» »

prosim pomagajte

prosim pomagajte

_Xavier_ ::

mene zanima kaj pomeni FSB in kaj vse moram upoštevati pri navijanju procesorja. imam pentium 3 933 mhz. pa če mi lahko poveste glede voltaže kako jo morem dvigovat pa tko.:\

R0K ::

FSB - Front Side Bus

Ja navijaš ga pa lahko kar preko Bios-a, tako da dvigneš množilnik...sam ne pretiravaj...lepo malo po malo, pa skoz glej kakšno maš temp. noter...pa to ..

...glede voltaže pa nevem kako je za Intele, samo jst jo mam na mojem TB 1ghz na 1.775 ...

rc-car ::

Intela ti ne bos nikol navil preko mnozilnika, ker je zapecen v procesor in se ga ne da spreminjat (tako kot pri AMD). Ostane ti samo se preko FSB.

Kakor je meni znano je ta tvoj pentuim133MHz FSB, right? Torej ga glih ne vem kolk velik ne bos mogel navit.. Daj voltazo do konca in poglej kolk se greje, potem pa povisuj FSB. Vendar bodi previden, ker se s povecevanjem FSB veca tudi hitrost PCI, AGP in se ti bo zato graficna, zvocna itd. bolj pregrevala.. Najbolje je, da mas odprto kisto in z roko slatas, kok je vroce (ko ne mores vec drzat roke gor, takrat se pregreva)
Ko dosezes zeljeno frekvenco oz. ko na visji ni stabilen zacni zmanjsevat voltazo procesorja, da se ne bo tolk grel.. Samo pri vsaki voltazi dobro pretestiraj procesor, ker pri prenizki voltazi bo hitro zacel kej ga srat.. Ce ti prezivi 3D Mark 2001 brez napak, pol si zmagu! :D
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

alien-w ::

moj "skoraj soimenjak": Tako ti povem, ce bos navijal tole zadevšno, potem najprej poglej kaksen cooler imas gor. Sicer to za enkrat zate se ne bo tako pomembno, toda vzemi v zakup, da bos za uspesno OCjanje rabil kaj drugega kot original cooler od intla. Ko si to preveril, pusti kišto odprto, kot je že rc-car reku, potem pa pusti voltažo pri miru in počasi dviguj FSB. Vmes pazi, da imaš nastavljene delilnike med FSB in AGP ter PCI slotom, tako da bo le ta čim bližje 66 (AGP) oz 33Mhz (PCI). Sej prov velik ne bos imel izbire, toda poskusi tudi to cimbolj znizat. ko bos dvigoval FSB, bi morala biti temp vedno ista ne glede na to, koliko Mhzjev mas (napetost zvisuje temp, ne frekvenca). Ko procesor ne bo vec stabilen (3D mark ne bo sel cel cez), dvigni napetost za 0,05 gor (za najmanj kar lahko) in spet višaj frekvenco. Ko bos prisel do stabilnosti, kjer tudi višanje voltaže ne bo pomagalo, kupi boljši cooler, če ne boš zadovoljen z doseženo frekvenco. Nato pa spet poskusi malce navijati. Ne skrbi, ce ne bo slo od zacetka, to potrebuje svoj cas, tako da nikamor ne hiti.

_Xavier_ ::

sm čst nov na tej sceni pa mi je frend prej reku da mam jest že FSB na 133mhz (na začetku k prklopm računalnik mi napiše 133x7.0 tko da mislm da je FSB do konca ). nevem vi mi povejte. imam volcano 6cu. k tud ne dela tko k bi mogu en mesec je delu normalno pol se je pa temperatura dvignla na 45. a lahko z navijanjem kej skurm
:\

TESKAn ::

Alien - w: zaradi dvigovanja frekvence SE dviguje tudi temperatura. je pa res, da se dvigne manj, kot se dvigne zaradi dviga voltaže.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje Celerona !

Oddelek: Navijanje
291477 (1027) Spajky
»

navijanje amd thunderbird

171182 (946) mesoreznica
»

Kako je z Athloni 2500 XP (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
1328310 (5987) Tarzan
»

Navijanje AMD 1Ghz

442183 (1647) OwcA
»

FSB in ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
593756 (3195) morphling1

Več podobnih tem