» »

šklocanje diska

šklocanje diska

kiFni ::

Zakaj disk škloca? Je to znak da bo zdaj, zdaj izdihnil?

Ko je bil v prvi mašini je normalno delal, zdaj sem ga dal v drugo se pa sliši kot bi se vklapljal in izkljapljal. Disk je IBM deskstar 40GB model: IC35L040AVER07.
  • spremenil: kiFni ()

ian wolf ::

Backup & replace

izgleda, da imaš slavno "Deathstar" serijo. Naredi backup podatkov in preveri disk z diagnostiko od Hitachi/IBM. Bo pa zelo verjetno disk kmalu zanič.
Errare humanum est...

Ja najbrž imam res, sem velik prebral o tem pred leti ko sem ga kupil. Enkrat je čist crknil po mesecu uporabe in sem dobil novega. Do kakega tedna nazaj je delal vredu. Baje da se je nekaj porihtal s firmwareom. Kdo ve katerim in kje naj ga dol potegnem?

Han ::

Firmware ne bo kaj dosti pomagal, v kolikor je sploh namenjen tvojemu disku...

Glede na to, da si ga prestavil v drugo mašino, je možno, da si razmajal kontakte v napajalnem priključku. Le ti so namreč zelo slabi.

waters ::

Mogoče ti bo moja izkošnja tudi kaj pomagala. Dej zamenjaj prvo kabel. Tudi jaz sem imel podoben primer zamenjal sem kabel in vse OK.

LP

Ja zgleda da je res kabel, ker ko se ga med obratovanjem dotaknem, neha šklocat, oziroma če ne škloca spet začne. Še dobr da ga nisem včeraj stran vrgel, ko me je prijelo.

OK, kabel zamenjat. Kje hudiča se ga pa dobi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

Aja še to, firmware imam pa itak že tazadnji (sem pogledal), zgleda da sem ga kupil po tisti "deathstar" verziji in so ga že zamenjal.

Han ::

Dvomim, da je kabel. Bolj verjetno so načeti kontakti napajalnega priključka na samem disku.

sebastjan v ::

Še bolj verjetno so slabi kontakti med elektroniko in glavami diska. So na spodnji strani elektronike , odviješ 4 vijake, vzameš elektroniko dol in očistiš kontakte na obeh straneh.
sebo

Ja sem že gledal da bi odprl, pa nimam tok majhnega torx ključa. Kdo ve za kako alternativo, danes so namreč štacune zaprte in zdaj imam čas to naredit?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zanesljivost diskov drugič: zmagovalec Hitachi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
6125774 (21746) ZigaZiga
»

Asrock plata ubija diske?

Oddelek: Strojna oprema
7988 (895) 2tiLen
»

Kateri trdi disk za nakup mi priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
939424 (6379) dela
»

HITACHI 7K250 160GB 7200 ATA133 8MB po štirih mescih šel žvižgat rakom.. (strani: 1 2 )

835949 (3805) SebaR
»

Oživljanje diska

181966 (1656) frenk

Več podobnih tem