» »

Kako obrniti video?

Kako obrniti video?

msedem ::

Lp,

imam sledeč problem. Z digitalcem sem posnel nek dogodek. Vendar sem posnel tako , da sem digitalca obrnil za 90°. Ker sem rabil vertikalo. No zdaj pa sem prenesel posnetek na pc, pa ko ga predvajam je seveda posnetek obnjen za 90°. Pozna kdo kašen program v katerem lahko posneteke obračaš za stopinje, podobno kot se to da s fotografijami... Ker jaz več ne vem kaj naj naredim, drugo kot da obrnem monitor. =))

#000000 ::

Virtual dub, video / filters / add / rotate2

in nastaviš angle ;)

Pol greš pa file / file information / in pogledaš s čim je video kodiran ter nastavitve za ta kodek.

ter nastaviiš kodek (prvo ga moraš imet) video / compression / izbereš pravi kodek ter ga nastaviš kot piše v info zavihku

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

aljazh ::

VirtualDub je brezplačen in omogoča med drugim tudi obračanje posnetkov.

EDIT: Me je že prehitel #000000 0:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: aljazh ()

7h3_1 ::

drgač maš tut pr windows movie maker-ju "efekt" da za 90° stopinj obračaš

msedem ::

#000000 tnx, sem probal z virtual dub-om, saj mi je uspelo, samo ko sem pa shranil "save as avi..." mi je posnetek , ki ima drugače 27 mb, shranilo ko 1,7 GB. =)) malo preveč... Nisem razumel ono tvojo ce imam video kodek, druga slikica je pri meni malo drugače, ker sem potegno dol 1,7 vitual dub. No vseeno hvala se 1×.

Tako da sem potem res uporabil win movie maker(hvala tebi 7h3_1 ). In mi je shranilo kot 20mb.

Lp.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: msedem ()

#000000 ::

Sej treba je kodirat, zato sem omenjal nastavitve kodeka, če daš identične nastavitve kot izvorni video, nebi smel bit večji. Aja ti si ven dobil nekompresiran video, dočim z WMM si dobil ven wmv format, katerega pa ne predvaja vsak home DVD Dočim divx-xvid brez problema. LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5815058 (8464) Revenant
»

[Adobe Premiere Pro] - kompresiranje

132112 (1833) Volk|
»

Pretvorba DV v DivX

323417 (2320) teoo
»

Kako "narediti" arhiv video posnetkov?

202544 (2203) #000000
»

filmčki snemani z digitalcem.Kako vstavit zvok?

161721 (1532) CaqKa

Več podobnih tem