Forum » Pomoč in nasveti » Problem z grafiko
Problem z grafiko
Master_X ::
Ok problem je sledeč.
Pred dvema dnevoma mi je igra (PES 5), ko se pride do tekme (torej do točke kjer grafika začne delat svoje) zmrznila. Pravzaprav je zmrznil cel komp, deloval je še samo reset gumb :D. Po resetu probam še enkrat, spet vse zmrzne, ko probam tretjič me vrže na desktop, igra se zapre. Probam drugo igro (Sims 2), se sploh ne zažene. Problem je samo pri igrah. vse ostalo deluje normalno, zato začnem sumit grafično. Pregrevanje menda ni ker tudi zjutraj ko je komp 10 ur off in ti dnevi zadne cajte niso ravno najbolj topli, še majn pa noči. Ok, danes si naložim 3d MArk in poženem test, vseeno al nastavim ločljivost na 800×600 al 1024×768 (na teh ponavadi igram igre) mi kartica dela povprečno 6-7 FPS.
Zdaj pa vprašanje: Je to hardware problem, al bi ga se dalo tudi softwarsko rešit (s tem, da sem že namestil najnovejše drivere), recimo z novo namestitvijo sistema ipd. ?
Aja sistem:
AMD Athlon 64 3700+
Matična Foxconn Winfast NF4XK8MC
RAM 1024 MB
grafična Ati Radeon X800 GTO U2 Pci-E
Maxtor 200 GB, itd....
Se zahvaljujem za odgovore.
Pred dvema dnevoma mi je igra (PES 5), ko se pride do tekme (torej do točke kjer grafika začne delat svoje) zmrznila. Pravzaprav je zmrznil cel komp, deloval je še samo reset gumb :D. Po resetu probam še enkrat, spet vse zmrzne, ko probam tretjič me vrže na desktop, igra se zapre. Probam drugo igro (Sims 2), se sploh ne zažene. Problem je samo pri igrah. vse ostalo deluje normalno, zato začnem sumit grafično. Pregrevanje menda ni ker tudi zjutraj ko je komp 10 ur off in ti dnevi zadne cajte niso ravno najbolj topli, še majn pa noči. Ok, danes si naložim 3d MArk in poženem test, vseeno al nastavim ločljivost na 800×600 al 1024×768 (na teh ponavadi igram igre) mi kartica dela povprečno 6-7 FPS.
Zdaj pa vprašanje: Je to hardware problem, al bi ga se dalo tudi softwarsko rešit (s tem, da sem že namestil najnovejše drivere), recimo z novo namestitvijo sistema ipd. ?
Aja sistem:
AMD Athlon 64 3700+
Matična Foxconn Winfast NF4XK8MC
RAM 1024 MB
grafična Ati Radeon X800 GTO U2 Pci-E
Maxtor 200 GB, itd....
Se zahvaljujem za odgovore.
cajac ::
hmmm 6-7FPS to pomojem katere koli driverje maš bi moglo bit več kero pa maš grafično?
I aM tHe OwNaGe, BiTcHeZ
Bidox14 ::
sej pa je napisal: grafična Ati Radeon X800 GTO U2 Pci-E
jaz sem mel enak problem pri 3d mark 05... dobil sem 1-2 fps, ko sem naložil nove gonilnike so problemi izginili... nwm, zakaj pri tebi ne. Enako mi je zaštekalo v pesu. Že v meniju, ko se zbere postavitev...
jaz sem mel enak problem pri 3d mark 05... dobil sem 1-2 fps, ko sem naložil nove gonilnike so problemi izginili... nwm, zakaj pri tebi ne. Enako mi je zaštekalo v pesu. Že v meniju, ko se zbere postavitev...
MSI K9N Platinum, x2 4000+, 2GB Geil Ultra 800MHz, 7600GT, 450GB SataII
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bidox14 ()
cajac ::
ups se opravičujem... uglavnm pejt na atijevo stran (www.ati.com) pa si nalož catalyst-ove driverje če pa nau delal pa pjt ke k si jo kupu p naj se z tem ubadajo aja seveda če maš garancijo
LP!
LP!
I aM tHe OwNaGe, BiTcHeZ
Master_X ::
Hvala za odgovore, bom probo te najprej na novo naložit vse. Drugače pa pač očitno servis .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 20827 (13892) | Janac |
» | X800GTO~2 prihaja... (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Navijanje | 42365 (20350) | Dragon14 |
» | Kupujem nov kompOddelek: Kaj kupiti | 1829 (1350) | ZeCHoW |
» | Mnenje o računalniku (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6020 (4996) | Kato |
» | Nakup graficne med med 40 - 50 jurjev?Oddelek: Kaj kupiti | 1589 (1160) | pinx |