» »

prenosniki

prenosniki

SkIDiver ::

V kratkem nameravam kupt en prenosnik rablen seveda, pa me zanima če se da proce menat pr prenosnikih, recmo kupš enga p 133 pa daš pol not p 200? Aja pa kake plate se uporablajo, po možnosti kake slike, da si mal obzorje razširm.

Muflon1 ::

da se sam je drago ko svinja ker tisti procesorji ko so v notebookih so drugačni kot v PCjih
Stran za ljubitelje skuterjev http://runnerklub.20m.com

Elemen_T ::

Odvisno. Moraš se pozanimat ali ima laptop vse integrirano na matični...
Večina notesnikov ki jih proizvajajo zanesljive firme, npr IBM,Compaq,Dell, ...nimajo nič integrirano in lahko mirne volje zamejaš npr. 133 MX na 200MHz.

Ena zanimivost...hotel sem kupit Gericoma za 250.000 SIT (PIII 1000,516MB ram, 14" TFT, ...) pa sem ugotovil da ima procesor navaden PIII proc za namiznika :\8-O

Tomi ::

Kot bi rekel andrej: ne Gericoma, ker so barabe.
Sicer se pa plača kupiti firmo, sam sem se ogrel za tega Compaqa, samo ko stane 570.000:O
metrodusa.blogspot.com

ABX ::

Imaš tudi no name prenosnike pri katerih lahko menjaš vse. Vendar je začetna cena ista kot za ostale samo upgrade-i in menjava obstoječih kosov se dosti bolj splača.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

andrej ::

Tomi tocno ve kaj si mislim o Gericomih. Fanjte so se hvalili kako so izdali prvi 1 GB prenosnik, vendar nobenemu niso povedali da so uporabli kar namizni procesor. Seveda nobenemu niso povedali kako se zadeva greje...
Pri raznim poceni firmah in no name izdelkih moras zlo pazit. Sam sem pred casom nabavo Compaqa, ki me je resda stal in deli so dragi, ampak nikjer ni kaksnih skritih stvari in zadeva deluje bp. Pa 3 leta mednarodne garancije tudi nekaj steje...

Elemen_T ::

andrej: Opažam da se na te zadeve spoznaš...pa me zanima: Ali lahko Notebook dejansko nadomesti navaden, namizni računalnik.
npr:
14"
AMD 900 (ne vem če sploh obstaja ampak recimo...)
256Mbram

z namiznikom

17"
AMD 900
256MBram

Sam sem namreč kinkal med notebookom za 300k in namiznikom za 300k...pa sem se odločil za slednje.

andrej ::

Hm, tezko vprasanje - odvisno zakaj ga rabis. Jaz recimo moj notebook uporabljam kot primarno masino - mam gori, maile, newsgrupe, torej vse kar rabim.
Desktop masine pa so vse bolj testne narave.

Ce ga lahko nadomesti ali ne je tezko rect, to je odvisno od tebe, jaz pa pri sebi vidim tole:
- ceprav je LCD kvaliteten, se vedno raje pogledam na 22 CRT zraven.
- ceprav je tipkovnica dobra, se vedno raje uporabljam MS natural keyboard na namizniku.

Drugace pa je moj prenosnik uspesno nadomestil namiznega, predvsem zato ker ga vedno nosim s sabo in imam tako vse podatke gor. Ce rabis kaj takega potem ja. Ce pa rabis en racunalnik, na katerem bos lahko spilal tudi novejsi igre in ne rabis nekaj prenosnega za zraven potem se ti namiznik se vedno bolj splaca. Za 300k dobis bistveno boljsega namiznika kot pa prenosnika.
Ne smes tudi pozabit, da so deli v namizniku pocasnejsi in drazji. Tako recimo pride 30 GB disk z 5400 obrati za prenosnika okrog 1000 DEM. Rami so tudi malo drazji, da o kaksnih DVD predvajalnikih ne govorim. Pa tudi grafika se ne more primerjat. Prav tako razsirljivost...
Torej, ce rabis nekaj za okoli nosit se ti prenosnik splaca. Ce pa tega ne rabis so desktop racunala se vedno bolsa.

Tomi ::

Andrej, ko smo ravno pri notebookih. Sedaj sem se po enem letu zbiranja sredstev počasi začel pripravljati na nakup. Sicer bom imel denar šele čez dva meseca in pol ( sem moram igrati banko, ker se selimo, ampak ok ), pa mi je padel v oči tisto notebook v prešnjem postu ( COMPAQ Presario 17XL470, pa še en boljši link), pa me zanima, kaj meniš o njem. Se mi recimo potem še splača počakati, da bo v kakšni akciji, ali raje počakam na revolucijo, ki se nam obeta?
metrodusa.blogspot.com

andrej ::

Ta ponudba je dokaj ugodna. Sam sem decembra nabavo za 600k Armado E500 z P3 600, 10 Gb diska, ampak brez DVD-ja in mrezne. Tega presaria se ti kar splaca kupit. Vsekakor pa se poglej druge, recimo Dell, IBM, Toshibo, Siemens, ce majo tudi kaksne podobne akcije. Splaca se ti se malo okrog pogledat za cene.

Res pa je, da cene gredo vedno bolj dol, in da prihaja vedno novejsa oprema. Tak so zdaj na voljo tudi prenosniki z bistveno boljsimi 3D graficnimi, kot je to obicajno v navadi. Ce rabis kaj taksnega potem se ti splaca par mesecev pocakat. Drugace pa se v 2.5 mes. se lahko dosti spremeni. cene bodo malo padle, novo modeli pridejo ven. Ravno sem zasledil, da bo Compaq izdal popolnoma novo linijo prenosnikov...

Tomi ::

Upam, da bo res tako, ker tale model mi je ne vem zakaj, zelo všeč. Ličen in sposoben. Sicer sem gledal na na ZDnetu, kjer ga je nekaj ljudi spljuvalo, ampak po moje ni krize.
Elemen_T: kar se tiče nadomestitve, se meni zdo takole. Slika na CRT-ju ( ali pa navadnem LCD-ju ) je boljša, pa to bolj zaradi dejstva, da si je navajen. Cena je razred zase, ampak kvaliteta komponent je boljša v notebookih. Jaz mislim imeti notebooka za primarno mašino, predvsem, ker sem malo doma, malo v Ljubljani ( ali pa bolj malo doma, veliko v Ljubljani med letom in obratno poleti ), domač računalnik bom pa pustil tak, kot je, in ga imel za igranje z navijanjem in modifikacijami.
metrodusa.blogspot.com

kloshar ::

Pomoje seveda lahko nadomesti namizni računalnik. Sam imam doma HP Omnibook XE3 gc 850 mhz že eno leto namesto navadnega računalnika. Na njem igram igrice (max payne, tony hawks pro skater 3), imam priključene velike zvočnike, printer, isdn ... Čisto je nadomestil velik domač računalnik. Lp!

blazp88 ::

Če boš imel kaj takšnega z namiznim procesorjem, boš popizdil, ker ti bo ventilator stalno deloval.

Drugače pa je z menjavami procesorjev bolj tako. Sam sem odprl svojo Toshibo 420CDT s 100 Mhz Pentiumom, saj sem imel tudi sam podobno idejo. Samo procesor je drugačen.

andrej ::

wow, skoraj dve leti stara tema:D
blyco: mobilni procesorji so seveda malo drugacni:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosnik vs. namiznik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
675854 (4602) Fr33man
»

Prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
192338 (1868) net26
»

Kakšen prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
322586 (2272) andrej
»

Notebooki

Oddelek: Kaj kupiti
261320 (1070) Tomi
»

Prenosnik...

Oddelek: Kaj kupiti
181641 (1452) PsiHO

Več podobnih tem