» »

ISDN telefon in Siol telefonija!

ISDN telefon in Siol telefonija!

agi ::

Zdravo!
Pred kratkim sem prešel iz ISDN telefonije na Siol tel. Tu je pač potreben navaden analogni telefon, zanima pa me, če ima kdo izkušnje, kaj narediti s starim, ISDN telefonom - Eurit 33. Mi pride lahko kaj prav pri Siol telefoniji?
LP Borut

shock ::

Žal SiOL ne podpira ISDN telefonije oz ne ponujajo kakega posebnega vmesnika, ki bi lahko šel ISDN aparat gor. Samo te ljudi kakšenkrat res ne razumem, prvo ti pravijo da je isdn oh in sploh in zdaj ti spet vsiljujejo analogno tehnologijo.

Sandoval ::

Kam bi se pa te eurite dalo pradti?
mi bomo namreč kmalu ostali brez - siol duo ...
Kr3nU_X JAZZ-WA Sandoval

agi ::

Fajn oz. pošteno bi bilo, če bi Telekom menjal staro za novo...pod novo mislim klasični telefon s prikazom klicočega....kot je imel ISDN.Borut

BlueRunner ::

Kako bi pa Telekom menjal? Saj kupuješ od SiOL-a, ne od Telekoma. To je skoraj tako, kot bi pričakoval, da bo Mobitel vzel v račun tvoj aparat, ki si ga kupil pri Si.mobilu.

Zgodovina sprememb…

agi ::

Posluš, BlueRunner, ne komentiraj, če nisi na tekočem. Od Telekoma sem kupil ISDN aparat, hkrati z ISDN telefonijo. Sedaj pa bi ravno tako od Telekoma rad kupil analogni telefon (ne glede, katerega operaterja imam sedaj, sicer pa sem spremembo paketa - v DUO uredil ravno na Telekomu), oz. bolje bi bilo, če bi ga lahko zamenjal...staro za novo! OK?? Če pa že primerjaš Mobitel in Simobil...nimata res nič skupnega, Siol pa je hčerinsko podjetje - po starem TOZD od Telekoma, se pravi, v korenu je ista firma.
LP Borut
:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: agi ()

BlueRunner ::

Glede tvoje težave sem na tekočem ravno toliko, kolikor sam poveš. Kar se pa tiče Telekoma in SiOL-a, pa sta to dve podjetji. Zgodovina ju res povezuje, vendar pa si nekaj očitno spregledal. Po tvojem opisu lahko uganem, da si podpisal pogodbo s SiOL-om, podpisal pa si jo v prostorih Telekoma (Teletrgovine). Če zaradi tega misliš, da je tvoj ponudnik telefonije še vedno Telekom, se pač motiš. Če ne verjameš, poglej na pogodbo.

Ker pa is podpisal pogodbo z podjetjem X, ne pa Telekomom, pa Telekom tako ali tako več nima obveznosti do tebe. Morebitna ponudba staro za novo bi bila sicer res dobrodošla, vendar pa jo je nerealno pričakovati iz naslova pogodbe. Konec koncev si ravnokar odšel k drugemu ponudniku telefonije. Če je to SiOL, Amis, Voljatel, ali pa kdorkoli drug, jih prav malo briga, saj si z podpisom nove podgodbe za njih bolj ali manj prenehal obstajati. Od tebe Telekom ne bo več imel direktne koristi.

Še vedno lahko verjameš v to, da je to (v korenu) ena in ista firma, vendar pa to v tem trenutku čisto preprosto ne ustreza dejstvom. Morda bo kdaj v prihodnosti znova drugače, vendar pa sedaj to ni to. Ločeno podjetje pomeni ločeno poslovanje, četudi obstajajo kapitalske povezave. Ločeno poslovanje pa pomeni, da je med podjetjema le malo povezave. Da je pa to res tako, pa kot jastrebi skrbijo drugi ISP-ji, ki bi, v primeru finančnega mutenja SiOL-a, Telekom takoj križali.

Zgodovina sprememb…

butkomutko ::

ja Isdn telefonija je bilnateg stoletja

SaXsIm ::

isdn telefonija v bistvu ni slaba stvar, sploh če jo potrebuješ. Najprej smo doma imeli analogni priključek (dvojčka), oče pa je kasneje zaradi interneta in firme na isti naslov vzel še en priključek, ki ni bil dvojček. Naročnina je znašala okoli 5k, morda malo več.z
Potem smo se leta 2002 (se mi zdi) odločili vzeti ISDN, ki nam je omogočil, da smo obdržali obe telefonski številki, v paketu smo dobili brezžičnega Siemensa in žičnega Eurita. Na centralo od Siemensa, sem lahko priključil računalnik (USB; internet - backup še danes), prav tako pa sem nanjo priklopil obe veji analognih telefonov (na en vod - eno telefonsko smo imeli vezanih več telefonov). Mislim, da moraš drugače kupiti nekšne ISDN modeme za računalnik, da dobiš analogne izhode.
No in v glavnem, sedaj telefona plačamo manj kot prej, imamo boljše telefone in živimo lažje >:D.
Zezam, vendar sem z ISDN od Telekoma zadovoljen.

Ontopic:
Zagotovo se da narediti pretvornik. U bistvu, ti dobiš digitalen signal na vhod od IP telefonije. ISDN je prav tako digitalen. Vse kar moraš narediti je, da signal pretvoriš iz enega kodiranja v drugega. Tukaj bi ti mogoče lahko pomagal kakšen elektronik, ki se spozna na zadeve.
SaXsIm

shock ::

SaXsIm:

A ti misliš, če sta dva dig signala, da se da kar tako konvertirat. Ti povem da noben elektronik tega ne zna naredit kar tako. Pa se najde še pa še za naštevat.

mzidy ::

Dobesedno lahko ISDN telefone stran vržeš;((
Tudi mi mao podobno tegobo, ko smo pred letom in pol dali 55kSIT za dve Siemensovi slušalki, sedaj jih pa lahko v steno mečem dokler bom mel volo:\

steev ::

Pa pejte na t-2, kjer izberete da hocete imeti isdn telefon in vam dajo tisti pretvornik. In vse dela po strarem, tudi tel. št. se izpisujejo.
:|

agi ::

Blueruner, ja, politika je pač taka, toda jaz še vedno vztrajam na možnosti, da če sem kupil ISDN telefon pri Telekomu, bi ga rad sedaj menjal staro za novo ravno tako pri Telekomu...se pravi ista firma. Saj tudi sedaj prodajajo tel aparate, tudi analogne.
Omenjate tudi možnost raznih pretvornikov....meni je cilj, da za malo denarja pridem do telefona, ki izpisuje klice (najraje bi seveda videl, če bi lahko uporabil obstoječi ISDN telefon) če pa bom imel namen v to investirati 10k al pa 20k, pa bom menda raje kupil nov telefon, kot pa pretvornik !!?? :-))
LP Borut

BlueRunner ::

Hmnja... razen za avtomobile, se v tem trenutku ne spomnem, da bi kdo menjal staro za novo. Razumem tvojo logiko, ampak "remarket value" za telefone verjetno ni takšen, da bi se Telekomu to splačalo, za ostale trgovine se pa tudi ne spomnem, da bi ravno (stacionarne) telefone menjali po tem sistemu. V kapitalizmu je osnovno vodilo pač denar, v tem trenutku pa Telekom očitno nima ekonomskega vzroka, da bi omogočil tovrstno menjavo.

IMO, boš verjetno še največ iztržil, če aparat prodaš preko malih oglasov (Bolha?) in na ta način dobiš nazaj vsaj nekaj denarja.

shock ::

Obstajajo še drugi načeini in to softwaresko. Imaš ISDN modem, ki podpira NT mode in en os ki zna delat kot media gateway (ISDN --> SIP). Samo dvomim da to koga zanima :D.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SiOL - Premestitev modema

Oddelek: Omrežja in internet
182337 (1791) crniangeo
»

IP telefonija in ISDN

Oddelek: Omrežja in internet
82702 (2434) shock
»

Obdržati isdn? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
637251 (6179) shock
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216697 (11324) Tr0n
»

ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13114221 (10108) Bistri007

Več podobnih tem