Forum » Omrežja in internet » router problem internet ne dela
router problem internet ne dela
murphyboy11 ::
lep pozdrav.
imam sledeči problem imam router wf506 in nikakor ne znam nastavit da bi mi delal internet mreža dela pc ji se vidijo med sabo ipje imam nastavljene preko DHCP ja.
ISP je telemach ..
imam nastavljeno dinamic ip tako da pridobi ip zunanji avtomatsko in ga tudi dobi kakor tudi dns .. ker vidim pot sistem info v router nastavitvah samo internet pa nikakor ne dela...
Prosim za pomoč kaj bi lahko še nastavil mogoče NAT virtual server kaj podobnega.
aja firewall je disable..
hvala za odgovore.
imam sledeči problem imam router wf506 in nikakor ne znam nastavit da bi mi delal internet mreža dela pc ji se vidijo med sabo ipje imam nastavljene preko DHCP ja.
ISP je telemach ..
imam nastavljeno dinamic ip tako da pridobi ip zunanji avtomatsko in ga tudi dobi kakor tudi dns .. ker vidim pot sistem info v router nastavitvah samo internet pa nikakor ne dela...
Prosim za pomoč kaj bi lahko še nastavil mogoče NAT virtual server kaj podobnega.
aja firewall je disable..
hvala za odgovore.
paljer ::
Če maš ročno nastavljen IP moraš napisat tut IP od gatewaya ( router ) in še pod prefered DNS isti IP. Edino kar mi pade na pamet.
murphyboy11 ::
sem napisu da imam preko DHCPja pomeni da dobi vse avtomatsko in tudi dobi ker mreža dela
sicer sem pa probal tudi ročno vse nastavit pa internet še zmeri ne dela ..
sicer sem pa probal tudi ročno vse nastavit pa internet še zmeri ne dela ..
9966 ::
murphyboy11
ali si poklical na Telemach, ker pri njih je tako da se dinamicno dodeljuje staticen IP na podlagi fizicnega naslova mrezne kartice v tvojem primeru WAN MAC usmerjevalnika.
zato bo najbolse da poklices na Telemach.
Razen ce znas klonirat MAC iz PC-ja v usmerjevalnik.
--
lp
ali si poklical na Telemach, ker pri njih je tako da se dinamicno dodeljuje staticen IP na podlagi fizicnega naslova mrezne kartice v tvojem primeru WAN MAC usmerjevalnika.
zato bo najbolse da poklices na Telemach.
Razen ce znas klonirat MAC iz PC-ja v usmerjevalnik.
--
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 567992 (4821) | c23po |
» | Nedelujoča FTPS povezava ob menjavi Telemach modemaOddelek: Omrežja in internet | 1584 (1349) | medo7 |
» | strežnik skozi dva ruterjaOddelek: Omrežja in internet | 6523 (5829) | Yohan del Sud |
» | Težava z dostopom do internetaOddelek: Omrežja in internet | 2317 (2114) | solatko |
» | Kako nastavit WLAN ASUS WL500g (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7862 (5606) | DixieFlatline |