» »

ISDN na IP telefoniji

ISDN na IP telefoniji

aveternik ::

Pozdrav.
Imam ISDN bazno enoto na ketero imam priklopljena 2 ISDN daljinska telefona. To je ostalo še iz časov nujnosti ISDNja za ADSL.
Ker pa se mi sedaj zdi neumno plačevati naročnino za ISDN, bi rad prestopil na IP telefonijo.

Problem pa je, ker pri SIOLu pravijo, da nikakor ni možno priklopiti ISDN aparatov na IP telefonijo. Neumno pa se mi pa zdi vreči v smeti opremo, ki je stala 100 tisočakov.

Vem, da T-2 omogoča omenjeno povezavo ISDN telefona na IP telefonijo. Kolega je imel to narejeno, vendar sedaj tistega pretvornika ne rabi več, ker mu je crknal ISDN telefon. Je možno, da bi ta zadeva delala tudi na SIOL IP telefoniji? Žal T-2 pri nas ni mogoč...:(

Mogoče kdo ve, kako bi se dalo to urediti? Obstaja še kakšna druga možnost?

Hvala za info!
Pozdrav,
av

carniolan ::

Imam isti problem in edina moznost je da si omislis modem-router Fritz von wlan 7050 (annex B) - to je zelo vazno annex B, ker slovesnki ISDN dela na temu protokolu, celotna Evropa pa na A annexu razen Slovenije in Nemcije. Z to aparaturo se lahko prikljucis na 10 VOIP providerjev in imas moznost 3 analogne in 1 ISDN priklop

aveternik ::

Hvala za info.

Trenutno imam doma na testu napravico od PATTONa z imenom SmartNode 4552. To je naprava, ki jo za točno te namene ponuja operater T-2. Pri uvozniku sem preveril in pravi, da bi to naj delalo tudi Siol telefonijo.

Žal mi ga zaenkrat še ni uspelo povezati z računalnikom, saj ga le ta ne zazna. Jutri pokličem uvoznika še enkrat in ga prosim za pomoč.

Bom pa preveril tudi tegale Fritz-a. Si ga ti že sprobal?

Hvala.
Pozdrav,
av

shock ::

siola moraš prosit da ti vpišejo mac addresso pattona. Upam da si dobil od siola še ostale podatke (e 164, register, username, proxy, ...)

aveternik ::

Emmm, nč od tega nimam...:(
Ni mi jasno zaka se ne znata zmenit z čarunalnikom, ko dam UTP kabl v LAN 0/1...:(

Mi zna kdo pomagat?

Jan987 ::

kolk pa je okvirna cena tega FRITZ-a kjer pri nas se ga dobi in ali je velik dela (in znanja) da se ga nastavi na siolovo omrežje?

aveternik ::

Pri nas je cena nekaj čez 40 jurjev (http://www.alterna-i.si/?p=8&i=51).
V nemčiji ga pa dobiš za okoli 140 evrov+stroški dostave. Če imaš kakega znanca v nemčiji te pride dostava poceni (okol 5evrov).
Žal pa ne vem kako je z nastavitvami...upam, da je kdo to že počel. Naj se prosim javi.

Patton SmartNode 4552 pa stane v prosti prodaji okoli 100 tisočakov. T-2 ga pa daje svojim uporabnikom, ki so bili rej naročniki ISDNja, zastonj. Lahko ga pa pri njih naknadno kupiš po subvencionirani ceni za 30 tisočakov.

Jan987 ::

Aha. Torej ti ga pri T-2 ni treba kupit in ti ga dajo v najem zastonj? Keročitno bo prinas prej t2 kot pa možnost siolovega razvezanega dostopa.

Gogo ::

pa lahko priklopiš na Fritz von wlan 7050 (annex B) ISDN centralo Siemens, ki sem jo dobil pri naročilo ISDN povezave?
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

samomas ::

Sam sem se ukvarjal z isto težavo. Na koncu sem kupil nov analogni telefon od siemensa Siemens telekom , ki ima bazno postajo posebej. Slušalke od ISDNja se brez problemov povežejo na to bazno postajo in tudi kakšno starejšo (če želiš imeti prikaz številke ti mora bazna postaja to omogočati). Če imaš dve številki moraš pač kupiti dve bazni postaji, kar stane cca.26000 SIT. Sam namreč nisem še našel bazne postaje, ki bi imela dva vhoda za dve številki. Sicer ko to kupiš dobiš tudi slušalko in če ti ni všeč pač obdržiš slušalke od ISDNja.
LP

Mogoče enako deluje tudi če kupiš IP bazno postajo Siemens IP. To bi moral testirati oz. preveriti pri komu.
Dal sem ti povezave do Siemens produktov zgolj zaradi tega, ker predvidevam da imaš isdn telefone od njih. Preveri še druge proizvajalce.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: samomas ()

carniolan ::

Ja normalno - poleg tega pa imas se moznosti priklopa 2 analognih telefonov in enega faxa, ker ti bodo analogne linije prisle ce vzames se kaksnega drugega brezplacnega providerja za IP telefonijo kot so na tejle strani: http://www.myvoipprovider.com/blogcateg...

fricko ::

Imam rešitev za delovanje ISDN telefonov na SIOL telefoniji. Koga zanima, naj me kontaktira po mailu.

madmitch ::

Gogo, mislim, da bi moralo delovati, malo prebrskaj v navodilih. In še nekaj, kdor bo Fritza kupoval v nemčiji, mora znati vsaj malo nemško, ker je vmesnik v nemščini in se ga NE DA nadgraditi na angleškega.

Na strani 20 pravi da se da PBX (centralo) priklopiti na Fritza a da mora le ta (centrala) podpirati point to multipoint line ?!
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen Telefon za Siol IP telefonijo

Oddelek: Omrežja in internet
236383 (4389) x.sci
»

IP telefonija in ISDN telefon

Oddelek: Pomoč in nasveti
103289 (3098) Jernej L
»

ISDN več slušalk

Oddelek: Strojna oprema
91535 (1418) roli
»

IP telefonija in ISDN

Oddelek: Omrežja in internet
82699 (2431) shock
»

telefonija preko interneta

Oddelek: Omrežja in internet
323052 (2399) wifi4all

Več podobnih tem