» »

Inštalacija software-a preko active direcotry-a?

Inštalacija software-a preko active direcotry-a?

S4ul3 ::

Rabm inštalirat lotus notes na 10 kompjutrih, ki so v domeni. Zanima me, če ma že kdo kakšne izkušne stem? Kr se tiče samega install-a mi je približno jasno kako nej ga izvedem. Malo me bega edino kako naj mu določim settinge, ki jih ima program pri inštalaciji? VBscript?

Witboy ::

Mi v firmi za instalacije uporabljamo SMS, za nastavitve profilov in vsega za userja pa ScriptLogic.

BlueRunner ::

Brez SMS strežnika (licence, licence, licence, ...) imaš na izbiro dva različna načina.

1. način je namestitev z uporabo MSI paketov in MST transformacij. Pri tem načinu paket in njegovo transformacijo "registriraš" v Group Policy - Computer Configuration - Software Settings - Software installation. Paketu pa nastaviš, da je "Assigned", kar ga bo namestilo pri naslednjem reboot-u.

2. način je pa namestitev s startup skripto. Najprej napišeš .bat (ali pa .vbs) skripto, ki požene setup z zahtevanimi parametri, ki bodo namestil program brez uporabnikovega klikanja, če ta še ni nameščen. Nato pa to skripto skopiraš v GP imenik in jo "registriraš" v GP. GP imenik najdeš pa tako, da greš v Group Policy - Computer Configuration - Windows Settings - Scripts - Startup, nato pa klikneš na gumb "Show Files". Ko vpisuješ ime skripte, ki se bo izvedla, pa pazi, da bo skripta navedena za absolutno potjo do domene. To pa je natančno tista pot, ko ji pokaže Explorer, po kliku na "Show Files".

Obstaja sicer še 3. način: uporaba aplikacije, ki posnema klike na gumbe pri ročni namestitvi. Če ti bo pri temu pomagal kdo drug, potem OK, jaz pa aplikacije, ki se jih ne da namestiti z 1) ali 2) proglasim za neuporabne v korporativnem okolju in predlagam, da se za njih poišče nadomestilo. Zaradi tega to možnost niti ne obravnavam kot resno možnost.

Na žalost ne poznam oblike v kateri je narejena namestitev za Lotus Notes, da bi vedel, če je možna (priporočljiva) varianta 1), ali pa boš moral čarati z varianto 2). Če boš povedal kaj več o namestitivi, ti bom lahko tudi kaj več povedal/pomagal.

S4ul3 ::

Za SMS nism siguren če ga imamo (delam šele 1 teden) - trenutno take zadeve počnejo z norton ghostam, tako da težko verjamem da imamo SMS... Ghost bi sicer trenutno bil sprejemljiv, saj računalniki še niso v uporabi, tako da ni problema če se povozi celoten sistem. Sam bi rad probal še kakšno drugo varianto, ki ne povozi sistema...

Takole na pamet ne vem v kakšni obliki je lotus notes inštalacija, več bom lahko povedal jutri. Sem malo pobrskal po netu in našel članek, kjer pravijo da nej uporabim WinINSTALL LE 2003? Kakor berem je zadeva dokaj preprosta: narediš snap shot clean sistema, naložiš vse kar želiš in narediš še en snap shot - nato pa program primerja razliko in na podlagi tega naredi MSI file?

Kar se skripte tiče - tega nisem še nikoli probal - imaš mogoče kakšno sample skripto, da bi si pogledal kako je treba spisat to?

Po vsej vrjetnosti pa bo potrebno naložiti še kakšne druge zadeve na računalnike - kakšen acrobat reader bo še gor, pa predvidevam da še kakšen office, antivirus...

Witboy ::

Za instalirat lotus notes tak ni problem... mal v dokumentaciji preberi za silent install. To smo v prejsni firmi pocel... u bistvu konfiguracija tak ni problem.. .rabs pac certifikat k se pol konektas na server... saj tko smo mi mel... Na serverju je pa tak vse napisan kaj potrebujes. Edin kake posebi poglede je treba pa zal rocno dat... Vec se pa nism poglabljal k so bli sefi proti napredku pa kaki posebni avtomizaciji.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lotus Notes (*.nsf) na "karkoli cloveskega"

Oddelek: Pomoč in nasveti
81316 (1046) antonija
»

Lotus notes in sms

Oddelek: Programiranje
71224 (1062) Volk|
»

lotus notes 7 in 8

Oddelek: Pomoč in nasveti
101970 (1509) Vanquish
»

win 2000 virtual memory to low

Oddelek: Operacijski sistemi
101432 (1258) civava23
»

WIN 2000 BOOT ?

Oddelek: Programska oprema
131415 (1280) rookie

Več podobnih tem