» »

Windows - sistem pol minute išče odsotni mrežni share

Windows - sistem pol minute išče odsotni mrežni share

_sem_ ::

Pogosta nadloga s prenosnikom je, da doma sistem ne najde mrežnih diskov službenega strežnika. Nadležno pri tem je, da jih išče pol minute, medtem pa je računalnik neodziven. V Task managerju pri tem ni videt nobene dejavnosti. Pomagat se da z Disconnect network drive, ampak to je ročno delo, pa še zmeraj pozabim. A kdo ve kako bi se dalo to zmrzovanje odpravit ali skrajšat na kakšen drug način?

ToniT ::

Bolj verjetno išče tvoj računalnik DHCP server!
Nastavi IP na mrežni kartici. To lahko narediš tudi na Alternate Configuration.

NavadniNimda ::

Ameriški Windowsi:
V Explorerju (ne Internet Explorerju) klikneš Tools, pa Folder options..., pa View. Tam na vrhu imaš potem "Files and Folders", ta prva opcija je "Automatically search for network folders and printers". Kljukico izklopi.

Ne bom garantiral, da je to to, ampak meni že tako izgleda! Če pa ne pomaga, si narediš bližnjico na neko oddaljeno ropotuljo in jo daš v neko svojo mapo (ne pa z "map network drive" v Network Neighborhood, kot imaš sedaj).

Zgodovina sprememb…

5er--> ::

Ono kljukico "Automatically..." imam že izključeno, ne pomaga. Sej to se zgodi predvsem takrat ko v Explorerju klikneš na manjkajoči disk (včasih pa tudi ko ga v resnici ne bi bilo treba iskat, ampak se Explorer ali sistem nekako zatakne vanj).
Mislim da tudi ni DHCP, to se dogaja tudi na PCih s fixnim IP. Tudi ostane kadar si v drugi mreži kjer DHCP je, ampak ni tistega diska. Definitivno izgine če ročno diskonektaš odsotne mrežne diske. Na pol minute je najbrž nastavljeno zato, da ne bi prehitro obupal na zabasanih mrežah. A bi se dalo to mogoče kje v Registryju skrajšat, da bi obvestilo "The network drive cannot be found" prišlo vsaj v par sekundah?
Pa enkrat par let nazaj je bil isti problem pri menjavi računalnika, ker so v nekje v registryju ostale neke reference na starega v obliki \\server\share - najdeno s slučajno odkrito korelacijo problemov z ugasnjenostjo bivšega računalnika.
http://support.microsoft.com/?scid=kb;e...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: _sem_ ()

alesp56 ::

greš na folder in enostavno delete pa je to to in če imaš odklukan automatic ti jih naj nebi več filalo not:D
in to je to...

Khm... ni problem pobrisat. Problem je da je treba vsakič čakat minuto da to lohk izvedeš, če si pozabil naredit takrat ko je bil bolj primeren čas za to. Vprašanje je tudi, zakaj sploh mora bit pravzaprav računalnik praktično zmrznjen medtem ko se išče en mrežni disk - tole je bolj retorično :\. "Timeout period" pa bi se mogoče vendarle dalo kje nastavit.

fm13 ::

Mogoče tole?

Basically, when you connect to another computer with Windows XP, it checks for any Scheduled tasks on that computer - a fairly useless task, but one that can add up to 30 seconds of waiting on the other end - not good! Fortunately, it’s fairly easy to disable this process.
First, navigate to
HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/Current Version/Explorer/RemoteComputer/NameSpace
in the Registry. Below that, there should be a key called {D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF}. Just delete this, and after a restart, Windows will no longer check for scheduled tasks!

Ja, kaže da pomaga. Hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WD TV Live - kako ga dodati v PC?

Oddelek: Zvok in slika
122199 (1994) ziu
»

Windows 7 in My Book World Edition

Oddelek: Operacijski sistemi