Forum » Omrežja in internet » Sprememba IP
Sprememba IP
gangic8 ::
Oj!
Ko prižgem računalnik in ko ta pride v windows se mi nato še full dolgo nalaga. Nekje sem slišal da je to zaradi ads-leja ker baje išče strežnik.
Baje da se da spremenit neke nastavitve v omrežju in je nato nalaganje windowsov hitrejše.
Kje bi lahko najdu navodila za spremembo teh nastavitev??
Thanx
Ko prižgem računalnik in ko ta pride v windows se mi nato še full dolgo nalaga. Nekje sem slišal da je to zaradi ads-leja ker baje išče strežnik.
Baje da se da spremenit neke nastavitve v omrežju in je nato nalaganje windowsov hitrejše.
Kje bi lahko najdu navodila za spremembo teh nastavitev??
Thanx
SaXsIm ::
to ni zaradi adslja, razen če imaš adsl na routerju, ta računalnik pa je priključen na router. V lastnostih povezave si nastavi statičen ip naslov, npr 192.168.0.1. Nato nastavi dns strežnike - za siol 193.189.160.11 in 193.189.160.12
SaXsIm
ne, drug dns. Povej kaj imaš, ti bom pogledal na uradni strani, lahko pa pogledaš tudi sam.
SaXsIm
Bakunin ::
nastavitve za DNS ipd. dobis avtomatsko preko pppoe.
naceloma ne rabis nic drugega nastaviti. samo vpises uporabnisko ime ter geslo.
ostalo je 'automagicno'.
naceloma ne rabis nic drugega nastaviti. samo vpises uporabnisko ime ter geslo.
ostalo je 'automagicno'.
ja vem, da strežnike dobiš avtomatsko, vendar a ni hitreje, če jih imaš že vpisano?
SaXsIm
dns za sinfoniko je na njeni strani
Nastavitve DNS strežnika moj.net: 212.93.226.5, 212.93.226.6
SaXsIm
Bakunin ::
Ni nic kaj hitreje.
Kaj pa ce ISP spremeni IP svojih DNS (kot je siol naredil pred kratkim) ?
Ali pa ti spremenis ponudnika ? ali pa se selis med njimi.....
Kaj pa ce ISP spremeni IP svojih DNS (kot je siol naredil pred kratkim) ?
Ali pa ti spremenis ponudnika ? ali pa se selis med njimi.....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | nslookup "No response from server" taurus-1Oddelek: Omrežja in internet | 2503 (2296) | Bakunin |
» | Sinfonika (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 28595 (12780) | overlord_tm |
» | Preko ruterja imam brezžični internet vendar se strani nočejo nalagati???Oddelek: Omrežja in internet | 3160 (2860) | sonceeek |
» | Seznam DNS strežnikov slovenskih ponudnikov internetnih storitev:Oddelek: Omrežja in internet | 10566 (9993) | Tilen |
» | HomenetworkOddelek: Omrežja in internet | 3486 (2762) | MrStein |