» »

Baterije pri prenosnikih

Baterije pri prenosnikih

unkn0wn ::

Zanima me koliko cajta baterija drži normalno pri laptopih se prav prbližn tok cajta k je bla nova.

Če ti prklopš laptopa na štrom pa je baterija na pol polna, je to slabo ali ne? ker kokr vem za baterije telefonov pa to je bolš dokonca spraznt pa šele pol povnt da se ne zjebe. kako je to pr laptopih?

a delajo če daš baterijo vn pa na štrom prklopš?

kako se obensejo baterije pri asusih in sonyjih? (predvsem me zanima za asus) in koliko stanejo nove (asus serija a6j)


LP

kekz ::

Koliko zdrži baterija pri notesnikih, je zelo odvisno od modela. Običajno od dobre 1 ure pa nekje do 8 ur.

Pred časom je tudi mene zanimalo, kako je s tem polnjenjem na pol polnih ali polnjenjem praznih samo do polovice. Temu se reče spominski efekt. Veliko strani sem prebrskal in zdi se mi, da sem največ o tem bral na strani Varte.

Menda so zelo močan spominski efekt imele nekdanje NiCd baterije in pri tistih si moral res paziti, da si jih vedno izpraznil in potem povsem napolnil. Ravno zato so potem razvili druge tipe baterij. Novejše so NiMh in Li-ion in tega efekta menda nimajo. Pomeni, da jih lahko polniš in prazniš kolikor hočeš in kadar hočeš.

desperados ::

Sem mali iskal po forumu in se mi ni dalo odpreti nove teme, tale je dokaj slična mojemu problemu.

In sicer pred 14 meseci sem kupil prenosnika dell 6400 na začetku ali pa vsaj prvih 10 mesecev mi je baterija zdržala 3-6 ur odvisno od operacijskega sistema torej na windowsih do 3 ure in na Linuxu do 6 ur potem se je čas uporabe kar naenkrat prepolovil. Sedaj mi zdrži le še 40minut na windowsih in skoraj 50 na Linuxu. Sicer je res da mu sedaj vedno znova nalagam novih težjih nalog ampak se mi zdi da tako nenadna sprememba ni upravičena. Vsaj meni se zdi da se v 14 dneh ne sme in ne more kapacitivnost baterije tako poslabšati.

Torej je to res (li-ion 56W 11.1V) ali je to kaka marketinška poteza saj nebi bilo prvič da bi mi stvar odpovedala ravno ko poteče garancija čeprav je na baterije dejansko le pol leta :( ? Saj nova baterija stane najmanj 120€.

Nakar me je prešinilo dejstvo da bi lahko baterijo obnovil, torej zamenjal člene. Trenutno jih je notri 6 ampak je še za najmanj 3 člene še prostora v ohišju baterije. No zanima me če se je že kdo ukvarjal s tem, na kaj je treba paziti itd...

A. Smith ::

Klik

LiIon celice, ki jih največ proizvaja Panasonic, je kar težko dobiti. Se pa menda dobijo v specializiranih modelarskih trgovinah, kjer je spet vprašanje marž. Ne vem, če se boš lahko izognil naročilom iz tujine.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov prenosnik - baterija zunaj ali ne?

Oddelek: Pomoč in nasveti
333201 (2001) FX6300B
»

Microsoft: baterije niso problem

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4813146 (11063) Bor H
»

Prevare pri prenosnikih

Oddelek: Strojna oprema
394845 (3628) overlord_tm
»

Prvo polnjnje GSM-a - zakaj 16 ur?

Oddelek: Loža
264608 (3767) boych
»

mobi

Oddelek: Loža
231854 (1441) Cokolesnik

Več podobnih tem