» »

Dozivel sem nek cuden pojav. Mogoce ve kdo kaj vec o tem?

Dozivel sem nek cuden pojav. Mogoce ve kdo kaj vec o tem?

Microsoft ::

Ma to se je ze men vlkrat naredilo, da sem bil v neki situaciji, ko sem si lahko rekl: "Tukile pa sem enkrat ze bil. Tole sm pa enkrat ze videl.".

In to se mi je dogodilo v enem podjetju, kjer prej se nikol (vsaj fizicno) nisim bil tam. Res zanimiv pojav. Od kje kaj pride to v nase mozgane, da se spomnemo, ko smo tam bili prvic?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Dragi ::

Mogoče vidimo spomine iz naših prejšnjih življen (reinkarnacija) ali pa telepatsko preko koga drugega v realnem času, a se tega ne zavedamo.

SodVina ::

Bral sem, da pri spanju tvoja "dusa" preide v astralo, kjer ni omejitve prostor/cas, zato lahko sanjamo nekaj, kar se je zgodilo ali nekaj kar se se bo, lahko tudi sanjamo neko hisico v Tokiu, ki jo mogoce sploh ne bomo nikoli videli. Sanje so mocna zadeva, ja.

Men se vcasih zgodi, da v sanjah naletim na kaksno tezko situacijo (recimo me lovijo s pistolami), potem pa se kar naenkrat v sanjah zavem, da sanjam, potem pa imam moc vplivati na svoje sanje. Npr. kar naenkrat najdem pistolo, ali pa se spremenim v neprebojnega heroja. Potem nekaj casa lahko sanjam nekaj, kar hocem sam. Prav tako se mi vcasih zgodi, da sanjam, potem se zbudim, grem na wc, pijem vodo, itd. Cez pet minut se ulezem nazaj v posteljo in sanjam naprej, kjer sem ostal.

A se komu se to dogaja?

Dragi ::

sodVina ja to se tud men dogaja, da lahko vplivam na svoje sanje,sam kaj, ko potem rata vse sam slabi, da bi pa pol kej sanjal naprej po svoji lastni volji, se mi ni pa še nikol zgodilo.
P.S. kaj se je že kermu sanjalu, da je vadil "rokoborbo"?:D :D

dëych ::

Men se tut to dogaja da nekater stvari prej vidm v sanjah, potem se mi pa zgodijo v real-lajfu, ampak zamik je lahko velik. :\

Vzadenč sm sanjal o eni punci, k sva bla na morju, pol sva pa šla v njeno batjo..bla bla bla...in vmes sm se enkrat zbudu za par sekund. In pol sm tisto naprej sanjal, s tem da so ble potem dve isti punci notr, ena je bla bolj tiha druga je pa skuz neki govorila. Zgleda da ko prekinem enkrat vmes sanje, se potem določene stvari duplirajo.:\

Čudne so te sposobnosti naših možganov.:D

Dragi ::

heatsink, visualni multiplier ene parkrat povečej, pa boš mu girls and a boy party:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Urajmal ::

Men se je že to tud večkrat zgodilo, ko sem mislil da že spim sem kar naenkrat treznil in že bil buden, vendar redkokdaj s kakšno mislijo... Se mi je pa zgodilo da sem nekega popoldneva pregledoval naš ljubi s-t forum in kot bi mignil se mi je zazdelo da se mi je slika(ne z ekrana marveč v očeh) prestavila z nenadno hitrostjo za par centimetrov v levo kot bi me nekdo butnil po glavi vendar sem jo imel čist pri miru o_O ... pomežiknil sem in vse je bilo po starem... ql feeling ... vendar prej nisem nič pil, kadil ali kaj podobnega ...:P


upam da nisem kaj podobnega že zgrešil ker nisem bral teme...

Paramedic ::

Zgleda mamo vsi nek tumor na možganih zaradi svojih mlinčkov >:D :))

PrimozR ::

To da sanjam prihodnost poznam, da začnem padat pol pa kr skočm pokonc tut, da bi pa brcu pa take stvari delu pa ne vem. Men se je ful čudn zdel učas k še nism vedu da sanam prihodnost, pol sm pa pogruntu in vidm da nism sam :D

Vegi ::

DEJA VU je izraz za ta dogodek. Je pa to dokaz, da nekje obstaja že vse naprej zapisano(včasih sanjamo kaj se nam bo zgodilo,...) Takšni dogodki se nam redkokdaj dogajajo, ker smo preveč "odmaknjeni" od naravnega življenja.

Phil ::

Zresnite se. Nihče v sanjah ne vidi prihodnosti. Možgani v spanju pač sproducirajo vsemogoče in ni hudič da se ne bi kakšen dogodek v sanjah (približno!) ujemal z nekim dogotkov naslednjega dne. Samo slučaj!
LP

PCman ::

ja men se je to že tud zgodil :\

PrimozR ::

Ej. To je samo trenutek. Trenutek ki je čist, ampk res čist enak enmu realnmu trenutku. Loh da ne vrjameš, OK, sj je tešk verjet, ampk je RES.

Azrael ::

Deja vu

Jimi in ostali, tudi meni se dogajajo take stvari takrat, ko je spanja mnogo premalo, stresa pa preveč...

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

siegmund ::

Heh, a kdo pozna to foro? Ležim v postli pr miru in kar naenkrat ugotovim da se ne morm premikat. Ene 20 sek. ležim nakar se končno lahko premaknem. Spooky, vam rečem.
And now for something completely different...

Thomas ::

Kot je rekel pesni, ki sem ga že bil citiral:

Včasih se zbudim v parku,
drugič spet me najdejo v jarku.


;)

V glavnem, kdor ima povsem solidno glavo, ki mu še nikoli ni prikazala kaj neresničnega ali mu jo kako drugače zagodla ... je morda ogrožen ravno od te glave. Morda ni tako zdrava, kot tiste, ki priredijo sem in tja kakšen privid ali prikazen.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

bradek ::

premalo kisika v male mozgane :)

Phil ::

@siegmund: kolikor vem se zgodi če se iz globokega spanca prebudiš brez da bi šel skozi REM fazo. Enkrat že bilo predelano na forumu.

marS ::

...no more heroes...
https://ilbis.com/

iskra ::

No, tudi jaz sem že večkrat sanjal nekaj in se je potem to zgodilo v realnosti ampak ravno ko sem spoznal, da sem to že sanjal in se spomnil, kaj naj bi se zgodilo v toku naslednjih nekaj sekund/minut, se stvari niso več odvijale tako, kot v sanjah ... Sem slučajno s svojim zavedanjem gledanja v prihodnost ukrivil prostor-čas ali kakorkoli spremenil potek dogodkov, ki bi se morali zgoditi? :\
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

Phil ::

@P|P|
Loh da ne vrjameš, OK, sj je tešk verjet, ampk je RES.
In mi naj ti verjamemo na besedo? Sicer pa ni res da je težko verjeti. Nasprotno. Predvsem mladi so zelo dovzetni za "alternativne ideje", kar tole zagotovo je. Biti mlad in ne verjati v vsako takole traparijo je težko!
Težko v smislu da zahteva več energije in truda da zadevo premisliš in zaradi neskladanja z logiko zavrneš, kot pa da jo kar enostavno označiš za dejstvo.
Naš um je tricky zadeva. Verjemi (močno), da v sanjah res vidiš prihodnost in glej glej - zares se ti bo velikokrat zazdelo "uf a nisem to že v sanjah videl".
Ampak seveda nisi. Le podzavest ugodi zavesti in spremeni (ali celo ustvari) nek spomin trenutka, ki je podoben trenutku, ko opaziš podobnost.
Koliko sanj se sploh spomniš zjutraj? Zakaj se ti nikoli ne sanja sedmica na lotu?
LP

C_maniak ::

primer: padaš v neznano in ko padeš na tla se ti celo telo strese " si v elementu spanja" nakar se v momentu prebudiš.


mhm, to se je men večkrat dogajalo, ko sem bil mlajši.
pa nek avto me je zbil (nekak sm se še zavedu, da sanjam in da to ni res), ampak sm vseeno močno trznu.
neka meja med sanjami in resničnosto. :)
se mi kdaj tud nardi, da med dremanjem roka al pa noga sama trzne, ampak to verjetno en bo v povezavi s tem, lol.
potem dostikrat sem padal s postle in bil čisto potolčen na začetku - kasnej so mi deval razne blazine spodi. nimam pojma zakaj... :>
tudi v mlajših letih me je kr močno skrbelo, da se je neka stvar zgodila al sm slišal nek pogovor pa se mi je zdelo, da se je to že nardilo. ampak se je pol (na srečo, ker me je res motlo pa skrbelo) končalo.

letos med šolo se mi je ene 2x zgodilo, da sm bil prepričan, da sm vklopu budilko, ampak zjutri je bla izklopljena. zdej se spet pojavi vprašanje kok sm se zbudu. težko da sm se sam, ker je bujenje ob 7. zame veliko prezgodaj. ;) al me je ura zbudila mal prej pa sm pol zadremal, na vse skup pozabu in se kasnej zbudu, bi bla ena varianta. ampak spet težko, da bi se sam zbudil. druga bi bla, da sploh nism vklopu budilke, tretja pa da sm jo med spanjem izklopu, kar pa tud težko, ker nimam ponavadi kakih sprehodov. ;)
enkrat vem da je blo tak, da sm sanjal, da budilka zvoni in je zvonila in zvonila, pol se pa zbudim pa cel presenečen ugotovim, da v rl zvoni. :>

spomnim se tudi, da sem med spanjem govoril. ampak ne kr v tri dni (sicer tudi včasih :P ), ampak sem se normalno pogovarjal s tistim zraven. včasih sm šel do spalnice pa se začel tam z mamo menit. sevede se pol ničesar nism spominju.
ampak vse te zadeve pred leti (5-10 let bil star). zdej se je nekak končalo vse to. :)

zdej pa spat, da se ne bo začel spet kej takega od stresa. uuu, ptički že čivkajo. hm, že sanjam?;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: C_maniak ()

km- ::

meni se je tudi dogajalo ja da sm sanjal da neki zvoni pa nevem kaj bi moglo zvonik pol pa sm se slucajno zbudu pa je budilka zvonila pa isto se mi je dogajalo da sm se pogovarjal z drugimi pa tega nism vedu so mi drugi dan rekli :) zanimiv ja..

TESKAn ::

Hehe, še nekaj, kar se je meni zgodilo - sem se imel za zbudit ob sedmih. In lepo sanjam in v sanjah vidim, da je ura sedem - si mislim 's*******, zbudit se morem' - in sem se zbudil...ura pa je bila nekaj pred sedmo. To se mi nasploh kar velikokrat zgodi, da če se moram zbudit ob neki uri, se zbudim ene dvajset minut prej...sam od sebe, brez budilke.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

bajro ::

jaoo :D

Paramedic ::

No, to o zbujanju: to se mi je kdaj dogajalo, da sem se zbudil pravi čas, čeprav me nič ni budilo. Ampak to je le zaradi tega, ker se pamet navadi, da se mora takrat zbudit. Torej, če kdo vsak delovnik vstaja isto uro, se lahko zgodi, da se kdaj zbudi avtomatsko.

TESKAn ::

Ne govorim o isti uri in vsak dan...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Hair ::

TESKAn, to lahko uporabljaš tudi zavestno. Preden greš spat, pogledaš na uro, si rečeš kdaj moreš vstat, kako dolgo bpš spal, in se boš skoraj sigurno zbudil ob željeni uri (+/- 10 min).

Glede sanj pa - o tisti stvari ki čez dan veliko premišljuješ, boš tudi sanjal.
Ko se zbudiš, se spomneš le sanj, ki si jih še sanjal slabo min. preden si se budil, na ostale pa te lahko spomnejo dogodki, ki jih doživljaš v naslednjem dnevu (ali pa tudi ne).

Pa še nekaj da vam dam mislit:
-Padaš v prepad in veš da bi moral umrreti.
-Proti tebi plava morski pes in hlastne proti tvoji glavi. Umrl boš.
-Dirkaš po cesti, ko nasproti pripelje tovornjak.
Vsak trenutek se bosta zaletela in ti se boš sploščil.

TODA, ali ste že kdaj ZARES umrli v sanjah?

iskra ::

Jst sm 1x sanju da sm biu ustreljen u trebuh (use je blo res fuuuul realno, tudi okolje in use), začutu sm res hudo bolečino pol sm se pa zbudu ... In resnično, fulkrat sm sanju, da bom umru pa nism, ker sm se zbudu lih malo pred tem. :\

U bistvu me res zanima kko zgleda umret u sanjah ... Samo da ne pol tudi zares umrem ... :O
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

ripmork ::

ja sanje so fejst stvarca,sam še tako lepe se loh sprevržejo v moro....enkrat sem sanjal da so me gangsterji po pokopališču ponoči lovil,pa sem dobil šus iz puške direkt v glavo...prou mravljince sem doibl po celem telesu,pa čutil metek v sebi...dostkrat se mi je zgodil ko sem bil še manjši da sem sanjal lepe sanje,potem pa se kar naenkrat nebo spremeni barvo,pa vse tako scary postane,jasno s tem da me nekdo preganja,sam se pa premaknit ne morem....nazadnje ko sem sanjal da me nekdo lovi sem pa namsto da bi bežal planil v fight...sicer jih je blo več ampak sem se tepu do konca in od takrat me nikol več noben ne preganja....;)

btw:kot ene 12-letni mulc sem v polsnu zagledal prikazen pa sem jo vprašu kaj dela tuki misleč da je moja mat,naenkrat pa ni blo nobenga več,...res ti taki trenutki adrenailna napumpajo8-O

Reso ::

Jaz sem včasih imel sanje v sanjah in so bile prov grozne. V sanjah sem čisto lepo razmišljal in vedno sem si rekel da se moram zbudit samo ko sem hotu premaknit roko sem se ful trudu sam roka nikamor ni šla :). Ko se mi je uspelo zbuditi iz sanj sem potem ponavadi še vedno sanjal ker so bile sanje v sanjah :)

ripmork ::

ja to pa je bad:D ...kadarkoli sem bil v mori sem full močno potresel z glavo-in se zbudil.Worked everytime-except once:(

Phil ::

Zanimivo jaz nočnih mor sploh nimam več. Niti mi niso nobene sanje neprijetne. Ko sem bil še mlajši sem jih včasih imel ko sem bil bolan, zdaj pa nikoli več :).
LP

Ziga Dolhar ::

Ah. Mene so marsikdaj preganjal v sanjah. Nato sem dobil pištolo. Težava je bla, da sem ZELO z muko pritisnil na sprožilec (ma ponavadi neznanski upor), medtem ko je netek poletel kakšnih pet metrov, nato pa zaril v tla.

Sem pa včasih, ko sem bil majhen, sanjal, da me je star ata prijel in vrgel v prepad. >:D
https://dolhar.si/

Urajmal ::

A se je že komu uspelo prepričat v sanjah da samo sanja, meni se je to samo enkrat ...

ripmork ::

se mi je......ravno ko sem sanjal da sem v sobi polni napo-nagih deklet sem se zavedel da so le sanje,brez obotavljanja zagrabil dve pa jih vrgel pod sabo>:D ....vprašanje kaj bi storil če bi mislil da se vse res dogaja,najbrž bi pričakoval orenk klofuto:8)

C_maniak ::

joj, jez sem tud že kako leto, dve nazaj že v sanjah. aaah... :>> ko sm se zbudu, pa bil cel fucked up.:'(

Hair ::

Še ena zanimivost:
Nekje v sredi možganov so našli organ, ki izloča hormon, ki povzroča NE spanje. To pomeni, da bi ljudje v normalnem stanju spali, in ne bedeli, kot mnogi mislijo.
Sedaj pa iščejo način, kako bi ta hormon neprestano deloval, kar bi pomenilo še dodatnih 8 ur "življenja" na dan.
Živelo ponočevanje!!! ... ali pa 16 urni delovnik?

romci ::

Se ena weird zadeva, ki se men dogaja v sanjah: vcasih mam sanje cist v "slow motion", kar se tice lastnega gibanja..hocem se (v sanjah) kam nahitro premaknit, laufat, kej naredit bliskovito, pa sploh ne gre. Medtem ko je okoljni "svet" v sanjah v normal speed....Ponavad se pa malo zatem zbudim..

Se komu kdaj isto dogaja?
-- not all those who wander are lost...

Urajmal ::

Neki podobnga sam da sem v težavah pa kričim pa me vendarle nihče ne sliši... Ko sem na robu smrti ... paf ... že bedim.

Chronoboy ::

Meni se je ze nekajkrat zgodilo da me je zjutraj zbudil kdo (mama, brat...), so me nekaj povedalil jaz pa sem pritrdil in nazaj zaspal. Ko sem se zbudil se nisem vec spominjal tega. Potem je pa sledilo: "Jaz sem to rekel??/Sploh nisi rekla tega!!...":|

Freelancer ::

Romci: Slow motion... Hmm.. Meni se je ze večkrat zgodilo, da če recimo hočeš nekam priti ali pa od nečesa zbežati in hočeš iti vedno hitreje, greš potem realno vedno počasneje... :) Si mogoče mislil to? To je ful frustracija drugače :D


Včasih se mi zgodi, da nekaj sanjam, potem pa se teh dogodkov ne spomnim. Enkrat tekom naslednjega dne pa zaradi neke asociacije z dogodki v sanjah (npr. nekdo nekaj reče, na nekaj pomislim, nekaj vidim, etc.) dobim neke vrste občutek deja vu in po nekaj sekundah se začnem spominjati, na kakšnih dogodivščinah sem bil ponoči :P.

Dolgo časa nazaj sem sanjal, da so pocenili cestnitno za KR-LJ AC (zdi se mi da iz 300SIT na 270SIT) - kao da sem poslušal radio med vožnjo in da sem to slišal. Samo to je blo tko zares, da sem bil 100% prepričan, da sem to doživel. Čez dva dni na mitnici mi je pa dogajalo ???8-O8-O??? ko sem videl cenik. :D
P4C@3GHz, P4P800, 1GB DDR400, ABIT Ti4200

Dr_M ::

Meni se je ze večkrat zgodilo, da če recimo hočeš nekam priti ali pa od nečesa zbežati in hočeš iti vedno hitreje, greš potem realno vedno počasneje...

em...ja men se to zgodi...nekdo/neki me lovi, jest laufam, potem pa padem in si zvijem nogo, potem jo pa vlecem za sabo...ampak vedno bolj so za mano....
jeba res... :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

zlabo ::

Ja, freaky zadeve se nam dogajajo!
Kakšnih sanj se spomnim res za dolgo nazaj, tud recmo za eno leto, sam to je res mogoče 0,5% vseh sanj...

Pa velikrat se v sanjah prepričam da so samo sanje in se namerno zbudim8-O Večinoma so to bad sanje...

Pa nabolj mi gre na ku***, ko se v sanjah tepem in hočem koga vžgat čez gobec, vžgem ga, občutek pa je, kot da bi udaril v nekaj res mehkega, skoraj kot v zrak, vendar občutek je zlo čuden, nevem, ne znam razložit...

A pa vi v sanjah čutite? Naprimer bolečino, hladno, mrzlo, vonjate? Jaz ne. nikoli, v sanjah imam tudi občutek kot da bi hodil po praznini, nekakko ne čutim tal pod nogami:(

LP, zlabo

Hair ::

Jaz v sanjah nikoli nič ne čutim, ampak samo vem, kaj bi moral čutiti.

A je kdo že sanjal 2x čisto iste sanje!?
Meni se je to že zgodilo. Pa ne v razmaku dneva ali dveh, ampak približno 8 let narazen.
Bil sem v velikem bazenu z orko, s karero sva se igrala. Plaval in dihal sem pod vodo, sam sebe pa sem gledal kot drugo osebo. Po mojem sem jih prvič sanjal pod vplivom filma Free Willie, drugič pa me čisto nič ni napeljalo na take sanje.
?????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

C_maniak ::

ja, men se je tud to že zgodilo. neke grde, čudne sanje, ki sem se jih še dolgo (vsaj po delih) spominjal. neprijetno. in ko je vse skup v resničnost že splahnelo, so prišle še 1x.

dëych ::

Men se je dons neki čudnga zgodl. V spanju oz. sm se zbudu, ampak je bla tema in sm začel iz ene poličke, ki jo mam zravn neke stvari dol poberat. No, jst tist poberem dol, dam pod postlo, ustanem oz. se stegnem do stikala in pržgem luč. Fentam enga komarja, ugasnem luč in grem nazaj spat.:D Mislm ej..8-O Ampak zakaj sm jst tiste stvari dol pobral ne vem, vem pa da sm neki sanjal, sm kaj pa ne vem.:|

:\

moondogy ::

to je isto k misliš d sanjaš da te scat tišči pol pa spustiš :D :D

ripmork ::

pri meni že ne....parkrat sem že sanjal da se rokujem z najboljšim prijateljem(ščijem)...pa ščijem....pa ščijem....potem pa se zavem da sanjam in mi tara čist bad da sem se zares poscal v pojstlo....potem se pa zbudim pa nič.Vse suho:D

se pa garantirano baje poščiješ če ti da kdo prst med spanjem v mlačno vodo....>:D

Microsoft ::

Ma men se je pred leti to ze skor zgodil, da sm kr v postlo. :))

Enostano sanjas, te prtisne, gres nekam za en vogal, drevo al kej tazga, pa zacnes. Potem ti pa pocas jasn rata, da sanjas, da te treboh boli, ker je poln, pa da bos vsak cas res zacel v posteljo. :)))

Itak, pol letis na WC. :))


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lucid Dreaming (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12621333 (17184) CleanPower
»

Naključja v sanjah

Oddelek: Loža
453335 (2278) Metulj1
»

Zanimive sanje

Oddelek: Loža
372835 (1936) Pyr0Beast
»

Sanje

Oddelek: Loža
211934 (1651) jeti

Več podobnih tem