Forum » Kaj kupiti » Tiskalnik ali kartuše?
Tiskalnik ali kartuše?
lolek84 ::
Trenutno imam doma tiskalnik hp deskjet 3420 star je približno 4 leta vendar še kar dobro dela. Zamenjal sem mu že 1x kartuši (beri črno in barvno). Vendar zaloga le-teh se skrajno bliža h koncu... Barvne kartuše je še kaka 1/4, medtem ko je črna že skoraj pri koncu.
Zdaj me pa zanima kaj mi priporočate ali naj kupim zopet obe kartuši? (gledal sem ceno v comtronu 4.694,40 SIT črna+ 5.270,40 SIT barvna?) ali se pa naj raje odločim za nov tiskalnik... Gledal sem seveda nekaj cenovno na nižjem nivoju saj ga uporabljam zgolj za kako tiskanje seminarskih nalog za kar je priporočljivo da je tiskalnik barven, saj se tu pa tam pojavijo kaki grafi...drugače glede printanja kakih slik posebnih pa ga ne rabim, da bi zdaj bil nevem kake vrhunske kvalitete sam tiskalnik. Tako da sem gledal zdaj HP DeskJet 3920 (seveda se ne spoznam na tiskalnike tako da nevem kake kvalitete je?)
povzetek:
(4.694,40 SIT črna+ 5.270,40 SIT barvna (beri tiskalhik je tudi že star)) VS
(HP DeskJet 3920 7.999,00 SIT)
Zdaj me pa zanima kaj mi priporočate ali naj kupim zopet obe kartuši? (gledal sem ceno v comtronu 4.694,40 SIT črna+ 5.270,40 SIT barvna?) ali se pa naj raje odločim za nov tiskalnik... Gledal sem seveda nekaj cenovno na nižjem nivoju saj ga uporabljam zgolj za kako tiskanje seminarskih nalog za kar je priporočljivo da je tiskalnik barven, saj se tu pa tam pojavijo kaki grafi...drugače glede printanja kakih slik posebnih pa ga ne rabim, da bi zdaj bil nevem kake vrhunske kvalitete sam tiskalnik. Tako da sem gledal zdaj HP DeskJet 3920 (seveda se ne spoznam na tiskalnike tako da nevem kake kvalitete je?)
povzetek:
(4.694,40 SIT črna+ 5.270,40 SIT barvna (beri tiskalhik je tudi že star)) VS
(HP DeskJet 3920 7.999,00 SIT)
nodes ::
tako poredko uporabljaš tiskalnik, da na dve leti menjaš kartuše in se ti ni zasušila?
potem kar kupi še za starega dve novi kartuši..pri tako mali uporabi nepotreben nakup novega tiskalnika
potem kar kupi še za starega dve novi kartuši..pri tako mali uporabi nepotreben nakup novega tiskalnika
Jackal ::
Mislim, da smo ti že v eni drugi temi napisali nekaj o tem. Klik - Karkoli narediš si na istem. V vsakem primeru boš dobil polprazne (ali polpolne) kartuše, ker samo takšne se lahko uporabljajo v HPjevi seriji 3xxx.
Če nimaš dveh levih rok - uporabi refill - Variant kje ga kupit je ogromno. Je najcenejša varianta, pa boš tiskal dlje in bolj poceni.
Če nimaš dveh levih rok - uporabi refill - Variant kje ga kupit je ogromno. Je najcenejša varianta, pa boš tiskal dlje in bolj poceni.
Sam po ceni sklepano bi pol bilo skoraj boljše kupit tiskalnik kar nov ali? Saj kartuši obe staneta malce pod 10.000 SIT medtem ko bi dal za tiskalnik 8.000 SIt ali?
@Jackal ja o tem ponovnem poljnjenu sem že tudi slišal-sem zadnjič lih gledal ko sem bil v comtronu ker sem neki napajalnik nov kupoval in sem pol tudi za to polnjenje gledal pa mi je čudno da ta "polnilc" al kak se temu reče vsebuje 4 tubice oz barve. Kaj pol se to ne da samo kupit da bi bila črna pa bi jo pol samo not stisnil z ustrezno injekcijo? Ker kak sem videl je tam bila neka črna not pa neka brezbarva kak je zgledala flaška ša še nekivi 2 nevem za kaj bi bile tistive ker nisem kupil...
PS. vem o tistem ste mi govorili da je na pol prazna nova kartuša samo tak by the way a je to zakonito da tako prodajajo oz. ni to zavajanje kupca ko dobi k novem tiskalniku na pol prazno kartušo kot v primeru ko kupi novo za ustrezen tiskalnik?
Glede refillov - obstajajo različni seti. V tvojem tiskalniku imaš 4 barve - črno (black), svetlomodro (cyan), rumeno (yellow), škrlatno (magenta). Tako na hitro se črne, rdeče in modre skoraj ne loči po barvi - če so še vse v steklenički. Šele ko pridejo na papir se dobro pokaže katera barva je katera. Medtem ko rumena zgleda zelo prozorna (kot kakšno smile pivo )
Ponavadi vsako barvo zajameš z injekcijo in jo ustrezno količino vbrizgaš v kartušo. Boljši seti imajo za vsako barvo svojo brizgo, nekateri imajo še celo potem nekakšen postavek, s katerim potegneš zrak iz kartuše.
Najcenejši refill do zdaj sem videl v SPAR-u (JR refill - dobiš vse štiri barve (po 30ml) + čistilo) in tudi dokaj dobro deluje.
Sicer pa zavajanje potrošnikov s strani HP ali ne... V najnižjo serijo HPjevih tiskalnikov lahko vstaviš samo polprazne kartuše. Tudi če daš tisto polno (drugačna številka, a na zunaj identična), tiskalnik ne bo delal. S tem HP delno dobi nazaj denar zaradi katerega so ti tiskalniki tako zelo poceni.
Ponavadi vsako barvo zajameš z injekcijo in jo ustrezno količino vbrizgaš v kartušo. Boljši seti imajo za vsako barvo svojo brizgo, nekateri imajo še celo potem nekakšen postavek, s katerim potegneš zrak iz kartuše.
Najcenejši refill do zdaj sem videl v SPAR-u (JR refill - dobiš vse štiri barve (po 30ml) + čistilo) in tudi dokaj dobro deluje.
Sicer pa zavajanje potrošnikov s strani HP ali ne... V najnižjo serijo HPjevih tiskalnikov lahko vstaviš samo polprazne kartuše. Tudi če daš tisto polno (drugačna številka, a na zunaj identična), tiskalnik ne bo delal. S tem HP delno dobi nazaj denar zaradi katerega so ti tiskalniki tako zelo poceni.
Kaj pa samo "črno" gre kupit? Ker milorečeno mi je bv barvno polnit ker je itaq najbolj črna važna. Zato bi bilo kar najboljše samo črno kupit pa konec.?
Glede polnjenja pa to pa imaš prav, ciganija je itaq vsepovsod, prvo te nam*dajo te pa na tebi služijo :) Isto kak droga na začetku ti skoraj zastonj dajo pol pa na tebi služijo malce bedna primerjava
Glede polnjenja pa to pa imaš prav, ciganija je itaq vsepovsod, prvo te nam*dajo te pa na tebi služijo :) Isto kak droga na začetku ti skoraj zastonj dajo pol pa na tebi služijo malce bedna primerjava
Tudi samo črno gre kupit. Že omenjeni JR-refill (black) ima 3 srekleničke črne barve in eno stekleničko roza čistila. Seveda pa kupi kjer hočeš. Samo primer ti dajem.
Če polniš prvič se ti splača malo več vložit v pravi set za polnjenje s podstavkom in vse ostalim, kasneje pa še samo dokupuješ črnila - Klik
Lahko si pa tudi omisliš obnovo trenutne kartuše - Klik - naponijo ti jo na 15ml, medtem ko original "polprazna" vsebuje 9ml.
Če polniš prvič se ti splača malo več vložit v pravi set za polnjenje s podstavkom in vse ostalim, kasneje pa še samo dokupuješ črnila - Klik
Lahko si pa tudi omisliš obnovo trenutne kartuše - Klik - naponijo ti jo na 15ml, medtem ko original "polprazna" vsebuje 9ml.
Lp... zopet se jaz javljam!
Danes sem lih nabavil (je že bil čas) polnilo za mojega hp3420... Zdaj me pa zanima zakaj je proložena ona brezbarva tekočina k polnilu? Ker žal navodila so lih zato da se lahko pod nos obrišeš z njimi saj ni nič napoisanega. Jaz sem enostavno samo "zvrtal" luknjo in stisnil 2 dozi črnega noter pa konec. Upam da sem prav storil. Sem že iskal tudi navodila za poljenje mojga tiskalnika sam nisem žal ničesar našel... razen nekaj v nekem čudnem jeziku pa še tam nisem nič pametnega razbral
Danes sem lih nabavil (je že bil čas) polnilo za mojega hp3420... Zdaj me pa zanima zakaj je proložena ona brezbarva tekočina k polnilu? Ker žal navodila so lih zato da se lahko pod nos obrišeš z njimi saj ni nič napoisanega. Jaz sem enostavno samo "zvrtal" luknjo in stisnil 2 dozi črnega noter pa konec. Upam da sem prav storil. Sem že iskal tudi navodila za poljenje mojga tiskalnika sam nisem žal ničesar našel... razen nekaj v nekem čudnem jeziku pa še tam nisem nič pametnega razbral
Aya še to po napolnjenih 2 dozah (beri injekcijah), sam tiskalnik pri tiskanju ni imel označeno nič kaj več barve. Še vedno kaže pred tiskanjem da je barva skorajda na minimumu.
roli ::
Jaz sem kupil eno polnilo za barvne kartuše pa hudič ne deluje.Delujeta modra in rumena (delujeta dobro) a rdeča ne.Vsi odtenki rdeče so rumeni ali zeleni.Tiskalnik je HP PSC 1315.Vse kar sem naredil je bilo to,da sem odlepil tisto nalepko iz vrha in v lukinje napolnil barvilo.Saj bi kupil kartušo a sem imel to staro polnilo pa sem hotel videti,će se,da to napolnit.Je pa to malo čudno,ker pri HPjevih tiskalnikih še nisem videl zasušene kartuše.Pa tudi,če eno leto nič ne tiskaš.
Je pa veliko bolje kupit kartuše kot tiskalnik,ker tiste kartuše so popolnoma prazne (OK ne čisto ).
Je pa veliko bolje kupit kartuše kot tiskalnik,ker tiste kartuše so popolnoma prazne (OK ne čisto ).
http://www.r00li.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Polnjenje kartuš (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 14807 (9387) | matej5734 |
» | Barvni laserski tiskalnikiOddelek: Kaj kupiti | 3740 (2822) | Pina |
» | Test refillov za tiskalnike (Cosmo, Brane2, JR)Oddelek: Strojna oprema | 6333 (5226) | Fukomuko |
» | Originalne kartuše zaostajajoOddelek: Novice / Ostale najave | 8311 (6439) | Jst |
» | Kateri laserski tiskalnik?Oddelek: Kaj kupiti | 5058 (4413) | dolenska |