Forum » Pomoč in nasveti » Težave z zagonom
Težave z zagonom
bajko ::
Imam qdi p4i865pe novo motherboard, p4 3. 0, bios je od awarda v6. 00pg, os je w2000. Vse je lepo delalo kakšno leto, nato pa mi je začel računalnik nagajati ob zagonu cca 14 dni nazaj in sicer:
- ob vklopu najpej ne zalaufa nitui ekrana, zmrzne, reset ne pali, izključim napajalnik in ponovno prižgem, po nekaj poskusih on/off pride signal na monitor
- nato moram še 10 do 20 x ponovno izključiti napajalnik, prižagti pc in zamrzne na različnih fazah nalaganja os, največkrat na začetku
Po kakšnih 20-ih poskusih mi uspe in se mašina postavi in dela povsem normalno, če ga ugasnem in v doglednem času prižgem, se takoj postavi normalno, naslednji dan pa iste težave.
Torej se težave pojavljajo, ko je mašina dlje časa izklopljena. Testno sem namestil tudi xp in se dogaja enako, ko je računalnik "mrzel" se ne postavi, ko enkrat zalaufa nato dela ok.
Pc je čist, virus in spyware odpade... Pregledano
Kakšna ideja? Mogoče napajalnik, motherboard in ostalo zgleda ok... Bolj kaže na hardware
Lp, robi
- ob vklopu najpej ne zalaufa nitui ekrana, zmrzne, reset ne pali, izključim napajalnik in ponovno prižgem, po nekaj poskusih on/off pride signal na monitor
- nato moram še 10 do 20 x ponovno izključiti napajalnik, prižagti pc in zamrzne na različnih fazah nalaganja os, največkrat na začetku
Po kakšnih 20-ih poskusih mi uspe in se mašina postavi in dela povsem normalno, če ga ugasnem in v doglednem času prižgem, se takoj postavi normalno, naslednji dan pa iste težave.
Torej se težave pojavljajo, ko je mašina dlje časa izklopljena. Testno sem namestil tudi xp in se dogaja enako, ko je računalnik "mrzel" se ne postavi, ko enkrat zalaufa nato dela ok.
Pc je čist, virus in spyware odpade... Pregledano
Kakšna ideja? Mogoče napajalnik, motherboard in ostalo zgleda ok... Bolj kaže na hardware
Lp, robi
- polepsalo: Stepni Volk ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | osebni računalnik ne prizgeOddelek: Pomoč in nasveti | 1979 (1289) | Wolfman |
» | Asus p8z77 deluxe problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2296 (2053) | Brias |
» | Nekaj je crknilo..Oddelek: Pomoč in nasveti | 1934 (1601) | rock_girl_ |
» | Zagon računalnika, ekran se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 12243 (11630) | k0lar |
» | A je to sploh mogoce ???? ZNOREL BOMOddelek: Pomoč in nasveti | 1856 (1135) | lepi joker |