» »

Najboljše sporočilo o napaki

Najboljše sporočilo o napaki

The Register - Če so običajna sporočila o napakah (error messages) dolgočasna, nezanimiva in ne povedo veliko, so na The Registerju našli doslej najizvirnejše sporočilo o napaki. Angleška spletna stran Fish4.co.uk je zbirka malih oglasov za hiše, zaposlitve in avtomobile, ki je bila včeraj zaradi okvare Sunovega Fire E6900 Serverja nedosegljiva. V sporočilu na spletni strani je pisalo: Na žalost je spletna stran fish4 zaradi odpovedi zelo drage komponente Sunove strojne opreme nedosegljiva. Sunov inženir je že v podatkovnem centru, a je pozabil s seboj prinesti nadomestni del. Upamo, da bo Sunov inženir napako uspel popraviti do dvanajste ure. Časovno oceno bomo po potrebi popravili, kakor bo pač napredovalo delo. Ja, še so ljudje s smislom za britanski humor.

41 komentarjev

Cinderela ::

Nimas kaj bol pametnega za pisat tu al delas reklamo ti za njih al kaj?! Zbriste to ker je bedarija.

j_j_er ::

Cinderela, tale tvoj odgovor samo kaže na nezrelost. Če ti novica ni všeč in se ti zdi neumna, potem vsaj ne reagiraj nanjo z neumnim komentarjem. V življenju so pomembnejše stvari kot obremenjevanje samega sebe in drugih s takim pisarjenjem.

smash ::

dobra ...za nasmejat

wungad ::

Pepelka je imela težko življenje.
.

madmitch ::

Pepelka rabi dobrega in vzdržljivega princa, samo to je.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Tear_DR0P ::

ah sweet talk - prav prepričajo te, da so zelo bogi ker se jimje to zgodilo in da jim moraš z nasmeškom na ustih oprostit - pa še presrečen si zraven, ko prebereš (seveda original, ne suhoparnega prevoda)
edit: da se ne bo kdo usajal, takšnih sporočil si želim več
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Zgodovina sprememb…

Camalotz ::

Zanimiva sporočila o napakah se občasno pojavijo na dailywtf.
Npr. tole.
Vedno znova me preseneča, koliko ljudi zna pisati, ne pa tudi brati.

farmer ::

bloglines
bleh

Bass0 ::

Vidim, da se tu pojavlja Digg-ov sindrom. Tam prihajajo na prvo stran vse neumnejše novice, tudi podvojene - zaradi njihovega sistema brez urednikov, novice pa - z glasom za ali proti - ocenjujejo bralci.

Tak sistem se ne obnese in digg.com bo to kmalu ugonobilo. Zato, slo-techovi uredniki, prosim, naj Digg ne vpliva na vas! Če je tam kaka novica na prvi strani, še ne pomeni, da je tega vredna! Njeno vrednost mora oceniti urednik, ki je izkušena in sposobna oseba. Prosim, cenite svoje sposobnosti bolj kot mnenje raje na straneh, kot je Digg. Hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bass0 ()

tpah ::

Men je tole prov dobra novica oziroma sporočilo.

Veliko bolje vpliva in je brati takšno sporočilo, kot standardno diplomatsko opravičilo. Objavijo dejansko situacijo, ne pa polepšano različico, kar je daleč od resnice in s tem tudi neposredno bralec sam....

------------------------------------
Pri novicah, takih ali drugačnih... ne sam na tem portalu, tudi časpoisih, oddajah...maš novice k so ti všeč ali niso všeč. Sam se odločiš kaj je zanimivo in kaj ne. Torej če ti novica ni zanimiva, ne brat in zgubljat časa, ali še enkrat zgubljat z pisanjem komentarjev in potrato drugih bralcev z časom, da ne nadaljujemo z živci... ::
Dejansko je cilj novic pokriti čim večje zanimanje čim širše publike. In v tem pretoku informacij je torej logičen pojav bloata, spama itd. za čim širšo publiko z relativnimi okusi.
Če je pa to preveč moteče nekomu, naj gre pa objavljat novice ki se mu zdijo primerne in rade volje pridem mimo, da pustim najbolj bedno neobziren komentar kar sem jih sposoben, ker je to dejansko tudi odraz trenutnega stanja.
Ta del komentarja je namenjen za podobno opisane ljudi, ki ne cenijo dobroto odločanja ali pa živijo v življenju v katerem se naš planet vrti okoli njih. Go back to the desert then...

Baje da Tom Cruise in njegova 'tanova' sploh nimata otroka.
Dobra novica, ni kaj. ;)

klemen22 ::

Btw. v kakšni povezavi je sedaj angleški humor s tem pisanjem sporočila napake enga geeka?
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

tpah ::

Že sam stavek je angleški humor...
Kapiš? :)

Ales ::

V nobeni. Edina smešna stvar v celi slo-techovi novici, je tale cvetka: "...doslej najizvirnejše sporočilo o napaki...". Ja, pomoje tudi. :\

Tole sploh ne zgleda kot samodejni error page, pač pa kot neka začasna spletna stran, kamor so preusmerili domeno. Res ne vem, kaj je tukaj duhovitega, razen bodice na račun serviserja in še to ni ne vem kako smešno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ales ()

tpah ::

Kva raj prebreš ? To sporočilo na tak način ali primer:

Ooops, we can not find that page.
Our services are temporarly unavaliable, due to an unexpected error . Please try again or come back later.

Torej kva ti bl sede robotski pristop ali bolj človeški pristop v katerem je clo pozitiven namen?!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tpah ()

klemen22 ::

Ooops, we can not find that page. Our services are temporarly unavaliable, due to an unexpected error . Please try again or come back later.

Bolje ta pristop. Ker meni se neke napake ne zdijo nekaj za kar bi bilo potrebno uporabljati nek humor, ki to pač ni. In še premišljevati kaj je avtor hotel točno povedati.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

tpah ::

Robot..

klemen22 ::

Mislim ne vem no. Napake o neki stvari ki ne dela ne gredo iz roke v roko z nekim kvazi humorjem ki to ni.

Škoda ker niso napisal kej podobnega:
Se oproščamo za napako vendar je SUNOV inžiner pozabil s sabo nek važen del za hardware. Kasneje mu ga prinese žena, katero bo sredi server sobe še dvakrat napiču, da bomo vsi srečni. Aja pa na smajlije ne smemo pozabiti.0:) :D :)) :P :P :O :8) 8-)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: klemen22 ()

Bass0 ::

tpah, domnevam, da je bil tisti "nekateri" namenjen meni, morda pa si posploševal. Do sedaj sem tako hvalil oz. celo branil kot kritiziral novice oz. replike tu na forumih. To je zame svobodna izbira. :)

Sam nisem poslal še nobene novice, zato cenim tiste, ki se potrudijo in premagajo točko, kjer se jaz raje prepustim lenobi. Ne glede na to, kakšno je moje mnenje o tem, ali je novica vredna objave, je zame piščev trud, da jo je poslal, hvale vreden.

Moj komentar pa ne leti na piščev trud: tu na slo-techu imajo uredniki zadnjo besedo; uredniki pregledajo novice, izberejo tiste, ki so vredne objave in jih nato objavijo. V tem primeru pač slaba izbira. Spremljam novice s štirih različnih spletišč (Wired, TechCrunch, Cult of Mac in Digg) in verjemi, da je danes morje bolj zanimivih/relevantnih novic kot tale o sporočilu za napako.

Se pravi, moja kritika je bila samo predlog za urednika in pisce, da če izbirajo novice z drugih spletišč, naj dajo prednost tistim bolj relevantnim.

[EDIT: Medtem ko sem pisal, se pravdate, ali naj bo error msg suh ali duhovit. I don't fuckin' care! Če je duhovit, se bom nasmejal, če ni, ne bom ničesar pogrešal. Ravno zato mi je novica o nečem tako trivialnem odveč.]

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bass0 ()

Lion25 ::

ok, naj malo sepovem o digu.

kot prvo, sem dolgo bral slovenske novice (racunalniske-novice.com, slo-comp in slo-tech ter monitor.si. Slo-comp je su sfalit, monitor jih ima premalo, tak da zjutraj prebiram rac.novice, zvecer pa slo-tech.

In seveda mi je bilo vseskupaj premalo. Pac sem radoveden in rad vem kaj se dogaja v sveru,ki mi daje kruh. Zato sem preklopil se na slashdot, pa ceprav mi njihov stil pisanja ni najbolj povseci, ce ne druzga pa je bilo vec novic. Zdaj ko so spremenili dizajn je bolj prijazen ocem (uni times new roman je ubijal)....

no in pred dvemi tedni sem odkril digg (sprasujem se zakaj sele tako pozno)....
in ne boste verjeli... sem navdusen... zakaj?

ker, naslovi so preprosti in se izve veliko iz njih... zgodbe so zabavne in tako laicne kot zelo it specificne. in kar mi je najbolj vsec... non stop se dogaja... veliko je novih... zeko browsam po straneh se dodajajo nonstop nove... in ce mi popularnih ni zadosti,lahko grem pregledopvati tiste nove ali malo diggane, Materiala je se pa jos.

Strinjam se, daje podvajanje novic rahlo motece, ampak le rahlo...zakaj? to pa zato, ker ne morem viseti na digu 24/7... tako da velikokrat kaksno novico zamudim.... (vazlda ne brskam potem 10 strani globoko)....

In podvojene se da potem tudi pokopati...

Meni je tak sistem fajn in mislim, glede na to,kolko je postal popularen, se bo sekako obdrzal. Edino kar me moti je to, da se na zacetku tolko nalaga. Vsec mi je, da folk sam doloca kar je kul in kaj ne.. in sistem omoogca konfiguracijo,takoda tudi sam dobis lahko le najboljse ven.. al pa tudi ne...

Z veliko vecjim zanimanjem bi prebiral slo-tech, ce bi bilo vsaj 1/4 novic od tam prevedeno v slo... (tisti kratki uvodek)

Tak da jaz kar HTUBS P za digg


Aja, pa se to, da ne bomtolko off topic... neverjetno ampak danes zjutraj sem prvic v zivljenju nasel to stran, fish4 :) Kaksnmo nakljucje,kot da bi vedel, da se bo danes pisalo o njej :) Dokaj zanimiva stran.

Novica se mi zdi zanimiva , za sprostitev... in tudi humor mi je vsecen, ceprav nisem lih nek pristas angleskega humorja... monty pytrhon sux :)

tpah ::

sori za bluz, ker sem se 'zašteku' na debato lastnih interesov.

klemen22: men je v tem primeru stvar bolj všeč, če je resnična kot izmišljena po potrebi brez angleškega humorja recimo...:))

Je pa res, da novica mogoče ne spada ravno na nivo profesionalno računalniškega foruma, kar S-T zamene še vedno je in če kdo prav s tem namenom obiskuje S-T in ima predloge naj se ti posredujejo odgovornim urednikom. Je večja verjetnost, da bo predlog uslišan kot če je predložen v masi komentarjev.

Kot je že BassO rekel: Stvar svobodne izbire.

peace,

BigWhale ::

404!

n0_body ::

tle je en folx bl pametn k drug... in če je taka nowica..... in če wam ni wšeč ? .... koga za k***c to zanima .... mwa noch

Gandalfar ::

Lion25: ce hoces malo bolj tech novicke predlagam, da se poskusis z reddit.com: what's new online, ki je malo manj script kiddie obarvan deluje pa podobne principu kot digg :)

bajro ::

heh :)
survivor, not statistic

'nesposobni so sposobni onesposobit sposobne'

Furbo ::

Se meni samo zdi ali nekateri geeki tule slabo prenašajo idejo da bi njihovo polamatersko vzdrževanje sistemov postalo malce bolj odprto za javnost..

Novička je ql, nekateri bi pa očitno želeli da bi bil slotech tak kot je njihovo življenje,.. živ dolgčas.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

klemen22 ::

Ma sej nismo kritizirali novice, ta je zelo kul napisana. Govora je o SAMEM sporočilu o napaki, ki je precej kr_neki_style. Pač dejstvo je, da v sporočilo o napaki ne sodi nek posiljen "angleški" humor, ki to ni. Nekemu uporabniku se jebe, če je nek vzdrževalec doma pozabil nek rezervni del
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

n0_body ::

Klemen22 , nekemu uporabniku se res jebe . A eni mamo pa že dost tistih običnih errorjew in je tole čist ql . In ne wem kje je problem če se pač drugim jebe, enim je pa ql ...

marS ::

a ste res že tko usekani da tuki kr neki razpredate o eni novici na enem forumu? svashta:\
...no more heroes...
https://ilbis.com/

klemen22 ::

Klemen22 , nekemu uporabniku se res jebe . A eni mamo pa že dost tistih običnih errorjew in je tole čist ql . In ne wem kje je problem če se pač drugim jebe, enim je pa ql ...

Poglej, kar sem hotel povedati je, da v sporočilo ki je v povezavi z neko napako pač NI smešno.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Matev ::

meni je smešno

klemen22 ::

Meni pač ni.;)
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Poldi112 ::

Meni tudi.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

klemen22 ::

Tako je folk: če se hočem smejati pogledam pač kakšen del Seinfelda ali pa Alo'Alo. Ne pa obiskati neke storitve kjer se ti pokaže okence z t.i. angleškim humorjem oblikovanim sporočilom o nedelovanju.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

TESKAn ::

Jao, ma si čisto sfalil poanto. Poanta je, da če folk hoče dostopat do storitve, ki trenutno ne deluje in dobi tako smešno sporočilce mu le - to ublaži frustracijo ob nedelovanju storitve. Ja?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

klemen22 ::

mu le - to ublaži frustracijo ob nedelovanju storitve. Ja?

Ne.:D
No vsaj meni ne.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Matev ::

klemen ti si itak en tak patron
da nasrotuješ vsemu kar kdo prijavi

kot nek trn v peti - "smart" ass

takih ljudi nihče ne mara

klemen22 ::

da nasrotuješ vsemu kar kdo prijavi

Daleč od tega. Vendar pa angleški humor v povezavi s kritično napako ne gre skupaj.
Banalen primer:
Recmo takole: Imam avto in se nekaj pokvari. Peljem k mehaniku. Pove mi da ga lahko pridem iskat čez 1 teden. Čez teden in en dan (8 dni!) ga grem iskat. Potem mi on (s ščepcem ang. humorja) odgovori: Gospod, žal vaš avto še zdaleč ni pokvarjen, eden od serviserjev je vstal z srednjo nogo ter savršio kar v tank za bencin. Tako da sedaj čakamo nekega drugega serviserja da prinese pumpo da ta stuff iz avta izsesamo če se še da. Oglasite se čez teden dni. No, meni pač to ni nekaj najbolj smešnega.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Matevžk ::

Sfaljen primer. V tvojem primeru gre za neposredno materialno škodo, ki ti jo je nekdo povzročil.
Boljši primer bi bil, da se avtobusnemu prevozniku pokvari avtobus (torej ponudniku neke storitve, na katero čakam, se je pokvarila njegova lastnina, ki pa jo bo moral popraviti nekdo drug, ki pa ga je potrebno čakati ...). Imam raje, da se šofer malo poheca in poklepetamo, kot pa da zateženo reče: avtobus se je pokvaril (brez časovne ocene, kdaj bo popravljeno, brez najmanjšega namiga o dejanski resnosti stanja itd.).
lp, Matevžk

smash ::

seveda ta tvoj primer ni smešen....oz.. če dobr pomislem je smešn če se to zgodi teb in ne men :D

Matev ::

klemen
problem ni v tej temi ali v vsebini sporočila o napaki

problem je v tebi in v tvojem odnosu do okolice

klemen22 ::

problem je v tebi in v tvojem odnosu do okolice

Ja madona no. Povem pač kar mislim. :\

In ja, velike probleme ima okolica ker ne dohaja mojega veleumnega mišljenja. Še enkrat :\
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V TLS odkrita 19 let stara ranljivost

Oddelek: Novice / Varnost
2912183 (9773) SeMiNeSanja
»

IBM utegne prevzeti Sun

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
445516 (2963) Bistri007
»

Problem

Oddelek: Mobilne tehnologije
131729 (1378) ayria
»

Najboljše sporočilo o napaki

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
414258 (2520) klemen22
»

Spletna stran dela na lokalnem strežniku, a ne na Sinfonikinem

Oddelek: Izdelava spletišč
131330 (1119) CWIZO

Več podobnih tem