» »

Instalacija WINXP na SATA disk v prenosniku

Instalacija WINXP na SATA disk v prenosniku

ziviky ::

Hi,

sem kupil HP NX9420 in takoj izbrisal tisto skrito recovery particijo od 8Gb. Sem mislil reinstalirati Windowse in sem se grdo presenetil. Imam SATA disk in winXP hocejo instalacijske diskete od SATA diska. Seveda, drajverje imam ampak na prenosniku nimam floppy-a.

Kako naj instaliram WINXP?

P.S.
sata gonilnike sem skopiral na USB key in ni delovalo.V BIOSu mi je edina opcija enable SATA native ON ali OFF. Sem probal z obe

-Techo- ::

preden si zbrisal particijo bi mogu nardit dva DVD-ja z instalacijo...zdej ne mors nc druzga kot da poklices na HP in prosis da ti naredijo ta DVDja in poslejo...ce bojo seveda tko prjazni :) ...
One for all, all for one

banana.

Kaj to pomeni? Ce kupis nov HD ne mores instalirat WinXP?

Sem slisal da obstaja nacin kako vkljuciti gonilnike v instalacijski CD WinXP. Pozna kdo kaksen tutorial?

UzzI ::

Jst sm meu isti problem! Pa sm kr nekej ur presedu preden sm ugotovu u čem je fora. Na enmu forumu sm prebral da u biosu sklopiš SATA native. Pa m je uspel. Edin problem je zdej k ga ne morm nazaj uklopt. winsi pa drgač navadn delajo

misso ::

Kaj pa če bi si rečmo omislili disketnik na usb ali bi to potem delovalo pri instalacijah raznih winxp, itd ?

StratOS ::

Dosnemi si driverje za bootable USB eksterni flash disk,CD/DVD in jih tam integriraj pred inštalacijo (F6) ter določi pot do driverjev (mislim, da tudi gre !).

Drugače pa jih lahko nekompresirane vstaviš v /i386/ direktorij Winxp CD-ja.
Zapeči boš moral nov CD/DVD WinXp, če hočeš tako rešit problem (podobno sem sam uredil neke zadeve z dodatnim kontrolerjem in kartico).

Povej kako je šlo.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

sem ze uredil. Sem uporabil program nlite za integracijo drajverjev v instalacijo.
tnx

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IDE master / SATA slave

Oddelek: Strojna oprema
313079 (1393) Duhec
»

sata drivers & bios

Oddelek: Strojna oprema
94137 (3807) jackorsen88
»

HP laptop 6715b free dos: setup windows xp in driverjev

Oddelek: Operacijski sistemi
277642 (6373) Gwanaroth
»

Kako naj instaliram winxp, če moj novi notebook s sata diskom, ki nima disketnika???H

Oddelek: Pomoč in nasveti
474847 (3429) al3s
»

Instalacija XP ne najde diska

Oddelek: Operacijski sistemi
416021 (4884) fredyjetle

Več podobnih tem