»

Več mišk na enem sistemu

InternetNews - Microsoftov razvojni oddelek v Indiji je razvil tehnologijo, imenovano MultiPoint, ki omogoča hkratno uporabo več kot ene računalniške miške na istem sistemu. Zadeva naj bi bila namenjena predvsem državam v razvoju, kjer izobraževalne ustanove ne morejo zagotoviti dovolj velikega števila računalnikov, da bi pokrili potrebe vseh otrok. Tako si pri pouku agresivnejši učenci izborijo mesto pred zaslonom, medtem ko jih njihovi bolj nebogljeni vrstniki le opazujejo in se s tem bistveno manj naučijo.

Po novem bo imel vsakdo od participantov v izobraževalnem procesu na voljo svojo miško, s katero bo po zaslonu vodil ločen, drugače obarvan kazalec, dodatna programska oprema pa bo zahtevala, da vsi uporabniki opravijo svojo nalogo, preden bodo lahko dosegli naslednji korak. Preberite več v izvorni novici ali v povzetku na Neowin.

Sam med drugim pričakujem tudi kooperativno igranje strategij v načinu split-screen.

22 komentarjev

Milo namesto miške

engadget - Microsoftovi razvijalci so se odločili oblikovati popolnoma novo napravo za krmiljenje osebnega računalnika, imenovano Soap, ki za delovanje ne potrebuje podlage in bi lahko v prihodnosti nadomestila miško. Stvar je sestavljena iz hardverskega dela, ki je podoben brezžični optični miški, dejansko gre za škatlico z optičnim senzorjem, gumbom za klikanje in brezžičnim oddajnikom. Finta pa je v drugem delu -- jedro z elektroniko je všito v kosmato elastično tekstilno preobleko in se premika neodvisno od nje, tako uporabnik v roki drži puhasto kepico in jo gnete, s čemer dosega gibanje miškinega kazalca po ekranu. Stvar je možno uporabljati...

46 komentarjev

Plinska maska

Slo-Tech - Imate radi smog, ker vidite kaj dihate? Ne!? Ne marate smoga, dima in neprijetnih dišav? Naredite si plinsko zaščitno masko! Preprosto iz škatlice za zgoščenke, nekaj papirja, lepilnega traku, starega ventilatorja in ostalih drobnarij... Link.
Vreča polna smeha:

4 komentarji

Škatlice za CD-je

Dan's DATA - Saj veste, kakšne so škatlice za CD-je, ki jih dobite zraven, ko kupite kakšne CD, pa naj bo to CD-R ali najnovejši CD vaše priljubljene glasbene skupine. Če vam padejo iz rok, potem se zlomijo; če preveč pritisnete na tisti "gumb", ki drži CD v škatlici, se zlomi; če preveč na silo odprete škatlico, se zlomi; če jo v poletni pripeki po nesreči pustite v avtu na polici, se stopi. Problem tiči v sestavi teh škatlic, saj so narejene iz polistirena, ki je sicer precej trd in odporen na praske, vendar tudi precej lomljiv. Če ste se naveličali lomljivih škatlic, potem bo treba poseči po primerkih, ki so narejeni iz polipropilena. Take so škatlice DiscSaver, ki jih je pregledal Dan. So odporne, pa še lepe barve (za dogočasneže so na voljo tudi take, ki nimajo barve, ampak so prozorne). Problem pa je spet v tem, da jih boste morali naročiti iz tujine, saj jih boste pri nas najverjetneje zaman iskali. Stanejo pa tam od 5 $ za 10 komadov do 20 $ za 50 komadov. ...

0 komentarjev