» »

IP telefonija in ISDN

IP telefonija in ISDN

Wizeman ::

Od Amisa so mi sporočili, da imam možnost prehoda na internetno telefonijo. Pri vprašanju, kako je z ISDN aparati pa se je zataknilo. Eni trdijo, da so ISDN aparati uporabni ( preko posebenega adapterja) drugi da niso. Ko sem šel vprašat na Telekom, sem dobil občutek, da te hočejo na vsak način obdržati pri Telekomu, čeprav sem se zlagal, da bi šel na SiOL. Informator na šalterju je vsepovprek pošinfal internetno telefonijo. Moj GIGASET (SX 205 ISDN) naj sploh ne bi deloval. Sam pa sem malo nejeveren. Ker vem, da so slušalke vezane na bazno postajo kot čisto navadni DECT telefoni, sem skoraj prepričan, da bi bili uporabni tudi za internetno telefonijo. Za taščo, ki uporablja analogno linijo sem namreč kupil slušalko SIEMENS GIGASET A 100, ki ima v polnilcu navaden telefonski izhod, vendar sem ga prijavil na mojo bazno postajo brezžično, pri tem pa so delovale vse funkcije (CLIP itd). Če se torej navadni (žični) ISDN aparati dajo priklopiti na internetno telefonijo, slušalke za so na bazno postajo vezano preko čisto drugega protokola (dect), kje je torej ovira, da moj GIGASET sistem ne bi deloval?
Obstajajo tudi GIGASET centrale za VoIP. V skrajnem primeru bi torej zamenjal samo centralo, slušalke pa so verjetno kompatibilne z vsemi centralami. Ima kdo kaj več pojma o tem? Prosim za odgovor, ker vsa stvar sploh ni bila poceni, kupil pa sem jo pred kratkim, (1 leto) ker mi je strela uničila vse telefone v hiši.
Hvala!
Prazno
  • spremenilo: Wizeman ()

mitja_i ::

Po mojem vedenju edino T-2 brezplačno daje v uporabo ISDN vmesnike priklop ISDN telefona na IP telefonijo. Drugi operaterji tega NE omogočajo.

SasoS ::

kar mitja želi povedat (pa se je izgubil pri samohvali :D) je, da bodo slušalke delale, bazno postajo pa rabiš tako ki gre na priključek ki ti ga nudi operater. Če ti dajo PTSN pretvornik, potem rabiš navadno analogno postajo, z ISDN pretvornikom bo delovala ta obstoječa...surovega VOIP pa (žal) mislim da ne ponuja noben.

shock ::

Wizeman ::

HVala vsem, kaže, da bo zadeva vseeno funkcionirala. Mimogrede - od Amisa sem ob sklenitvi pogodbe prejel modem THOMSON SPEEDTOUCH 706i, ki ima na zadnji strani poleg vtičnice za PSTN še eno, ki je zelene barve, pod njo pa piše samo PHONE (mogoče je tudi, da pod obema skupaj piše PSTN PHONE :\ ?!?), vendar ima prav tako samo dva kontakta. Bi bila lahko to vtičnica za ISDN? Za modem ni nobenih navodil, na internetu pa še nisem utegnil pogledati...
Hvala še enkrat vsem in LP
WM
Prazno

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Wizeman ()

pershi ::

Si bom malo sposodil temo.
Zanima me, če je na kaksen način možno uporabiti ISDN telefone na SIOL Duo paketu?
Na SIOLovi podpori so mi sicer odgovorili, da to ni možno ampak jim nekako ne verjamem povsem.

Hvala in lp, p

SasoS ::

kupi pattona.
Za kakšno ceno ti ga prodajo vprašaj pri smartcomu

Shaky ::

Na duo paketu od SiOL-a ISDN ne dela!

LP

Dare

shock ::

pershi:

Vse se da, samo če imaš voljo. Drugače imaš 2 variante kako to naredit. 1 varjanta je, da si kupiš tak vmesnik kot je patton ali kak adsl modem kot je fritzbox, ki ima ISDN priključke gor. 2. varianta je, da si to sam narediš doma z linux sistemom. Jaz sem izbral 2. varianto kajti že od prej sem imel linux sistem (kot router) in sem dodal notri ISDN modem in skonfiguriral, da mi dela kot neka centrala. V to sem šel bolj zaradi lastnega veselja kot za kaj drugega, če nisi lih nek navdušenec nad linux sistemi itd ti priporočam da si kupiš kak ISDN - VoIP vmesnik.

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znižanje stroškov ADSLja (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7310693 (9395) Lonsarg
»

Kakšen Telefon za Siol IP telefonijo

Oddelek: Omrežja in internet
236394 (4400) x.sci
»

Analogni telefon na razvezanemu dostopu ne dela

Oddelek: Omrežja in internet
53403 (3328) Chessman
»

ISDN več slušalk

Oddelek: Strojna oprema
91538 (1421) roli
»

ISDN na IP telefoniji

Oddelek: Omrežja in internet
122396 (2074) madmitch

Več podobnih tem