Forum » Loža » Holografija in Transporterji
Holografija in Transporterji
roli ::
Torej zanimajo me dve tehnologiji,ki jih najdemo v star-treku in podobnih filmih.
1.Holografija
Seveda vsi,ki ste gledali Star-Trek veste za slavni Holodeck.Zanima pa me kako ta tehnologija napreduje v resnici.Dooolgo nazaj sem v neki reviji bral,da stvar napreduje dobro.Menda so z pomočjo holo projektorjev že predstavili nek avtomobil.Seveda pravega holodecka še dooolgo ne bo,vendar pa bi bilo lepo videti predmet v naravni velikosti z vseh strani.
2.Transporterji
Ja,ja tole je še bolj noro kot tisto zgoraj.Ampak zanima pa me.Prav tako sem nekje bral,da so se ukvarjali z prenosom laserskega žarka in menda jim je celo uspelo (se mi zdi,da je bil laser).Lepo bi bilo videti,da ti blago iz spletne trgovine dostavijo v trenutku .
Kako kaj napreduje to?
P.S:Šele sedaj sem se spomnil,da bi lahko tole dal v Znanost in tehnologija.Naj moderator prestavi,če se mu zdi primerno
1.Holografija
Seveda vsi,ki ste gledali Star-Trek veste za slavni Holodeck.Zanima pa me kako ta tehnologija napreduje v resnici.Dooolgo nazaj sem v neki reviji bral,da stvar napreduje dobro.Menda so z pomočjo holo projektorjev že predstavili nek avtomobil.Seveda pravega holodecka še dooolgo ne bo,vendar pa bi bilo lepo videti predmet v naravni velikosti z vseh strani.
2.Transporterji
Ja,ja tole je še bolj noro kot tisto zgoraj.Ampak zanima pa me.Prav tako sem nekje bral,da so se ukvarjali z prenosom laserskega žarka in menda jim je celo uspelo (se mi zdi,da je bil laser).Lepo bi bilo videti,da ti blago iz spletne trgovine dostavijo v trenutku .
Kako kaj napreduje to?
P.S:Šele sedaj sem se spomnil,da bi lahko tole dal v Znanost in tehnologija.Naj moderator prestavi,če se mu zdi primerno
http://www.r00li.com
Brane2 ::
AD 1.) Tisti Holodecki so, vsaj za tisto, za kar jih uporabljajo, čista neumnost.
Zakaj bi se zaj* z ustvarjanjem snovi in svetlobnimi efekti, če se lahko priklopiš na možgane in jim daješ potrebni input ?
Zakaj bi se zaj* z ustvarjanjem snovi in svetlobnimi efekti, če se lahko priklopiš na možgane in jim daješ potrebni input ?
On the journey of life, I chose the psycho path.
noraguta ::
nekje 7 let nazaj sem se igral z CGH (computer generated holography) in kolikor se spomnim sta bila dva velika problema , eden je bil poračunavanj interferenčnih vzorcev kateri je zahteval preveč computinga . drugi je bil pa prenos interferenčnega vzorca na substrat , da je bil dovolj droben. vse skupaj je bilo potrebno z veliko muke ročno prenesti na film . me pa tudi zanima kako je kaj zadeva napredovala.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Azrael ::
Nekaj informacij o Star Trek tehnologiji kje je znanost sedaj, se najde na naslednji strani.
Če je verjeti članku, imajo osnove Star Trek tehnologije (warp drive, holodeck in teleport) skupne korenine.
Vendar, kot kaže sedaj, ima Protokol mnogo več možnosti za uspeh, kot Star Trek, če izvzamem Borg.
Če je verjeti članku, imajo osnove Star Trek tehnologije (warp drive, holodeck in teleport) skupne korenine.
Vendar, kot kaže sedaj, ima Protokol mnogo več možnosti za uspeh, kot Star Trek, če izvzamem Borg.
Nekoč je bil Slo-tech.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Star trek enterprise - Pa pa (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 10019 (8079) | simnov |
» | StarTrek fan? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11050 (9611) | nicjasno |
» | Zvezdne steze! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 8250 (6101) | OldSkul |