Forum » Pomoč in nasveti » obremenitev računalnika
obremenitev računalnika
Gizzmo ::
Zdravo!
Moj računalnik se obremenjuje bolj kot je normalno! Če zaženem računalnik in nimam vklopljenih nobenih programov (crtl+alt+delete) mi Uporaba CPE skače iz 41% na 4% in 0% tako se nonstop ponavlja. Uporaba OD je 373MB.
sistemske lastnosti:
AMD 3700+ , 1024Ram-a , Ati radeon rx1600xt , ASUS A8N-E , zamenjal sem procesor in je zdaj 550W
ve kdo mogoče v čem je problem? če imam vklopljenih več programov hkrati ko so naprimer AVAST(antivirus), MSN mesenger in kaj brskam po internetu mi včasih računalnih za pol minute zmrzne...sliši se samo zvok po pol ,minute pa mi nabije vse kaj se je vmes dogajalo...prosim za nasvet
LP!
Moj računalnik se obremenjuje bolj kot je normalno! Če zaženem računalnik in nimam vklopljenih nobenih programov (crtl+alt+delete) mi Uporaba CPE skače iz 41% na 4% in 0% tako se nonstop ponavlja. Uporaba OD je 373MB.
sistemske lastnosti:
AMD 3700+ , 1024Ram-a , Ati radeon rx1600xt , ASUS A8N-E , zamenjal sem procesor in je zdaj 550W
ve kdo mogoče v čem je problem? če imam vklopljenih več programov hkrati ko so naprimer AVAST(antivirus), MSN mesenger in kaj brskam po internetu mi včasih računalnih za pol minute zmrzne...sliši se samo zvok po pol ,minute pa mi nabije vse kaj se je vmes dogajalo...prosim za nasvet
LP!
Accelerate 'till you see God, then brake!
marsovcek ::
ctrl+alt+del, potem pa pod "Processes" poglej, koliko ti kateri obremeni CPU. Ko boš imel krivca, pa dalje...
Gizzmo ::
če to pogledam mi pod CPU piše največ sistemski nedejavni proces(kaj naj bi to blo) in sicer 99.
Uporaba pomnilnika pa je največja pri save.exe in explorer.exe
kaj sem pozabil omenit je da imam računalnik povezan z še enim starejšim ampak mi pri tem deluje samo internetna povezave ker sem druge ukinu....čeprav mislim da v uporabi to kaj je ni takega problema ker mi internet porabi 22.02K kar pa je čisto malo manj kot save.exe ..
zakaj bi se pa pol lahko CPU tak napolnu?
Uporaba pomnilnika pa je največja pri save.exe in explorer.exe
kaj sem pozabil omenit je da imam računalnik povezan z še enim starejšim ampak mi pri tem deluje samo internetna povezave ker sem druge ukinu....čeprav mislim da v uporabi to kaj je ni takega problema ker mi internet porabi 22.02K kar pa je čisto malo manj kot save.exe ..
zakaj bi se pa pol lahko CPU tak napolnu?
Accelerate 'till you see God, then brake!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gizzmo ()
5er--> ::
"sistemski nedejavni proces" ti pove, koliko % procesorja imaš še na razpolago (meri zdolgočasenost procesorja ).
Save.exe pa je adaware/spyware in se ga probaj čimprej rešit... sicer ni nekaj zelo nevarnega ampak, posreduje tvoje navade za pc-jem drugim.
PC preglej z Ad-Aware ali čem podobnim.
V "Nadzorni plošči->dodaj odstrani programe" pa odstrani WhenU ali/in pa Save programa. (Mogoče si jih dobil z daemon tool-si / bsplayerjem... lahko se zgodi, da te programi nato ne bodo hoteli delovat.)
Save.exe pa je adaware/spyware in se ga probaj čimprej rešit... sicer ni nekaj zelo nevarnega ampak, posreduje tvoje navade za pc-jem drugim.
PC preglej z Ad-Aware ali čem podobnim.
V "Nadzorni plošči->dodaj odstrani programe" pa odstrani WhenU ali/in pa Save programa. (Mogoče si jih dobil z daemon tool-si / bsplayerjem... lahko se zgodi, da te programi nato ne bodo hoteli delovat.)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Sistemski nedejavnik!Oddelek: Pomoč in nasveti | 3501 (3120) | OmegaBlue |
» | temperature!!!!!!!!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1643 (1340) | nuclear |
» | Windows XP - problem??Oddelek: Operacijski sistemi | 2024 (1605) | tiktak |
» | Računalnik preveč obremenjen z neznanim procesomOddelek: Pomoč in nasveti | 1866 (1478) | CaqKa |
» | pc noce odpret nobenega *.exe fajla?!?!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1346 (1216) | CandyMan |