» »

Spinalis stoli

Spinalis stoli

1 2
3
4

guest #44 ::

Spinalis tudi zahteva določeno mero samodiscipine.

3man ::

guest #44 je izjavil:

Spinalis tudi zahteva določeno mero samodiscipine.


točno to, Iz prve riti lahko rečem, da tudi 12h ni problem sedeti na njem. Nikakor pa tako dolgotrajno in vsakodnevno sedenje ni zdravo... pa naj bo na čemerkoli že. Nismo narejeni za sedenje. Da pa smo tudi pri tem najbolj aktivni je Spinalis dobra stvar.

Shegevara ::

Jaz imam spinalis z naslonjalom. Vsaj 2 dni sem potreboval, da sem neovirano sedel, pa ga imam že eno leto in ga ne zamenjam za noben stol več

lencicac ::

Imela sem velike probleme s hrbtenico, predvsem z vratnim delom pri občiajnem sedenju do nekaj ur dnevno, kaj šele 8 ali več urni delavnik.
Ker je mjoj fant zastopnik za stole Spinalis sem se z stoli seznanila in kupila Apolota-odličen stol, ki nudi dobro oporo tudi v ledvenem predelu. Res je, da sem se morala kar nekaj časa privajati, prvi teden mi je bil res brezvezen, sedaj po dveh mesecih mi je pa čudno, ko na faxu sedim na običajnih stolih :) Priporočam, da poskusite -meni je pomagalo oz. mi pomaga:)

Gost ::

lencicac je izjavil:

Imela sem velike probleme s hrbtenico, predvsem z vratnim delom pri občiajnem sedenju do nekaj ur dnevno, kaj šele 8 ali več urni delavnik.
Ker je mjoj fant zastopnik za stole Spinalis sem se z stoli seznanila in kupila Apolota-odličen stol, ki nudi dobro oporo tudi v ledvenem predelu. Res je, da sem se morala kar nekaj časa privajati, prvi teden mi je bil res brezvezen, sedaj po dveh mesecih mi je pa čudno, ko na faxu sedim na običajnih stolih :) Priporočam, da poskusite -meni je pomagalo oz. mi pomaga:)


Oprosti, ampak kar nekako dvomim v relevantnost te informacije. Registrirala si se danes, samo da napišeš tole mnenje. Včeraj je že tvoj kolega vse teme o stolih zaspamal. Imam prav?

particle ::

Fantje, če kdo iz spinalisa tole bere, ne bo dobro!!!


;((

Tody ::

Ne bo dobro zakaj? Kle se kr neki folk oglaša namesto da bi bil hvaležen da delamo reklamo...

lencicac ::

Ne gost motiš se. Če pa tako misliš pa nimam kaj narediti.

Nisem hotla narest reklamo dotično osebo, ker če bgi bi daloa gor mail in telefon in ni da ni, sam povedala sem kako sem prišla do teh stolov, ki jih prej nisem poznala oz. mi je blo res velikom slišat 500eurov za stol, sedaj ko pa sem ga probala pa mi ni.
Zagovoto prej ne bi šla v salon in jih probala, sedaj pa sem imela priložnost in sem se opogumila dati za stol malo več in splača se. A ni point v tem, da poveš svoje mnenje na forumu?
Mi je žal, da sem karkol napisala ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: lencicac ()

Gost ::

Ok, se ti opravičujem, če sem napačno sklepal.

Moje mnenje o Spinalis stolih:
Za enako ceno dobiš boljši stol drugje. Pa še poskusni zajček ti ni potrebno biti, ker tak način sedenja daljšega od 15-30 min strokovnjaki odsvetujejo. Čakam na začetek izdaje certifikatov ergonomskih stolov. Mislim, da bo kmalu do tega prišlo, saj se mnoge firme trudijo ponujati relevantnejše informacije od samo mnenj uporabnikov. Ko bo ta stol dobil uradno dokazilo ustreznosti, ga neham pljuvati in morda celo sam kupim.

DMouse ::

Gost je izjavil:

...ker tak način sedenja daljšega od 15-30 min strokovnjaki odsvetujejo.

Kateri strokovnjaki so to, lahko dobimo kako referenco?

Gost ::

DMouse, kaj hočeš, telefon, ime priimek? :)

Še enkrat:
Ne vem, zakaj je potrebno dokazovati, da nekaj ni v redu. Raje naj se dokaže, da je v redu. Trenutna dokazila so rekla-kazala in verjetno večinoma vse podkupljeno. Lastnoročno grem kupit ta stol, ko dobim ustrezno dokazilo v njegov prid. Dokler pa slutim minimalno nakazovanje s strani znancev - zdravnikov in terapevtov, da je ta stol pravzaprav napačen, ga niti slučajno ne mislim kupiti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gost ()

Tody ::

Gost, potem pa še pojdi k optiku in naj ti da potrdilo da so LCD monitorji neškodljivi za uči.

10 ur sedenja na kateremkoli stolu ni cool. Počasi boš moral povedati od koga pričakuješ te certifikate on jih imajo očitno kr nekaj, ne vidi se lih dobro ampak lahko jim za foro rečeš da ti jih pokažejo pred nakupom :)


To je tko kot vrjamem slabim govoricam, dobrim pa ne. Vsi ki niso enakega mnenja kot jaz so podkupljeni in pokvarjeni v dno duše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

DMouse ::

Gost je izjavil:

DMouse, kaj hočeš, telefon, ime priimek? :)


Karkoli, kar podkrepi tvojo izjavo. Sicer je tvoja izjava prav tako "rekla kazala", kot si ti očital drugim.

Pa še to: ni vsak zdravnik ali terapevt tudi strokovnjak in ni vsaka raziskava neodvisna, objektivna in kredibilna. Komu verjeti? Nikomur 100%!

tx-z ::

Okej, torej nasprotno vprašanje od tega zakaj bi bli te stoli dobri. Zakaj bi bli ti stoli slabi, tisti k to pravte?
tx-z

Eventus S ::

Gost je izjavil:

Ok, se ti opravičujem, če sem napačno sklepal.

Moje mnenje o Spinalis stolih:
Za enako ceno dobiš boljši stol drugje. ...


Ali pa kaj zraven :)
-------------------------------------
www.eventus.si
pooblaščeni Logitech servis

BaToCarx ::

Jaz pa vecino casa sedim na "racunalniskem stolu" po tursko. Se to da na spinalis stolih?

Pa proti racunalniku sem ukrivljen )

Zaenkrat je hrbtenica ok, samo mati in oce imata probleme, tako da jih bom imel tudi jaz.

Na stolu sem pa od "zjutraj" do "vecera" pa recimo par urc na kavcu pred tv.

Gost ::

BaToCarx, katastrofa zate.

BaToCarx ::

Kaj priporocas Gost?

Gost ::

Klasičen ergonomski stol in pravilno držo pri sedenju. Uporabi iskanje.

P.S.: ter redno razgibavanje :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gost ()

Joker1337 ::

Ker dosti sedim za računalnikom doma, pa že imam težave z hrbtenico, si mam namen kupit ta stol Spinalis, ampak v njihovi ponudbi so 4 taki stoli, primerni zame ampak je razlika v ceni velika, pa nevem v čem se tak razlikujejo ... po blagu ali dizajnu?? naj mi kdo malo obrazloži kakšna je razlika.

Highlag ::

Zakaj jih pa ne obiščeš? Bi rekel, da ti bodo z veseljem povedali razlike.
Never trust a computer you can't throw out a window

Joker1337 ::

Sem bil danes na Celjskem sejmu in so mi vse obrazložli. Naročen že imam model Hacker, tak da upam da bom zadovoljen ;)

heslinki ::

Sem kupil Spinalis Hacker
privajanje : 0minut
če kdo kupuje, naj sploh ne dvomi, boljšega stola ni :XD
lp

celebro ::

Heslinki, če se nekdo registrira na Slo-Tech ekstra za to, da naredi dobro reklamo, mu načeloma ne verjamemo preveč. Prej nasprotno.

urkoman ::

Kaj pa če bi ga jest hvalu ker sem dlje registriran, bi verjel?
:D
Urko Žurko

UrsaL ::

Hello,
še moj komentar...

Že nekaj časa razmišljam o nakupu Spinalisa. Med drugim sem kakšno leto nazaj prevajala katalog za te stole in mi ni čist jasno, od kje vam podatek, da moraš sedet v točno določeni drži. Če se prav spomnim, je point tega stola ta, da je hrbtenica aktivna in se prilagodi premikom telesa in se ti posledično okrepijo medvretenčne mišice ipd. - kot pri terapevtski žogi. Za moje pojme znajo bit običajni ergonomski stoli kontraproduktivni, ker ti res stol vse podpira za znort, ampak to zame pomen, da je isto kot da v postelji ležim, kar pomeni, da mam vsak dan bolj uboge mišice, kar po moje spet ni dobro, ker se ti lahko vse skup sesede, sploh če nisi v prostem času nek športnik. Govorim seveda za ljudi, ki med delom ali večino dneva presedijo na tak način.

No, moje mnenje, nisem mislila reklame delat, lol, sam razložila bi rada, kako jaz dojemam kvalitete tega stola. Mi je pa malo smešno, ko pišete, da se pol ne morte guncat in podobno. Jaz tut rada dam noge na mizo ipd., bom pa prav vesela, če mi bo stol to prepreču, ker vem, da ful ni zdravo tako sedet.

Na forumu ste mi že nekajkrat dal dobre nasvete in sem prišla pokukat malo, kakšna so vaša mnenja. Res je drag in res sem še zmeraj malo v dilemi, ampak glede na prebrano mislim, da ga bom kar kupila. Se bom že navadla nanj, sem trmasta. :)

Thanks again, spet ste mi malo olajšali odločitev.
Se še kaj beremo, LP!

Tody ::

Pr spinalisu imaš lahko še vedno noge na mizi :D Malce bolj neudobno je ampak se da :D

ToniT ::

Da se vse.... Samo sex je malo neudoben....

r3dkv1c4 ::

Tody je izjavil:

Žoge so cool samo si premejhn za delat .... Ful moreš pazit na to da ne boš prevelik ali premejhn za delo...

žoga mora imeti pravo velikost glede na tvojo višino, če ne potem lahko deluje degenerativno oz če ti povem po domače....neenakomerno obrabo diskov v hrbtenici.

Banditbanger ::

Mene pa zanima, če je kdo že preizkusil tisti nov stol Active Chair (www.activechair.eu), ki je bil po televiziji v Pravi ideji in Pogledi Slovenije in ga je nek naš inovator patentiral. Sem pregledal na internetu in na njihovi FB strani piše da se stol pravkar testira na Prinmorki univerzi. Mogoče pa bo ravno to prvi stol s certifikatom, pa še cena se mi zdi ugodna, 130 EUR... V primerjavi z drugimi stoli zelo ugodno, videti je kvaliteten, enostaven, pa popolnoma naj bi posnemal žogo.

Danes ga bom naročil, pa sem hotel samo še preveriti, če ima že kdo izkušnje z njim. Čeprav, pri ceni 130 EUR in če ga testirajo na Primorski Univerzi verjetno ne bom prav dosti zgrešil z nakupom...

Tody ::

Jah, pomoje boš mogel met že natrenirane mišice glede na to da ni naslonjala :)

Banditbanger ::

Saj na žogi ga tudi ni ;)... bom probal, pa bomo videli.

maxipin ::

A so mogoče še kakšne alternative SpinaliS-u ki so prav tako priporočljive za hrbtenico?

Banditbanger ::

Meni se Active Chair odlično obnese. Pa še krepko cenejši je od Spinalisa. Preden sem se odločil sem kar nekaj preštudiral in prišel do sklepa, da bo AC še najboljši približek sedenju na žogi. Baje bo tudi naslednji mesec dobil uradno mnenje Inštituta za aplikativno kineziologijo Primorske univerze, kjer so ga znanstveno testirali. Je pa res, da dolgotrajno sedenje ni priporočljivo na nobenem stolu, treba je delati pavze. Na navadnem zaradi statične drže, na aktivnih pa zaradi počitka mišic. Kakorkoli že, jaz sem zelo zadovoljen.

vostok_1 ::

Spinalis sem enkrat probal. Učinek čutiš takoj. Počutil sem se zelo udobno in podprto. Je pa cena da padeš dol. Iščem alternative. Drgač je res vprašanje, koliko je zdravo 8 ur konstantno imeti statično napete mišice.

libreus ::

vostok_1 je izjavil:

Drgač je res vprašanje, koliko je zdravo 8 ur konstantno imeti statično napete mišice.


Dobro vprašanje. Tudi mene to zanima.

MTB ::

Samo eno vprašanje, koliko od vas je sedelo na žogi cel delovnik?
Meni so se po nekaj mesecih začele pojavljati bolečine v tetivah, zaradi čudnega položaja noge.
Spinalisa pa zdaj uporabljam že kakšna 4 leta, vsak dan, ga ne zamenjam več za karkoli.

Tody ::

Pri spinalisu nimaš skos nategnenjih mišic, ravno v tem je fora da se skos premikaš sem in tja in enkrat ene delajo drugič druge...

ProGo ::

Zelo overpriced stol na vzmeti. Poglej konkurenco, ponuja isto dosti ceneje.

Banditbanger ::

Jaz sem Spinalisa tudi preizkusil, pa sem imel občutek, da takoj, ko sem se naslonil, mišice niso delale več pa še drža je bila čisto napačna. Vsekakor bi bilo najbolje imeti kombinacijo, kar naj bi bil višji model Active Chair, ki bo imel možnost dvojne uporabe: ob dvignjenih naslonih za roke in hrbet bo zglob blokiran, ob spuščenih pa bo zglob aktiven. Tako bo po moje to najboljša kombinacija.
Je pa pri vseh teh stolih (tako pri nas kot tudi v tujini) dejansko en problem, in to je pomanjkanje znanstvenih testov. Celoten marketing temelji na nekih predpostavkah in pričevanjih uporabnikov (vemo kako je s tem), znanstvenih raziskav, ki bi domnevne učinke potrdile, pa ni. Najbolj vprašljivo pa se mi zdi oglaševanje teh stolov kot pripomočkov za ljudi s težavami s hrbtenico - ob pomanjkanju kakršnihkoli študij, ki bi to dokazovale, je to najmanj nemoralno in neetično, če ne celo kaznivo.
Zato prav težko čakam na objavo rezultatov testiranja za AC da vidim, kaj bodo pokazali. Mi je bilo pa všeč tudi to, da nikjer ne navajajo, da je njihov stol karkoli drugega kot PREVENTIVA in izboljšan nasomestek za žogo.

Zgodovina sprememb…

s3006 ::

Sem sprobal ta spinalis stol. Občutek sedenja je res prefekten vseeno pa se mi cena 600+€ zdi malo nategunska. Saj razumem da je nekaj dizajna in testiranj v stolu, pa vseeno.
Pozna kdo kakšno cenejšo isto kvalitetno alternativo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: s3006 ()

Ganon ::

Več kot 600 evrov želijo imeti za stol z vzmetjo? 8-O

martincek1 ::

Obedve punci zgoraj uporabljata laptop, tko da jima stol ne pomaga.

Tilen ::

Jaz sem si pred kakim mesecem kupil model Hacker in je top. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Poldi112 ::

Jaz ga imam že 10+ let. Trpežna žival.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

profii ::

Hvala za obuditev moje stare teme :)

Ontopic: Sicer si spinalis stola nisem kupil, vendar sem prišel v stik z več modeli, katerih pa žal ne vem na pamet. Materjali vzdržljivi, sicer je potrebno malce navajanja za samo udobno sedenje.

s3006 ::

Ganon je izjavil:

Več kot 600 evrov želijo imeti za stol z vzmetjo? 8-O


Točno to. Tkole na pogled je "čar" stola samo tist feder. navaden feder. Dvomim da tu upraviči 500€ pribitka klasičnim pisarniškim stolom za 100€.

Torej, je kakšna alternativa? Al majo patent (in zato tako fino ceno)?

Ganon ::

Marža je po moje tolikšna, da te kap.

Gambino ::

Če hočeš dober stol potem kupiš Giroflex in ne Spinalis!

gruntfürmich ::

tudi na spinalisu se da napačno sedet, tako kot se da na navadnem (najboljši je 'šolski') stolu pravilno.
je še kje najmanj od stola odvisno...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pisarniški stol (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12230609 (15139) Unknown_001
»

Kateri računalniški stol? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6120496 (13582) dmk
»

Kateri stol

Oddelek: Loža
294766 (312) Saladin
»

Nova anketa: Koliko denarja ste odšteli za stol, na katerem sedite pred računalnikom? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
778843 (6919) PrimozR

Več podobnih tem