» »

Zanimive sanje

Zanimive sanje

dela ::

Tik pred spanjem sem gledal dokumentarec o špijonažah. Predstavljene so bile razne industrijske špijonaže, kraje načtrov itd. - med drugim tudi kraja načrtov concorde-a, ki so ga potem več ali manj skopirali v Rusiji in nastal je Tu-144, za mnoge boljše izmed teh dveh letal...

Sanje so potekale takole: Z očetom in mamo hodimo po nekem pobočju, nakar mimo švigneta dve letali, oče pravi: "glej concorde-a", jaz mu pa obrazložim, da sem ravnokar gledal oddajo in da je to Tu-144. Tupoljeva nato izvajata nekakšne akrobacije in eden grdo strmoglavi. Vrnemo se v dolino - v eno stavbo in notri zagledamo neke ljudi, za katere (ne vem zakaj) takoj vemo, da ne govorijo slovensko, zato jim začnemo kazati z rokami: "Tupoljev-down". Eden izmed njih začne kričati nekaj po rusko, nato potegnejo ven brzostrelke in začnejo streljati na nas. Takrat se zavemo, da so to ruski agenti, ki nočejo, da bi se informacija o strmoglavljenju Tupoljeva širila. Zaloputnem vrata, ki so, kot se izkaže, neprebojna, oče in agent, ki je ostal v isti sobi kot mi, se med sabo ubijeta. Transparentna vrata držim zaprta, dokler spet ne zaslišim kričanja - spet nekaj slovanskega, a tokrat še bolj podobno slovenskemu - srbohrvaščino. Ruski agent pred mano podleže strelom, odprem srbskim vojakom (za katere se kasneje razodanejo), sanj je konec.

Zanimivo se mi zdi sledeče:

- v dokumentarcu ni bilo govora o tem, da bi kdo koga ubil zaradi kakšne informacije. Ponavadi so moje sanje precej nesmiselne, tokrat se je v njih ustvarila realistična situacija, zvita praksa, ki je že veliko krat bila uporabljena, nad katero sem pa kot akter v sanjah bil presenečen, ko so Rusi začeli streljati, sicer bi že prej bežal pred njimi. Tukaj se vidi, da med spanjem deli možganov delujejo ločeno - v enem se generirajo situacije, v drugem pa dejanja akterja.

-akter je imel dobolj spomina, da je v sanjah vedel, da je, ko je bil buden, gledal dokumentarec o Tupoljevu.

-oče v sanjah prvi spregovori - oče umre

-srbski vojaki ubijejo ruske agente - simbol za vedno šibkejše rusko-srbske vezi v realnosti (verjetno)

Če imate še kakšne komentarje, kar na plano z njimi. Če ste sami imeli kakšne takšne sanje, tudi. Mislim, da je bila na s-t že ena tema o sanjah, pa je z iskanjem nisem našel, zato sem odprl tole.
  • spremenil: dela ()

miwche ::

haha... ma si ratal pravi Freud.:D

karafeka ::

Dober scenarij za film. :)

dela ::

V filmu bi zamenjal srbske vojake za francoske, da bi bilo bolj logično, ti bi pa na koncu pomotoma ubili nas, očividce. Spletke, vojaki, ironija - v stilu nikogaršnje zemlje. Damn, ljudlje bi jokali v kino dvoranah. :D

Tody ::

To kar si ti sanjal bi "strokovnjaki" imenovali pucanje možganov. Možgani čez dan prejemajo ogromno informacij in čez noč ubistvu urejajo podatke in brišejo nepotrebne zadeve.No tako sem bral da so pogruntal.

Tvoje sanje v prvem delu seveda povzamejo tisto kar si nazadnje delal (škoda da nisi kakega porniča gledal :P ) in potem še kake zamere ki jih v resničnem življenju nebi nič porajtal.

Meni se dotkrat sanja kaj iz službe, ko kak printer ne dela pa ga ne morem popravit se mi potem sanja da je to edini pritner na svetu jest pa nujno rabim nekaj sprintat, vmes se seveda še podatki izgubijo in sploh sem v kurcu :)Pravtako sanjam če se skom "skregam"pač trenutna nesoglasja ali napaka v komunikaciji. Pa potem sanja svašta o tem...

Ene parkrat sem pa že sanjal kako sem zamudu na izpit oz pozabil vse kar vem:D

dela ::

Tokrat so moji možgani videno malce nadaljevali in to celo smiselno (za razliko od ponavadi) in nad tem sem tako navdušen. Sem pa opazil da sanjam vedno le predzadnjo ali še prejšnjo stvar o kateri razmišljam. Nikoli zadnje. Recimo zdaj sem po tistem dokumetarcu gledal še wheeler dealers, ki so trajali še 10 min in so bili res zanimivi, nato pa sem šel spat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

Pesjan ::

Zakaj mam pa jst skoraj vedno mokre sanje?

Tody ::

ker se v budnem svetu ne "sprazniš"

Širajzl ::

Pri nas pravimo tako: "saja, polna ret spaja":D
http://s2.bitefight.si/c.php?uid=29086

Pyr0Beast ::

Zanimive sanje, res

Tako, kot sem se jst enkrat potikal po sibirskih gozdovih.
Ene parkrat simuliral 64 playerjev v Bf2, bil na obisku pri stričku Billu, in še inu še :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Pesjan ::

Eyga, jst sm meu tud "battlefield style" sanje, se mi pozna, da ga preveč drkam(BF).

nekdo_02 ::

Jaz sem pa mel enkrat sanje da sem ful otročji in sem se obnašal ful otročje

Thomas ::

Zanimive sanje si imel, moram rečt. :)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Sandoval ::

@pizdameterna

Zate res velja, da ponoči podoživljaš čezdnevne dogodke.>:D
Kr3nU_X JAZZ-WA Sandoval

Super Sonic ::

"Če ste sami imeli kakšne takšne sanje, tudi."

Takšnih ravno ne, sem pa pogosto sanjal kako umiram in večkrat tudi umrl. Enkrat me je zadelo kopje v srce - bolečina, ki sem jo občutil takrat je bila takšna, da sem se zbudil. Ko sem se zbudil, se več minut nisem mogel niti premakniti iz določene zvite poze. Večkrat so me ustrelili>:D, enkrat sem se utopil,...

Še največkrat pa sanjam smrt v družini preden se ta zgodi. Večino smrti sem do sedaj zadel, razen babičine in bratove. Oba sta še vedno precej živa:D .

Drugače pa tudi lani, ko so se vrstila strmoglavljanja letal, sem v živo sanjal padec letala. Te sanje so se mi potem še 2x ponovile. BIlo je pa noro grozno in vedno enako, nikoli drugače. Vedno ista blokada v glavi in vojna s samim seboj zakaj ne ravnam bolje v določeni situaciji. Sem pa na koncu preživel... :)
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

Jst sem imel še posebno veliko problemov z defuzanjem bombe :D
Ene 5x se je ponovilo :)
Po lanpartiju se mi je večkrat zgodilo, da sem še v sanjah špilal COD2 - El Alamajn (neki tadzga), DM seveda in pa samo rifle. Enkrat mi je celo uspelo skočiti iz 50m visokega bloka, pristal čisto lepo na nogah, nato pa odkorakal naprej :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

baker ::

Jest sm zdej v enem tednu že ene 3x sanju, da sem zadel na lotu. Pol se pa zbudim pa ni več keša:'(

billgates ::

Men se je ravno zadnjič sanjalo da je fotr me dol s ceste vrgu potlej pa je v njega prletel neki kar je peljal 300 km/h ker so pol policaji neki pravli o tem. Da da pr men je tut fotr umrl pa tolk da še jest ne zraven.

dela ::

Malce sem še razmislil, zakaj so sanje bile takšne, kot so bile. Moj miselni vzorec: concorde = na nek način nestabilno letalo (strmoglavljenje leta 2000), concorde = Tu-144 (dokumentarec) ---> Tu-144 = nestabilno letalo. Očitno to na nek način drži, saj wikipedia pravi naslednje:

At the Paris Air Show on June 3, 1973, the development program suffered a severe blow when the first Tu-144S production aircraft (reg 77102) crashed. While in the air it undertook a violent downwards manoeuvre. Trying to pull out of the subsequent dive, the plane broke up and crashed, destroying 15 houses and killing all six on board and eight on the ground.

Seveda imajo, po drugi strani, vsa letala kdaj težave.

Še ena podrobnost iz teh sanj, ki je do sedaj še nisem omenil : en Tupoljev je bil pobarvan (mislim, da rumeno), drugi pa ni bil pobarvan in je imel vidne zakovice - izgledal je zanemarjen. Verjetno je bil tak, ker sem pred kakšnim mesecem na wikipediji bral o migu-25. Ta naj bi imel na mestih, ki za aerodinamiko niso pomembna, vidne zakovice zaradi nižanja stroškov. Torej : Mig-25 = rusko letalo, ruska letala = vidne zakovice, Tu-144 = rusko letalo ---> Tu-144 = vidne zakovice. Z realnostjo se ta podatek sicer ne sklada, se je pa nedvomno tako prikradel v sanje.

Pesjan ::

Kwa sm jst use sanju...auuuuf...da so me neki teroristi s kalašniki sneli, pa še bolečino čutiš, pol ene parkrat sem sanjal strmoglavljenje avijona v bližini moje bajte, 3/4 sanj so pa mokre sanje (no to sem že povedu), aja pa še zombije sm sanju, da me lovijo po totalno razčefukanem mestu(apokalipsa najbrž) v stilu Resident Evil-a, najbolj je pa blo zajeban, ko si vedu da sanjaš, pa si se "zbudu" in si ugotovu,da še zmeraj nisi v realnosti(če sploh obstaja).In največja muka se je blo zbudit, sploh nisem mogel vun iz sanj jebemti 8-O ....to bi blo to

Pyr0Beast ::

Jah, treba se je znat zbudit :)
Je kdo že sanjal dvojne sanje. K sanjaš da sanjaš ?
Jst sem ene parkrat, in sem se naspal v polovičnem cajtu, namesto 10+ v samo 5.5 urah :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Pesjan ::

ja itak, tud trojne če češ(ne hec, dvojne sem imel, ja)

keko ::

Nepozabne sanje so ble, ko sem sanjal da sem u matrici..bil sem med pisarnami kjer je bilo veliko sip... pa celo noc.. so me agentje lovil..
najbolj je pa blo ko sem bezal na motorju..
od tega je ze par let..se jih pa se vedno spomnem. :)

Se boljsa varjanta je pa ko haluciniras. :D

Trololololo1 ::

Jst sm pa včasih vedno sanjal kako letim. Prav dober feeling je bil.

nevone ::

Ko sem bila še majhna se mi je sanjalo, sa sedim na WC-ju. Evo, pa je bla mokra postelja.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Pyr0Beast ::

Hehehe, zanimivo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Pesjan ::

@nevone:priznaj, da zdaj ni nič drugače(to da je pojstla mokra), samo drug vzrok je ;)

Good Guy ::

kr neki:\ :\ :\ :\ :\
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

nevone ::

>priznaj, da zdaj ni nič drugače(to da je pojstla mokra), samo drug vzrok je

Drug vzrok, pa drug izvor mokrote. Samo kaj ima to zdej skupnega s tole temo? :\

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Pesjan ::

"kr neki"

Ne vem, če je krneki da ma vsak dan pojstlo mokro...
....lej mokra pojstla in hkrati čudne sanje...d0h

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesjan ()

perci ::

Ko sem bila še majhna se mi je sanjalo, sa sedim na WC-ju. Evo, pa je bla mokra postelja.
Meni se je to enkrat zgodilo pri 15ih. Sam dejansko me je ful tiscalo in sem sanjal, da sem prilaufal do wcja in ....lepo toplo je postalo :D.

Sicer pa so se mi take sanje ponovile se parkrat kasneje (tudi po dvajsetem letu) in vedno sem ze zbudil ravno trenutek predno sem hotel odtočit :).

Pesjan ::

hehe...policajac, nisi edini

CaqKa ::

ti tak sredi sanj nekje utripa ena rdeča luč.. pa se sprašuješ le zakaj utripa. pa čez nekaj časa.. aja lulat morem :)

no jaz sem imel one sanje kak se jim že reče.. ko imaš kontrolo.. samo kontrola je bila samo delna.. blo je namreč tak da me je neki pes napadal, pa me je v kot stistnil.. pa nisem vedo kaj bi pa sem razmišljal.. pa sem si reko ja nič.. te se bom pa zbudil. in sem se zbudil, pa je bil problem solved ;)

Pyr0Beast ::

Lucidne, lucidne sanje.

Ko se jih unkrat aučiš kontrolirat, uživaš, tako kot jst. :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Matek ::

Moje sanje so ble zadnjič tudi nenavadne iz enega specifičnega razloga. Nisem počel ničesar čudnega, sprehajal sem se po pločniku z eno skupino neznanih ljudi, takrat pa sem iz hiše ob cesti zaslišal znano melodijo (Partibrejkers - Hipnotisana gomila) in začel zraven peti tekst. Presenetilo me je, kako živa je bila glasba. Ponavadi v sanjah zgolj slišim kak pogovor, vse je večinoma bolj tiho, zamolklo, tako da se mi je to zdelo zelo čudno.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

nevone ::

>Sicer pa so se mi take sanje ponovile se parkrat kasneje (tudi po dvajsetem letu) in vedno sem ze zbudil ravno trenutek predno sem hotel odtočit

Točno tko. Tudi jest sem se pol naučila, da so to samo sanje in sem se začela pravočasno zbujat.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

bMozart ::

Zdajle sm se pa nasmjal:D
Jz vam povem da so najhujše sanje - sanje o prihodnosti, kaj se bo zgodilo naslednji dan ali dva.... To se je men že parkrat zgodilo, pa mi še nikoli ni ratalo preprečiti pol tega dogodka, čeprav sem vedu da se bo zgodil... Tko da me resnično zanima ali kdo ve kako bi mi to uspelo...paradoks je da če bi to lahko naredil da bi to preprečil, se ti pol nebi sanjalo o prihodnosti....

Drugače pa mokre sanje... Zlo zanimiva zadeva. Nikoli ne boš doživel nočnega izliva(orgazma) ko spiš brez da se ti bi nekaj sanjalo takrat(tako im. mokrih sanj). Iz tega se vsi lahko zelo veliko naučite da je čisto vse v glavi. Če vaš partner ne doživi orgazma...je tu odgovor:) Kaj je treba naprej nardit v tej smeri, da se bi to spremenilo...vam pa ne povem hehe:D
I NEED The Point of View Gun effectible on girls too! And then...

Pyr0Beast ::

Kaj je treba naprej nardit v tej smeri, da se bi to spremenilo...vam pa ne povem hehe:D
Menat partnerja ? :D :D

Te dogodke se da preprečt, oz. vplivat na njihov potek. razmisli, kaj jih je povzročilo, pa pol ukrepaj.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lucid Dreaming (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12621283 (17134) CleanPower
»

Naključja v sanjah

Oddelek: Loža
453332 (2275) Metulj1
»

Dozivel sem nek cuden pojav. Mogoce ve kdo kaj vec o tem? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27119857 (12408) DJ Hamster
»

Sanje

Oddelek: Loža
211932 (1649) jeti

Več podobnih tem