» »

Dozivel sem nek cuden pojav. Mogoce ve kdo kaj vec o tem?

Dozivel sem nek cuden pojav. Mogoce ve kdo kaj vec o tem?

««
«
1 / 6
»»

Microsoft ::

No, zgodilo se je takole.

Danes nekje ob 5:00 zjutraj grem spat. Se ulezem, zaprem oci in sem na miru. Ker nisem bil zmatran, sem premisljeval o raznih stvareh. Bil sem priseben in nic zmatran. Recimo, ce bi bilo potrebno, sem v sekundi na nogah. Slisim tudi, kako ptici zunaj civkajo. :))
Potem pa kar naenkrat cutim, da nek predmet leti proti mojemu celu, se zaleti v celo, to cutim v celi glavi, nakar moje celo tlo trzne. Odprem oci. WTF je bilo to?! Mani nic jasno. Se pred 3 sekundam sem premisljeval nekaj, kar naenkrat pa to?

Kaj je to? Mogoce prevec casa prezivim za PCjem? Mogoce kaj dugega? Je ze kdo dozivel kaj takega?

Drgace pa se spomnem, da se mi je tole ze enkrat naredilo, samo se en spomnem, kaj in kako je bilo takrat.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Thomas ::

Živo si sanjal. Precenjeval si svojo budnost.

To je vse.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

iskra ::

Zdeva je taka: Med možgani in telesom je nek most, ki se, ko ti zaspiš, prekine in tako prepreči, da bi ti počel tisto kar sanjaš. Pred leti so znanstveniki izvršili en zanimiv poskus na mački: ta most so prisilili, da je povezoval možgane in hrbtenjačo in ko je mačka zaspala, je v bistvu hodila naokrog po laboratoriju, pila navidezno mleko in tako dalje :D Zadeva je bila objavljena v reviji Življenje in tehnika.

Tebi pa se je po mojem mnenju zgodila zelo podobna zadeva: nekako si z zavestnim razmišljanjem ohranil ta most in si dejansko s telesom reagiral na sanje. Tudi meni se je to že večkrat zgodilo (še posebno ko sem zaspal na poletu v Avstralijo sem kar nekajkrat brcnil in "skočil").
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

thramos ::

Meni se to dostikrat dogaja preden zaspim. Trznem, kot da bi mi nekdo neki vrgu v glavo oziroma da bi se spotaknu.

rfmw ::

to, da zaspiš na letalu ali avtobusu, in trzneš tako, da skoraj podreš sedež pred teboj, je po moje posledica neugodne lege telesa in nesproščenosti živčevja.

Drugače pa, Jimi vzemi že tisti copat in udari po tem letečem hrošču/kobilici/mravlji/muhi:D
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

McHusch ::

Ja, meni se tudi dostikrat zgodi, da med spanjem oz. v prehodu iz budnosti v spanje tako trznem, da se ves prebudim. Ali pa z nogo udarim v steno, potem se pa zjutraj čudim podplutbam. ;)

Ciho ::

A ni po psihologiji 9 stanj podzavesti? Sanje so nekje vmes. Kaj so končna stanja sploh še nismo raziskali. Nikoli ne veš.

McHusch ::

Jimi, razlog bo pa tole:
[...] Danes nekje ob 5:00 zjutraj grem spat. [...]
Po soncu bi se moral takrat začeti prebujati, ne pa da greš spat. :D

moj_nick ::

Heh...

Jst včasih tudi brcnem. Nažalost izhaja ta brc iz hrbtenjače in ne iz možganov, zaradi česar je lahko do 3x močnejši kot zavestni brc. Ja, take stvari lahko potem bolijo ;)
110111001001010001010000

marS ::

Lucidne sanje se imenuje tako stanje...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

cryptozaver ::

Da ni kaksen bug iz tvojga PCa prletu u tvojo glavo???

Microsoft ::

marS, ne verjamem, da je to. Ker take sanje sem ze mel, ko sem vedel, da sanjam, in sem pocel bedarije, ki jih v real life ne.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Dragi ::

Veste kva se je pa men zgudlu.
Dns sm šu spat ob 15.00, pa k sm se zbudu, me je vse bolel.k sm se pol ob 21.00 zbudu, sm šu v kuhinjo neki za jst iskat (začuda nism bil preveč lačn) sm srečou mamo,k me je rekla, kako to, da že spet jem,jst jo čukasto pogledam, nakar mi ona reče, da sm pršu na kosilo,pojedel povn krožnik juhe in eno čokolado, potem pa šel nazaj v svojo sobo.Jst sm mislu, da me zajebava, ampk, sm šele pred 15 min nazaj opazu, da sem okol ust popackan s čokolado.Čudno tole,sam men še zmerm ni vse jasno o mojem današnjem "pohodu".

Zheegec ::

Se mi je že zgodilo nekajkrat, na srečo se nisem nikamor udaril, včasih tudi kaj zavpijem zraven :D
Ful noro, samo redko se to zgodi.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Dragi ::

Ma noro je pa sigurno,sam je ba zabavno,:\ dokler te ne zmaže avto na sred ceste:D

whatever ::

Men se je enkrat zgodilo čisto zares nekaj zelo podobnega in celo ob podobni uri - se ne spomnem ali sem se odpravljal spat ali sem se ravno prebudil. Občutil sem nekaj na zadnjem delu vrata, torej na tilniku - kot da bi se me nekdo malo močneje dotaknil s prstom. Ko sem se obrnil, pa ni blo nobenega. That freaked me out!:D

root987 ::

Hm... Pred kakšnim tednom sem se prebudil ob 0700 zjutraj ter vgasnil alarm, vendar me je zagrabil kao krč v levi nogi (naslednji dan še v desni), ki je ZELO bolel nekaj sekund, nato pa prenehal, vendar sem lažje bolečine čutil še kakšnih 6-9 ur. Očitno postaja spanje vse bolj nevaren pojav. :-)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

whatever ::

A si kej pil takrat?:)) Mene je tak svinjski krč zagrabil v obe nogi naenkrat na maturantskem ko sn se zbudo. Odveč poudarjat da smo ga prejšnji večer iber žrl.

km- ::

men se tut kdaj pa kdaj zgodi da kr celo telo trzne zlo mocno.. kot da bi slo neki cez telo .. weird :)
no zdej grem pa spat k je ura :P

ferdo ::

primer: padaš v neznano in ko padeš na tla se ti celo telo strese " si v elementu spanja" nakar se v momentu prebudiš.

To je tudi zanimiv pojav, skoraj vsi ga doživimo.

Tarzan ::

Nekaj je na tem ja, včasih (predvsem, ko sem zjeban do amena) se dogaja, da tik preden zaspim (ali pa tik po tem, kdo ve kje je meja:P ) me vrže v luft, ko da bi me dohtarji z defibrilatorjem elektrošokiral. Ponavadi se to zgodi samo enkrat, ko se "razelektrim" pa ponavadi naprej spim kot dojenček.
Se pa včasih dogaja to v "razredčeni" obliki, ko mi zbezlja samo noga ali roka ter nekontrolirano udari >:D .
To je verjetno nek hrošč v programu za prehod v "sleep mode". :D

Bob Rock ::

Enkrat sn bral eno teorijo, da ko sanjamo, u bistvu vidimo nase zivljenje v paralelnem svetu. Mogoce je le prehod tja al nazaj vcasih prevec motec. :) Ceprav IMO malo verjetna teoerija, je blo kr zanimivo branje.
Bom kasneje poskusil najt link, zdej sn mal na kratkem s casom.

2nemesis ::

Možgani isto obdelujejo informacije, če prihajajo od zunaj, ter če so samo plod sanj ali domišljije. Če ti pa pogosto ispade filing da je stvar resnična ali ne, se ti pa lahko tudi strga...

Neki cajta nazaj je bila na Discoveriju neka oddaja, kjer so opazoval ljudi, ki so imali kao nenaravne dogodke. Mislili so da videli devico Marijo ... itd.
Z merjenji so ugotovili, da prihaja do drugačnega delovanja možganov in folk je bil prepričan da se jim to res dogaja. Ko so jim predpisali zdravilo se jim te bedarije niso več dogajale.

Sam sem tudi neki cajta pozno hodil spat; tudi ce mislis da nisi zaspan, ti to stanje lahko kar fino butne v psiho.

Kot so nam mamice govorile, pojdite spat otroci!

Dragi ::

Mamice so vam rekle, da pejte spat, zato, da so pol z očijem vadle "rokoborbo"

Dragi ::

Kaj se vam je slučajno že gdaj zgudlo, da ste se zbudl drugje, kot ste šli spat.
men se je enkrat to naredlo, k sm šu spat ob 22.00 v svojo sobo v svojo posteljo, zbudu sm se pa zunaj na verandi, na vrtnem stolu, najbolj čudno je pa to, da sm mu s seboj odejo in tudi vzgavnik,pa nobenga ni blo doma, tak da...čudno

Thomas ::

> ko mi zbezlja samo noga ali roka ter nekontrolirano udari

Nekatere taka avtonomna roka poskuša celo zadaviti. Komaj jo z drugo roko odmaknejo. V resnici ni avtonomna roka, ampak predel možganov se "osamosvoji", včasih je celo prekinitev prometa med levo in desno hemisfero.

Kaj hočemo, naše programje je zasilno. Vsako boljše bi bilo evolucijski luksuz, obsojeno na izginotje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vesoljc ::

@thomas

zakaj izginotje?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

ferdo ::

evolucijo ustvarja narava, in ni umetni pojav.

Evolucijski procesi ze izvajajo na vseh področjih, tudi na zavesti oz. umu ali kakorkoli se bi temu tako reklo.. hočem to reč, da so naši možgani podvrženi evoluciji "se razvijajo" v več smereh, obstala bo pa edino za naravo sprejemljiva oblika, tokom časa mi teh sprememb ne bomo zaznali.

Thomas, tisto je zelo problematočno, so že delali poizkuse na ljudeh, z njihovo privolitvijo seveda, in ti ljudje so imeli razdvojeno osebnost, dve osebi v eni glavi, približno tako, kot da bi imel na eni rami angelčka na drugi pa vragca in ti bi lahko odloču mimo njihove volje, vendar odločitev bi bila težka, ker te bi onadva prepričevala kaj je bolje zate itd... imeti tako življenje je zelo naporno, zamislite si, da imaš to v glavi, to si psihični invalid.

V praksi je to naravni pojav, nekateri ljudje imajo bolj nekateri manj razdvojeno osebnost, pravijo za tiste, ki so po horoskopu v znamenju dvojčka da so bolj take sorte:)

Thomas ::

> zakaj izginotje?

Ponovil bom Dawkinsovo zgodbo:

Henry Ford je poslal svoje svetovalce po odpadih širom po Ameriki, da prineseje vse mogoče zanič dele modela T. Šli so in se vrnili z vso mogočo ropotijo. Od havb, karburatorjev, volanskih obročev ... samo kipnigov pa ni noben prinesel.

Od tistega dne je Henry Ford naročil, da naj kipnigov (pojma nimam kaj je to) ne delajo več tako razsipno solidno.

Isto je s človeškimi (sploh živalskimi in rastlinskimi) lastnostmi. Če imaš neko lastnost preveč razvito, da bi upravičila stroške, jo evolucija izbriše. "Premočne" kost ali "presolidno" podstreho.

Narejeni smo kot T Ford, ne RR.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ferdo ::

tukaj je odvisno, če to lastnost uporabljaš, ali jo zanemariš "pozabiš na njo" drugače povedano zakrkne, ko slepo črevo.

root987 ::

@whatever: Hm... Morda bo to ja... ;) Čeprav, ko sem že popil večje(in manjše) količine, nisem nikdar kaj podobnega doživel. Ali pa morda, tako kot v JimiBtn primeru, predolgo bedenje (kartanje rox) :-)
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Dragi ::

Sam je pa vse kul, k maš občutk k uni v filmu Blair Witch>:D >:D

TESKAn ::

Ja...ko tako lepo mirno dremaš, naenkrat se pa znajdeš pol metra u luftu in se sprašuješ WTF?????
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Binji ::

to se tudi meni dogaja ja. Ce kej sanjam da kej tecem al pa kej tazga pa da sm napol zbujen se mi zlo rado zgodi da kej brcnem al kej tazga:D Tud govoru sm ze precejkrat v spanju.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

vetrobraan ::

Spomnim se španskega trilerja Abre los Ojos (Odpri oči), ko glavni junak ni ločil resničnosti od sanj. Ta film me je tako zelo prevzel, da sem se pogosto v nenavadnih situacijah spraševal, če je vse skupaj resnično. Preverjal sem na preprost način: pogledal sem okolico in vprašal možgane, če je to realno.

Pred kratkim pa se mi je sanjalo, da sem se v šoli znašel v težavah in to kljub temu, da je preteklo kar nekaj časa od začetka počitnic.

Iznenada sem si rekel: "Hudiča, to ne more biti res!" Potem sem podvomil v resničnost in s spogledom se osredotočil na obraz nekega sošolca.

In največji paradoks: podzavest me je kljub preizkusu prepričala, da vidim gube na sošolčevem obrazu, česar sem se zavedal šele po prebujenju.

Bil sem jezen nase in sem se vprašal kdo v moji glavi me skuša provocirati!
Asociacija na film Fight Club (Klub golih pesti) ni odveč.

Nejc Pintar ::

tudi meni se je že zgodilo da sem se zbudil drugje kot zaspal, enkrat pa sem mami v spanju vprašal če je policaj:D
Lahko je biti prvi, če si edini!

frenk ::

ja jest tud učas mal pobrcam, če se v sanjah spotaknem al pa kam padem:)...pa tud govoru sm že v spanju...najraj mam pa lucid dreaming, ki je kot nekakšen protokol:)

Dragi ::

kaj se je kermuže zgudlu, da je v spanju navil proc na vrtoglave mhz,pa ga skuru, pa mu pol ni blo zjutrej nč jasn?:D :D :D :D

Dr_M ::

vidm, da je tole brcanje in skakanje v zrak med dremanjem zelo pogosto. ocitno nism samo jest cudn.
jest recimo nimam navade govor v spanju, se mi je pa ze zgodil, da sm se pogovarju s fotrom, mel odprte oci in vse, ampak jest se tega ne spomnim :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Vesoljc ::

bojda sem se enkrat v gatah in coklah sredi noci odpravil k masi...
jest se tega dogodka seveda ne spomnim! no, mogoce je sestra sanjala in ne jest :D

drugace pa je razno trzanje z okoncinami pri meni dokaj pogosto. tudi modrice sem ze staknil :| ce so mi pa marelo unicili :D
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

dëych ::

jst kakšnih modric glih nimam, ampak se mi dogaja da brcam s tacam, pol pa kao da padem in takrat trznem ter se zbudim. Pa tut kakšno besedo kdaj zinem. Čist čudn.:D

frenk ::

ja pa še nekj...večkrat se mi je že zgodil da sm ustal, ugasnil budilko in šu nazaj spat, zjutrej sm se pa pizdu kdo mi je budilko ugasnu:D

Paramedic ::

Meni se kdaj pa kdaj zgodi, da ko hočem zaspat, sanjam da hodim in ne da bi zares narobe stopil, padem in se zaradi tega zbudim ves prestrašen in mi srce hitro bije. Pol se pa smejim, kak me je podzavest nategnla :D.

Dragi ::

ej frenk, men se isto dogaja,sam zdele že neki cajta ne, ker morem baterije zamenat na budilki

iskra ::

Jst pa sm sanju pred par izpiti da mi ura zvoni, sm jo ugasnu, se hitro naštimu in k sm pršu na cesto se mi je zdelo malo tema in nekam malo prometa na križišču, da bi bla 8. ura zjutraj :\ Pa tudi u osnovni šoli sem enkrat na prvi dan poletnih počitnc sanju da morm it u šolo in sm ob 8h zjutrej na pragu bloka ugotovu da pa morda ne bo treba it u šolo še ena dva mesca :D
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

lopov ::

Neke soparne noci se je v sobo pritihotapila macka, zlezla pod odejo in me iz sam zlobe ugriznila v desno nogo. Napadalko sem uspel ukrotiti s pomocjo odeje tako, da sem jo enostavno zavil. Ves zadihan sem nato premisljeval, kaj mi je storiti in pocasi sem se zavedel, da stojim pred vrati v sobo. Pretipal sem se do luci, jo prizgal in pogledal okoli ovinka -- na postelji je bil kup deke, v katerem naj bi bila macka. Seveda je ni bilo ...

Med spanjem sem brcnil v steno ... Zgleda, da sem ravno sanjal o macki, pa me je :))

Sem se pa pol se dolgo smejal ...

cortez ::

A se je tud vam že kdaj zgodilo, da ste bli v resnični situaciji, pol vam je pa kr kapnlo, da ste to že nek vidl, pa tud dogodke, govor, in podobno ste že prej vidl,slišal. Seveda je ta zamik ene 2-3 sekunde, glih, da se zaveš in da gre vse mimo. A je kdo v spanju že pal s pograda?

Paramedic
Jst sm v podobnem stanju, pol pa kr na enkrat trznemin se predramim .

Pred mnogimi leti, ko smo bli še na OŠ, sem brata full hitro prebudu, pa ga nasral, da je že 8h in da bo zamudil v šolo. Tko sem ga nasral, da se je obleku (jst sm mu skuz govoru, dej hitro, pa boš zamudu in podobno) in je teku v šolo. Pol sem ga pa iz balkona klicu, da je sobota, sam se mu je tko mudil, da me niti ni slišu. Seveda je pršu razpizdjen nazaj! Dobra rekreacija je pa le bla.

BigWhale ::

Did you ever had feeling of Vuja De? This has never happened to you?

;>

Vesoljc ::

mislis VuDe Ja?

skoz se mi dogaja... in to tko, za vec let nazaj, oziroma naprej, kukr gledas... mogoce tudi veckrat
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Dragi ::

@cortez

A se je tud vam že kdaj zgodilo, da ste bli v resnični situaciji, pol vam je pa kr kapnlo, da ste to že nek vidl, pa tud dogodke, govor, in podobno ste že prej vidl,slišal

Da, sam dost dost dost prej

A je kdo v spanju že pal s pograda?
Da,k sm glih neki sanjal o krosu,pa je zlo bolel.
««
«
1 / 6
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lucid Dreaming (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12621338 (17189) CleanPower
»

Naključja v sanjah

Oddelek: Loža
453335 (2278) Metulj1
»

Zanimive sanje

Oddelek: Loža
372835 (1936) Pyr0Beast
»

Sanje

Oddelek: Loža
211934 (1651) jeti

Več podobnih tem