» »

Domaca Racunalniska Scena za Stare Mlincke

Domaca Racunalniska Scena za Stare Mlincke

Tom-Cat ::

Pozdravljeni.

Ne vem ce bo koga zanimalo, ampak naredil sem VELIK update za ex-YU Software stran na kateri poskusamo prezervirati software, ki so ga napisali nasi avtorji ali ki ima karkoli v zvezi s republikami (ahem) stare Jugoslavije, za stare 8 in 16 bitne mlincke kot os ZX Spectrum, Commodore 64, Amiga in CPC (lahko se za druge, ce kadarkoli najdemo kaj :) ).

Trenutni update dodaja okoli 200 programov in iger za C64, priblizno toliko za ZX in kar nekaj novih iger/programov za Amigo ter CPC.

Ce ima kdo doma kaksne stare kasete/diskete za te racunalnike bi se priporocal - samo toliko da si jih sposodim in prenesem zadeve na PC-ja. Tako bodo prezervirani za vekomaj (upam da), ker na zalost magnetni mediji pocasi umirajo...

Link: http://retrospec.sgn.net/users/tomcat/yu/

Lep pozdrav,
Tomaz
  • spremenil: Tom-Cat ()

kriko1 ::

Uuuuu. Nostalgija!
Doma imam še vedno commodore amiga 500, ki pa žal ji ne dela disketnik. Je mogoče tole poganjati na pc-ju prek kakega emulatorja?

opeter ::

WOW, respect 8-O ! Res fajn zbrane informacije! Vsaka čast! :)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Tom-Cat ::

Hvala :)

Ja, za Amigo imas emulator WinUAE ... poglej na :

http://www.winuae.net/

Poleg tega bos rabil se KickStart rom za 1.3 (ali 3.1 ce hoces poganjati AGA igre), nazalost jih je zadnje case malo tezko najti na net-u, lahko jih dobis na :

http://www.bitenova.nl/search/amiga

Preko torrentov, ce pa ne najdes mi pa poslji email in ti jih bom poslal :)

Lp,
Tomaz

kriko1 ::

Jaz sem hotel se malo poigrat z workbenchom, vendar vidim tukaj da je ogromno disket, kot se jaz spomnim sem imel samo eno. Zakaj to?

borko ::

Ste oblikovanje delali tudi s spectrumom? :D

Sej drugače je pa super stran. Muca pospravljalka je najbž Mica pometačica?

Tom-Cat ::

Na zalost za oblikovanje ni casa (in verjetno tudi ne talenta) :) Je pa zadaj baza, tako da ce ima kdo cas in potrpljenje lahko oblikuje zadevo, ni problema :) Bolj je vazna vsebina...

Ja, Muca pospravljavlka je Mica Pometacica...

Tomaz

Tom-Cat ::

Kriko: Hmm, ze Workbench 1.2 je imel dve disketi (Workbench in Extras), poznejsi so imeli se vec (dodatno Storage, Locale, Install, etc. ). To je normalno... Od 3.0 lahko zadevo instaliras na HD in izberes jezik, etc.

T

kriko1 ::

Našel sem škatlo polno disket od amige 500, mene zanima sedaj če je možno iz teh disket naredit image za winuae.

Tom-Cat ::

Homepage je bil spet update-an. VELIKO novih stvari za ZX Spectrum, C64 in Amigo. Pa se en novi racunalnik je bil dodan - PECOM 32/64... cudna zadeva ;-)

kriko1: Poslji mi message ce ti se ni uspelo prenesti disket na winuae... na zalost tvojega post-a nisem videl do sedaj :(

Shagrath ::

UU zakon stran! Lepo, da se nekateri še vedno ukvarjajo s starejšimi računalniškimi sistemi. Sam sem imel amigo 500 vendar mi je crknil disketnik, ki se ga takrat nažalost ni nikjer več dalo dobiti. Že 10 let pa isčem eno igro iz amige. Imel si nekega robota na dveh nogah(podoben ED 209 iz robocopa). Uglavnem lahko si hodil levo in desno, ter z miško meril v sovrage, ki so bili pehota ter flota. Se mogoče kdo spomni naslova?

kixs ::

Shagrath:
Poglej malo na tej strani - Klik

Shagrath ::

kixs97: 10 letnega iskanja je konec!! Že na prvi strani pod three random comments sm najdu tole igro :D Najlepša ti hvala! zj pa igrt hehe.

kixs ::

Lol... imas pa res sreco... ker random od nekaj tisoc iger je recimo nekaj tisocink ;)

Tom-Cat ::

Hehe, kul :) Walker je bil eden ized tabols spilov na migi :)

Ce ima kdo se vedno doma diskete/kasete od teh racunalnikov se priporocam ... seveda vse posnamem na PC-ja potem pa zadeve vrnem (ali pa pomagam pri prenosu ce lahko to naredite sami :)). :)

buneech ::

Jaz moram mal zbrskat kje imam še (polno delujočo) Amigo 500 in pa njene diskete. Verjetno na vikendu v drugi državi, bom pa poskusil nazaj pripeljat, da se malo vrnem s časom nazaj. :)

Tom-Cat ::

Ce ima kdo mogoce se igro "Balkanski Konflikt" za Amigo bi se priporocal ;-) Je verjetno najbolj "Most Wanted" igra trenutno... lahko pogledate opis iz Sveta Kompjutera na moji strani:

http://retrospec.sgn.net/users/tomcat/y...

Upam da se bo nasla... bi bilo skoda ce bi je ne bi uspeli prezervirati.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moj Mikro številki 1990 September in November

Oddelek: Loža
255226 (2834) Tom-Cat
»

Skeniranje starih revij (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6517758 (12215) Alamar
»

Na iPhonu končno emulator C64

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
284844 (3366) roli
»

Sinclair ZX Spectrum (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
1107674 (6166) bosto

Več podobnih tem