» »

win XP problem s več računi

win XP problem s več računi

mihax00 ::

Imam XP in na njem več računov. Namesčam raznorazne programe in v admin računo vse dela BP. Na kar ugotovim da v ostalih računih ki so omejeni nekateri programi ne delajo. (bs player, slovarji ...) Večina pa jih dela normalno tudi v teh omejenih računih.

Zanima me kaj sem naredil narobe ??

tole mi javi recimo pri bsplayerju:
  • spremenil: mihax00 ()

ToniT ::

Ko inštaliraš programe, zmeraj uporabi Add/remove programs in teh problemov ne bo! Ostali računi nimajo dovolj pravic za poganjanje določenih programov!

sem nardil kot si rekel ampak mi bs še vedno teži za serijsko
slovarji pa še kr ne najdejo zbirke oz. nimajo dostopa

če pa spremenim omejeni račun na skrbniškega kot je moj pa spet vse dela normalno

ggrrr ma še kdo kak predlog ??

jure1825 ::

večina (vsi?) programov v windowsih sploh ne ve kaj so to pravice.
npr če en program hoče v svojo mapo (c:\program files\bsplayer\) napisati en file v kateremu piše kateri file je nazadnje predvajal to windowsi ne bodo dovolili če nisi skrbnik, ker so program files-i samo za branje. Verjetno bi pomagalo, da mape v katerih so tej programi, ki ne delajo spremeniš tako da določiš da imajo tudi drugi, ki niso administratorji lahko pišejo notri. To iz vidika varnosti ni dobro, ampak vsaj potem program dela. Problem je, če hoče ta program kaj zapisova v windows mapo...

kako pa lahko določim da npr. v mapo:(c:\program files\bsplayer\) možno pisati oz. jo spreminjati ?

hmm to se ne spomnem na pamet. mislim da ko si admin klikneš z desnim gumbom gor pol pa daš properties pa tam nekje je en seznam kjer je gor administrators pa users pa everyone kjer lahko odkljukaš kdo ima dovoljenja za branje/pisanje/dostop,

kekak mi ne rata oz. ne najdem :/

več ti ne znam pomagati... razen če ti dela chmod na windowsih :)

http://support.microsoft.com/kb/308419/

ToniT ::

Najprej izklopi simple file sharing!
Tools->Folder Options->View - zadnja postavka!
Nato klikni z desnim gumbom na mapo in dobiš zavihek security in tam lahko urejaš pravice za uporabnike ali grupe (chmod:\)

OptiMist_vw ::

hmmm večina ˝wizardov˝ vpraša če instaliraš software samo zase ali za vse userje.. to pri meni dela bp ker takoj naštima pravice za vse...

LP OpTi
MCP 70-270, MCP 70-290; CompTIA N10-003, CompTIA SY0-101

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dvojni windows

Oddelek: Operacijski sistemi
131554 (1224) s6c-gEL
»

The application was unable to start (0xc0000022)

Oddelek: Programska oprema
111694 (1541) Cold1
»

Kako zagnati instalirane programe v Windows.Old direktoriju?

Oddelek: Operacijski sistemi
81305 (1148) mihl
»

Mreža Win 2k in XP

Oddelek: Omrežja in internet
71244 (1178) MTB
»

dostop je zavrnjen

Oddelek: Pomoč in nasveti
102742 (2529) amigo_no1

Več podobnih tem