorji

Oddelek: Na cesti
222808 (1955) matobeli
»

Parkirni senzorji

Oddelek: Na cesti
113445 (2804) miraldi
»

Parkirni senzorji (za avto) - vgradnja in barvanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
5027486 (11628) Adrijan0
»

Radar za zaznavo avtomobila pred seboj... (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8115349 (13893) BigWhale
»

Senzor za parkiranje avtomobila?

Oddelek: Kaj kupiti
233027 (2425) oemdzi

Več podobnih tem