» »

Dozivel sem nek cuden pojav. Mogoce ve kdo kaj vec o tem?

Dozivel sem nek cuden pojav. Mogoce ve kdo kaj vec o tem?

Bob Rock ::

Pred nekaj casa sm bral, da naj bi Aborighini(ce se prav spomnem) se najbolj poglobili v sanje in da so sposobni se v sanjah srecevati, kar pomeni, socializirano zvljenje tudi med spanjem. Ko dosezes najvisjo stopnjo, bi naj lahko zavestno pogledal svojo roko. Sam sem ze razmisljal o tem, pa mislim, da svoje roke se nisem videl v sanjah. Mogoce kdo od vas?

C_maniak ::

zakaj pa svojo roko?
ok, sicer se res ne spomnem, da bi jo kdaj vidu, ampak sanj itak nimam v spominu več podrobno...

McHusch ::

Jest sem danes roko gledal med sanjami. Čist slučajno sem neki prste štel in ugotovil, da jih imam na eni roki šest na drugi pa sedem. Sem tolk ustrašu (dobesedno polna doza adrenalina v momentu), da sem se takoj zbudil. Cudno to....

Dragi ::

Ja jaz ms tud že vidu svojo roko, ko sem mel ene wierd sanje, da sem v eni vojni, pa sem bazoooko (:D) držau,pa se je vidlo ala farcry način in podobno.

Dr_M ::

fantje, prevec igrce igrate :) :D
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Mamaplata ::

Zadnje čase sem kar nekajkrat sanjal zobe (svoje) , da se mi lomijo pa izpadajo. ;((
:D Bo treba k zobarju .

wishmaster ::

Hudič je to da z punco spiš v postelji pol pa v sanjah punco nabrcaš al pa namlatiš:D .Men se večkrat dogaja da se v spanju oblečem in se nazaj vležem,al se pa v drugi sobi zbudim. Enkrat sem se zbudo v garaži pred avtom .Od takrat naprej sem se pa mal zamislo ka se lahk človeku ponoč dogaja.Najboljš bi blo da bi se nekam priklenil :D :D :D :D Sam opažam da se mi to dogaja takrat ko sem pod stresom .Drugače takih problemov nimam.
Poznam pa takega da se je z mano v spanju pogovarjal .Enkrat smo bili na nekem usposabljanju za ClarkConnect pa smo spali v hotelu. Naenkrat je moj sodelavc začel mene spraševat kok bi eno stvar izvedel.Jaz sem najprej mislo da bedi pa me kaj sprašuje.Jaz sem mu pa seveda normaln odgovarjal.Čez čas pa prižgem luč pa vidim da spi.Zjutr pa ni nič vedo da bi se z mano pogovarjal :\ :\
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

Zgodovina sprememb…

Dragi ::

Ja pa je pol vedu, kako tisto stvar nardit?:D :D

some1 ::

Men se pa vcasih zgodi ( zelo poredko ) da tako sanjam da stvari kar cutim, kot da bi se dotikal neke stvari v resnicnem zivljenju .

Bohve kva bo ko bodo pogruntal napravo da bos lahko vpilaval na sanje oz. na o cem bos sanju.
Ftp://nekdo.no-ip.org

http://freeweb.siol.net/jjuha/slofs

ripmork ::

naprava?-dvomim.Se pa da obvladat sanje z veliko potrpežljivosti,vaje in malo sreče-baje:D ...
Si predstavljate?Živiš običajen lajf,potem pa ko nastopi noč hehe....
Medtem ko se drugi homo-sapiensi nikoli spočiti zdolgočaseno zbudijo v novo jutro se vi zbudite z nasmeškom na obrazu,vedoč da ste med spanjem pokavsali par japonk in počeli Jackass neumnosti vso noč...brez da bi se izčrpali>:D

Microsoft ::

LOL

Drgac bi pa jst rajs sanje uporabli kot poligon. Pac, v sanjah poskusis, kako doloceni ljudje reagirajo na dolocene reakcije. Pa bi zacel bedarije zganjat. :))
Bi blo kr zanimivo, ce bi recimo v sanjah poskusal scat sred enga velikega krizisca ko je guzva. Kaj bi se mogu potem smejat, ko bi se peljal mim tistega krizisca in si reku: "Prejle sm tamle scal. Kaj me je folk gledu. Sreca, da me zdej ne prepoznajo". :)))


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

ripmork ::

ja brez da bi nasrkal od kogarkoli LOL>:D

C_maniak ::

al pa primeš določeno osebo za rit pa čakaš kako bi odreagirala. dobra ideja ;>

Mamaplata ::

Ja primeš za rit ,pa potem nekega dne misliš da sanjaš pa spet primeš ,.. >:D

ripmork ::

LOL>:D

no,blliža se že ura spanca:D ,le kaj bom danes sanjal;)

Dragi ::

klele se že pol ure smejim zarad ripmonkovga posta o japonkah:D :D :D

Funny:D

Matri[X] ::

Zadnjih nekaj tednov (pocitnice) nic ne sanjam. So sanje veliko pogojene s stresom? Drugace se mi pa je ze zgodilo (vsaj mislim, da je bilo tako), da sem dozivel nek kratek trenutek dvakrat in dvomim da je bilo tudi v prvo v sanjah (sepravi oboje v RealLife). Razmak je pa sigurno vsaj 5 let. Ko sem bil se zelo majhen sem velikokrat sanjal eno in isto stvar in vedno se je isto dogajalo. Sanjal sem sigurno vsaj 30x. V sanjah sem slisal cuden ocetov glas (na zecetku tih kasneje pa napadalen s povecevanjem jakosti) nakar sem zacel padati v vulkan. I suppose sem se potem zbudu. Bilo je grozno. In ko sem to veckrat sanjal sem na zacetku sanj ze kar vedel kaj bo.

Imam se eno cudno stvar za prijavit >:D. Ko sem ponoci v postelji in poskusam zaspati skoraj vedno nenadoma nekaj poci (leseno pohistvo - vrata, omara, postelja) in "vidim" vse belo za kaksno sekundo, potem sledi fade out in je spet tako kot je bilo, poskusam zaspat.

Sem pa baje tudi jaz enkrat ponoci po bajti hodu. Zjutraj, ko so mi domaci to povedali, so imeli prav cudne nasmeske na obrazih 0:)

Zheegec ::

Hm, zadnji mesec se mi je že 2x zgodilo, da sem nekaj sanjal, potem se je pa to dejansko zgodilo :D
Ampak je bilo precej predvidljivo, toda vseeno :|
Pa lahko noč.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Lex ::

Ko je že lih en omenu padanje, pa podobne situacije ko ceš da bi mogu umret sam se tik pred tem zbudiš.. no.. men je ratal tut v sanjah umret 8-) kaki 2 leti nazaj.. sm sanju da sm vozo avto, pa tak kak km pred domom šou v drevo.. in lepo umro. nakar sm še neki časa sanjo kak je bit mrtev pa vse.. zanimivo morm reč, neka nova izkušnja. Sj ne da so me pol tist jutr komi zbudil, sm se odvleko do wcja, tam pa (spet?) omedleu, nakar transportacija z rešilcem v bolnco :\ pitay boga wtf was that all about..

tut sm že parkrat sanjo ene in iste sanje.. take friki itak, da sm v tastari dnevni pa en hod po hodniku, js ofnem okn, se odrinem od police pa poletim.. pol mal naprej k je nek travnik sm se ustavu, vido da gre neka mrcina proti men, vzamem puško (nimam pojma od kod jo potegnu), šutnem, pa je biu tist v bistvu pes sosedov.. nakar se zbudom. :\

zadn let sm se pa tut osebnostno dost spremeniu, pa večino pogledov na lajf.. in so se tut sanje čis zamenjale. Prej skoz ble normalne lepe al pa more, povezane.. zj pa k da sanjam v več plasteh, k so nekak asociativno (pa včas še to ne) povezane med sabo in js lepo prehajam med njimi.. seweda so nektere stvari take da si jih obični ljudje z normalnim razmišljanjem niti ne morjo predstavlat ornk.. hmnja, mogoč bo krivo da sm se preveč poglobil v literarni nadrealizem (+par slik nadrealističnih). Sicr so mi pa tut drgač že povedal da mam čis neobičn tok misli.. ka morš, tut taki smo8-)

pa še ena k je sanjala da bo babica prišla.. js sm enkrat sanjau da bom dobo nujn telefonski klic.. se prpravlo za njega, skoz študiro ka naj rečem, itd itd.. nakar končno zazvoni, se zbudim, na fonu pa frendica (koma, z enga žura klicala ob 4h zutri). :D

romci ::

Ja, to so kr zanimive situacije, ko neki sanjas pa se pol zbudis in se res tisto zgodi...
Jst sem mel enkrat sanje ko sem nekaj saril po pisalni mizi in ko sem ponesrec dregnu gumb za lampo, se je le-ta prizgala. Odvec je povedat, da je ravno v tistem trenutku v RL moja mat prizgala luc nad mojo postlo in mi dobrodusno povedala da je cajt za v solo :)
Zanimivi transitioni, ni kej...
-- not all those who wander are lost...

SodVina ::

@romci: mislim, da je to malo drugace. Verjetno je mama najprej prizgala luc, potem si pa tvoja cutila niso znala razlozit, kaj naj bi to bilo, pa so si hitro izmislila zgodbo. Tudi meni se to dogaja. Saj je baje dokazano, da sanjamo samo po nekaj minut na noc, pa imamo vseeno obcutek, kot da bi sanjali celo noc, torej se sanje dogajajo hitreje. Zgleda, da imamo podzavest kar dobro navito:D

BigWhale ::

A se je ze komu zgodilo, da je sanjal, da se mu sanja, kako sanja o tem, kako je sanjal, da se mu je nekaj zgodilo....


.... ?

Anyone?

SodVina ::

Torej, da se trikrat zbudis iz sanj, pa dejansko se vedno sanjas. Mislim da je ze bilo nekaj takega. Vem da se vcasih kar velikokrat zbudim v sanjah, pa potem ugotovim, da sanjam, pa se se enkrat zbudim, itd. Ko ze mislis, da si buden, pa pride eno zeleno bitje, pa se zacne pogovarjat s tabo.. wtf?

OrkAA ::

Meni se dostikrat zgodi, da se med sanjanjem spomnim sanj in pol hočem nekako "prevrtet" naprej na naslednje :>

Najslabše kar se človeku lahko zgodi je, da ga zbudijo sredi sanj. To se mi zgodi ene 3x na leto.

Dragi ::

ne če te mora tlač

ripmork ::

hehe,ta tema se lepo je lepo razvijala kar me ni blo:D

vam zaupam moje nedavne zelo weird sanje?

sem v lublani v centru,lačen in sam.Pa pogledam v denarnico-juhu,celo par jurjev mam:D Tavam in tavam in ker sem že obupno lačen se pred mano pojavi slavni Mcdonalds.
Vstopim noter in izgleda res full fency,pridem do ogromnega pulta in naročim-jasno BIG-MAC-A>:D ...nenadoma se začnejo bliskat luči,vse okoli mene žvižga,WTF?8-O
-prodajalka(ki je mimogrede japonka) mi razloži da sem tisoč-milijonti obiskovalec,zato za nagrado dobim-nikoli ne boste uganili-walkman slušalke v lični črni škatlici-ravno jih občudujem in jih hočem sprobat ko se zbudim....finta je da sem se zbudil lačen sredi noči in besen kot ris,kajti BIG MACA mi še odprt ni uspelo:|

zdaj naj mi pa strokovnjak razloži te sanje;)

BigWhale ::

Drugic ne hodi lacen spat...

No ja... Lahko ti dam pa kako 'frojdovsko' razlago. Samo ti ne bo vsec, ker bos zvedel, da si, a) zljubljen v svojo mamo, b) zaljubljen v svojega oceta, c) zaljubljen v samega sebe, d) all of the above... ;>

mare_ ::

Meni se je pa danes sanjalo o slo-techu....:))

@ljash ::

tega sigurno še ni u frojdu ...:D
Asus P4C800-E Deluxe, P4 3Ghz, 2*512 Geil Value,
Ati Radeon 9800PRO, Hitachi 160 GB SATA

ripmork ::

Bigwhale:tale analiza mi pa ni kaj dosti všeč...no ja,najbrž bo kar c odgovor držal>:D

sketch ::

Nehajte objavljat brezvezne poste (sami smajliji, sanjeanje o sanjanju o sanj....) in se vsaj malo držite teme. Hvala.

lp
s.
Adapt and overcome.

masnca ::

Imate srečo, da sanjate v slovenščini. Sam sem imel moro - sanjal sem namreč v angleščini z italijanskimi podnapisi;)
Ne morš stisnt pa prdnt!

Pyr0Beast ::

Jst sm tut sanjal da so mi začel zobje izpadat ko sm jedu. Hrrsk

Pa enrat smo se eno glupo pesmco učil v šoli po sm jo pol kr v sanjah recitiral.

Se vam je že kdaj zgodilo da ste sanjal ene in iste sanje cca. 5x:(
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Spc ::

Doom3 že vpliva počasi ..
:D

ripmork ::

ko smo že pri špilih:se kdo še spominja Resident Evil serij?>:D
-enkrat me je tlačila mora da sem bil zaprt v kleti kjer so se me privoščili zombaki,res sem jih moral pulit s sebe...brrrr,prav nič fejst ni blo:\

ko pa smo že pri nočnih morah-danes me je lovila divja svinja in lah mi verjamete na besedo da tolk hitro niti v sanjah še nisem laufal(bežal pre kom):D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

Dragi ::

ripmonk, kako to, da nisi pol na olimpijske prišprintal?:D

že slišim komentatorja
ripmonk in srna, srna in ripmonk, le kdo po prvi?!!
zadnjih 1000 metrov, kakšna hitrost, kakšna konkurenca:D

Mamaplata ::

Zanima me ali mogoče tudi slepi ljudje sanjajo in predvsem kaj sanjajo (predvsem tisti ,ki so že od rojstva slepi).

Dragi ::

jst bi reku, da tisti blj težko, saj sploh še niso nikoli videli podob, in zato torej ne morejo sanjati isto kot "navadni" ljudje.

Hair ::

Prav sigurno, da sanjajo, to je nekaj neizogibnga. Vprašanje je samo, kako sanjajo.
So njihovi ljudje taki kot naši, ali drugačni. Saj eno splošno predstavo imajo o ljudeh, tako, da sigurno ne sanjajo "marsovčkov".
In če mi lahko v sanjah dobimo rešive, ki jih pri zavesti ne (beri prejšnje strani), potem je čisto mogoče, da tudi oni vidijo "prave" ljudi.
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

ripmork ::

Mamaplata:zelo zanimivo vprašanje..moje mnenje:.če je nekdo že od rojstva slep še ne pomeni da mu nihče ni povedal kako ljudj zgledajo,kakšen je dotik kože,kakšne so roke,noge,lasje,usta....problem pa pride ko vstopi barva.Od rojstva slep človek pač podzavestno poveže te predstave v neko osebo,ki nastopa v sanjah..podobna je že pravemu človeku-tako na hitro,kaj več pa ne....druga stvar pa je,če si od rojstva slep človek sploh zna kaj predstavljati-tako vizualno nek predmet v prostoru recimo...

BigWhale ::

Slep clovek si lahko predstavlja oblike, zvoke, texture... Ne more pa si predstavljat barve... Predvidevam, da tako tudi sanjajo.

Gledati se clovek nauci v prvih treh tednih po rojstvu...

Blum ::

se pravi 4D sanjajo >:D

jaz sem tudi sanjal da sem enkrat umrl v sanjah... šel sem domov nakar me z ovinka vrže v prepad in ko avto "pristane" puf vse belo nekaj časa in kar naenkrat se počasi film začne odvijat v "nebesih". ja seveda kot angel, grem na zemljo in sem neviden in se "igram" z puncami :> nakar me zbudi budilka :/

sanjal pa sem tudi mojo vas pred 72 leti. lahko si predstavljate kaka je bila ;)

Bob Rock ::

mogoce so pa tut u sanjah slepi, ce so od rojstva ze slepi, pa ne poznajo drugacnega zivljenja.

Blum ::

P|P|

registriran: 12.03.2004

Poslano: 09.07.2004 16:49:38 | odgovori
Pošlji zasebno sporočilo
To da sanjam prihodnost poznam, da začnem padat pol pa kr skočm pokonc tut, da bi pa brcu pa take stvari delu pa ne vem. Men se je ful čudn zdel učas k še nism vedu da sanam prihodnost, pol sm pa pogruntu in vidm da nism sam :D


-------

najtežje se je ustavit če se vrtiš...

Pyr0Beast ::

P|P|

registriran: 12.03.2004

Poslano: 09.07.2004 16:49:38 | odgovori
Pošlji zasebno sporočilo
To da sanjam prihodnost poznam, da začnem padat pol pa kr skočm pokonc tut, da bi pa brcu pa take stvari delu pa ne vem. Men se je ful čudn zdel učas k še nism vedu da sanam prihodnost, pol sm pa pogruntu in vidm da nism sam


LOL :D :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

pingec ::

Jaz pa se skoraj nikol ne spomnim kaj sem sanjal recimo enkrat na mesec se spomnem kaj sem sanjal in še to v teku dneva in ne ko se zbudim. Tudi ko sem na določenem kraju in delam določeno stvar dobim včasih občutek kot da sem točno to nekdaj sanjal. weird!
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pingec ()

keko ::

Sanje in sanje, človek se bo vedno spraševal kaj se skriva iza sanj??????
Najhuje mi je ko sanjam da me neka pošast ''je'', in to čutim kako boli.
Najbolj mi gre na živce,da vedno neki sanjam ,ki potem čutim bolečine ,npr. me gdo vstreli v trebuh in čutim močno bolečino v trebuhu ali pa si polomim nogo in potem čutim peklensko bolečino v nogi.
V glavnem hudoo, ne privoščim drugim.

V glavnem sem enkrat sanju ,da je bla v Sloveniji voja in bistvo tega je da me je en ustrelu v srce nakar sem v sanjah umrl in v resnici mi je srce zaostalo za kakšnih 10 secund ( mislu sem da me je srčna kap in mogoče je res bla),in tudi nisem pol dihu kakšnih 10 sec nakar mi je srce postopoma začelo delovati in pričel sem dihati in naenkrat sem se zbudu ko v filmu, ko ženske nekaj strašnega sanjajo in se prebudijo cele mokre ,prestrašene.
V glavnem sem potem čutu bolečino v srcu se kaksen teden.
Ampak tega ne bom nikoli pozabu.

PrimozR ::

Srčne kapi zih nis fasu ker je to infarkt. In za to morš jt v bolnco da te urihtajo ker se ti pr infarktu nardi krvn strdek.

Hypno ::

Teden trajajoča bolečina je bila kvečjemu fizično "neprijetno-pripet" response na povezavo s sanjami (pomisliš kaj si sanjal in telo se odzove).
Great are mysteries of the mind ...

keko ::

Hmmm, zanimlivo!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lucid Dreaming (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12621259 (17110) CleanPower
»

Naključja v sanjah

Oddelek: Loža
453331 (2274) Metulj1
»

Zanimive sanje

Oddelek: Loža
372829 (1930) Pyr0Beast
»

Sanje

Oddelek: Loža
211930 (1647) jeti

Več podobnih tem