» »

Cena stropa iz mavčnih plošč

Cena stropa iz mavčnih plošč

Osprey ::

Glede na to, da sem enkrat že dobil koristne informacije tukaj na Slo-techu (kdo bi si mislil) na vprašanje iz gradbeništva, je tukaj še eno. >:D

Imam hišo, v kateri gornje nadstropje (še) ni v uporabi, razen kopalnica bo čez kak mesec. V tem gornjem nadstropju še ni narejenih stropov, torej vidi se ostrešje. Želim izvesti strop z mavčnimi (gips) ploščami. Zanima me:

1.) Ker ostali del nadstropja še ni v uporabi, bi rad zaprl oz. naredil strop le v kopalnici, ostalo kasneje. To je manj praktično, ampak verjetno je mogoče?

2. Predvsem pa me zanima skupna cena, torej z delom in vsem materialom za tak strop (ca. 5-6 m^2). Morda je kdo pred kratkim delal kaj takega in ve, kako se trenutno gibljejo cene?

To je to zaenkrat.

LP

#000000 ::

Men je pred časom en Knaufar reku da on brez računa! kasira 'samo za roke' 1500 sit m2 za steno in 2500 sit m2 za strop. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

Osprey ::

To je samo delo verjetno?

Gwanaroth ::

Zagotovo je samo delo. Gips plošče moraš kupiti sam.
Lights often keep secret hypnosis..

#000000 ::

Ja ja sej sm reku 'roke' materijal je pa tko, odvisno kje ga kupiš,
čeprav mislm da za unih par metrov ne bo ne vem kaka razlika. Aja kupi ga tam kjer ti zastonj prpelejo robo domov, in ne nabavi ta velikih plat, (že tamale so zajebane za držat sploh pod stropom)

Najboljš da kazga kolega uprašaš ki je v kratkem delal kej podobnega, če ti da cifro oz. če ti koga priporoča (ker niso vsi dobri, eni so šlampasti pri postavljanju, in pol k je treba pokitat, najrajš kr kidnejo) tko da morš spet enga plačat da ti lepo pokita.

Da pa ne boš mislu da je težko, sploh ni, poglej si na knaufovo stran, maš skor tutoriale gor, jest sem pregradno steno kr sam postavu v enem popoldnevu in še dons stoji k zidana :D

Če nisi nevem kolk lev pol ti bo hitr jasno, vinkl, meter, pa wasser vago, ma pa vsaka kuharca že. :D LP

Buggy ::

Grudge: Ce imas vidno ostresje bos verjetno moral razmisliti tudi o izolaciji nad ploscami, ker pa se gre za kopalnico je pa dobro, da vzames plosce, ki so malce bolj odporne na vlago ("ta zelene").
Je pa stvar taka, da vprasanje ce bos koga nasel ali da bo prisel kdo delati samo tako majhno povrsino, sploh sedaj, ko je ravno sezona za taka dela.
Ce si malo praktika, imas kancek odvecnega casa, nekaj volje in dosti zivcev, se tega lahko lotis sam. Osnovno orodje te bo stalo nekaj denarja, vendar ga bos lahko kasneje vedno uporabil.
Cene knaufanja "na kljuc" pa se lahko hitro priblizajo 7ksit za m2.
Malo si preberi TALE LINK in se malo okoli pobrskaj je na temo "knaufanja" veliko govora...pa srecno!

#000000 ::

Aja sorry v bistvu ti rabiš strop, mislm da je možno knauf al pa rigips ponucat tud za strop nism pa 100% Vem tud da grejo v kopalnico ponavad plate za vlažne prostore tko da moraš to povedat prodajalcu in te so malenkost dražje.

Osprey ::

Torej po vaše 150kSit zadostuje za ves material (te posebne plate, ki prenesejo vlago) z delom vred in da še tervol gor nafilam?

Recimo da zaenkrat ni časa, da bi to se učil in delal sam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Osprey ()

#000000 ::

kva 150.000 sit, to maš dost ponojem že 70-80 če daš delat na kluč

Buggy ::

A nisi rekel da imas 5-6m2 stropa samo za naredit...ptemtakem lahko z 150Ksit opremis celo kopalnico te velikosti :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mavčne (gips) plošče - orodje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12323342 (6859) Twixz
»

Urejanje stanovanja

Oddelek: Loža
123251 (2646) SkIDiver
»

Pretirana cena adapcije notranjosti hiše? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5513040 (10906) T0RN4D0
»

kaj uporabiti pri zidavi stanovanja?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5018106 (17174) madmitch
»

zvočniki v kopalnici

Oddelek: Zvok in slika
143317 (3067) marmar

Več podobnih tem