Forum » Pomoč in nasveti » "Bad Sectorji" in pa programi za izolacijo le-teh, kateri?
"Bad Sectorji" in pa programi za izolacijo le-teh, kateri?
ZLOky ::
Kot je že v naslovu povedano, me zanima, kateri programi so za "izolacijo" teh poškodovanih sectorjev, tako da je disk normalno uporaben še naprej za razliko v manjku tistega prostora (nekaj kilo, mega bajtov).
Vem za alternativni postopek, ke se glasi takole. Z ustreznim programom bi pregledal disk in si zapisal od kje do kje se nahajajo slabi sektorji, potem bi pa s Partition Magic ali čim podobnim ta del sektorjev ne formatiral oz. bi pustil "unpartitioned space".
Vem za alternativni postopek, ke se glasi takole. Z ustreznim programom bi pregledal disk in si zapisal od kje do kje se nahajajo slabi sektorji, potem bi pa s Partition Magic ali čim podobnim ta del sektorjev ne formatiral oz. bi pustil "unpartitioned space".
http://www.google.com/ dela čudeže!!!
Vikking ::
Vrži vstran zadevo, če so že gor bad sektorji, je velika možnost nastanka novih in boš mogu redno pregledovat disk in označevat le-te, kar pa za večje kapacitete ni kratek čas. Se ne splača.
ZLOky ::
A imaš izkušnje s tem?
Kolikor sem jaz slišal, če "pravilno izoliraš" slabe sektorje, potem tudi disk ne dostopa do teh delov in se ne širijo, tako da naj ne bi bilo problemov. (rekla-kazala).
Kolikor sem jaz slišal, če "pravilno izoliraš" slabe sektorje, potem tudi disk ne dostopa do teh delov in se ne širijo, tako da naj ne bi bilo problemov. (rekla-kazala).
http://www.google.com/ dela čudeže!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 5076 (3936) | jonystar |
» | Izločanje poškodovanega dela diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1848 (1585) | dash_wallace |
» | Poskus oživetja diska z bad sektorji?Oddelek: Strojna oprema | 4525 (3507) | amigo_no1 |
» | chkdsk /f problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1648 (1455) | bluefish |
» | Bad sectorOddelek: Strojna oprema | 2176 (1918) | Bluechriss |